Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Ierland ×

Als je in bent voor een mooie wandeling langs historische gebouwen en bezienswaardigheden, dan is Cork dé stad voor jou! De kathedralen, forten, kerken en standbeelden geven je een geweldige indruk van de geschiedenis. Ook voor winkelliefhebbers is deze stad een goede bestemming: op de markten proef je de echte Ierse sfeer en in de uitgestrekte winkelcentra vind je alles wat je zoekt!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Cork

Op de plek waar nu Saint Finbarr’s Cathedral staat, stond eerst het allereerste klooster van Cork, Gill Abbey. Saint Finbarr, bisschop van de stad in de 6e eeuw en na zijn dood beschermheilige, ligt hier begraven. De kathedraal is gebouwd ter ere aan hem. De schilderijen en sculpturen zullen je verrassen evenals het verhaal van Christus dat is afgebeeld in glasramen.

Wie van architectuur houdt, moet zeker een wandeling maken door St. Patrick’s Street. Deze belangrijkste winkelstraat van de stad voert je naar Grand Parade en South Mall. Aan de eerste vind je nog meer winkelmogelijkheden, terwijl de tweede aan de Lee ligt aan de andere kant van het eiland waar de staat op ligt.

De Church of St. Anne’s, in het Shandon District, ligt op de top van een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de rivier de Lee. De 8 kerkklokken luiden al ruim 200 jaar, tijdens een bezoek kun je zelf ook een poging wagen de klokken te luiden!

Op vakantie naar Cork

Muziek, heerlijk eten, winkelen en vele verschillende historische plekken: Cork heeft je erg veel te bieden. Deze kleine maar zeer sfeervolle stad in het zuiden van Ierland ligt aan de Keltische Zee en de rivier de Lee stroomt door de stad. Het grootste deel van de stad ligt op een eiland aan de monding van deze rivier. De ligging zorgt ervoor dat Cork één van de belangrijkste havenplaatsen van het land is.

Wie graag kathedralen bekijkt, mag St. Finbarr’s Cathedral niet missen. Deze belangrijkste kerk van de stad is gebouwd ter ere van de oprichter van de stad, Saint Finbarr. De steensculpturen en schilderijen maken een bezoek zeker de moeite waard.

Genieten van prachtige muziek terwijl je een mooi uitzicht hebt over de stad? De acht klokken van de Church of St. Anne’s luiden al ruim 200 jaar, ook bekende stukken als Don’t Cry for me Argentina zijn te beluisteren. Vanaf het balkon van de kerk heb je een geweldig uitzicht over de stad.

In St. Patrick’s Street kun je een standbeeld bekijken van Father Matthew die zich gedurende de 19e eeuw inzette voor de armen. In 1864 werd het beeld onthuld en kijkt uit over St. Patrick’s Bridge en de rivier de Lee.

Na een dag indrukken opdoen mag een goede maaltijd niet ontbreken. Je kunt kiezen voor een traditionele Ierse specialiteit. Ook andere keukens zijn vertegenwoordigd, van Frans en Aziatisch tot Italiaans en Latijns-Amerikaans. Natuurlijk mag een bezoek aan één van de vele pubs niet ontbreken!

Ligging Cork

De stad ligt in het zuiden van Ierland, aan de Keltische Zee in de provincie Munster. De rivier de Lee stroomt door de stad, waarvan het grootste deel op een eiland ligt. Met een oppervlak van ongeveer 37 km² is het na Dublin de grootste stad van het land.