Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Samos ×
    • Kokkari ×

Het pittoreske Kokkari heeft zijn typisch Griekse karakter weten te behouden. Je kunt er heerlijk slenteren door smalle trapstraatjes, waar de oude witte huisjes staan. Kokkari ligt aan een prachtige baai, met schone stranden. Door de constante noordenwind is dit dé plaats om te windsurfen. De prachtige natuur nodigt je uit voor een wandeling.

Lees meer

Op vakantie naar Kokkari

Kokkari is een schilderachtige badplaats in het noordoosten van Samos, op circa 25 km van de luchthaven. De inwoners weten met succes de Griekse sfeer vast te houden. De plaats heeft een leuk centrum en een sfeervolle haven. In het grotendeels autovrije centrum kun je een uitgebreid winkelen of genieten van een Griekse maaltijd op een terras van een taverna.

Dichtbij Kokkari liggen de plaatsen Pythagorion en Samos-stad, waar je interessante bezienswaardigheden kunt bezoeken. En in de directe omgeving van de plaats vind je één van de mooiste gebieden van het eiland, een gebied voor de wandelaar. 

Kokkari is geschikt voor een breed publiek, maar door het beperkte aantal uitgaansgelegenheden minder geschikt voor jongeren.

Excursies Kokkari

Vanuit Kokkari maak je prachtige wandelingen: Door de nachtegalenvallei tussen Platanákia en Manolátes. Tot eind juni bepalen de nachtegalen de toon, daarna nemen de krekels het over. Een tocht van Potámi naar Drakéi over het Kérkisgebergte. Deze route volgt geitenpaden hoog boven zee. De wandeling is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je wandelt langs twee prachtige baaien die je uitnodigen tot een verkoelende duik. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over Samos.

Ligging

Kokkari ligt in een heuvelachtige en groene omgeving met wijngaarden, moestuintjes en vrij vlakke tot sterk hellende wegen.

Kokkari ligt in het noordoosten van het eiland Samos aan een vrij vlakke kust. De badplaats ligt aan een prachtige baai met aan weerszijden kleine rotseilanden. Deze zijn met het vasteland verbonden. Buiten de plaats liggen twee andere stranden die tot de mooiste van het eiland worden gerekend. Op de meeste stranden kun je in het hoogseizoen ligbedden en parasols huren.

Stranden van Kokkari

Kokkari heeft voornamelijk kiezel- en keienstranden met een vrij snel aflopende zeebodem. Het zeer lange Kokkari-strand (circa 1,2 km) wordt op twee plaatsen door rotsen onderbroken. In het hoogseizoen kun je op het strand ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, een verhuurpunt voor windsurfuitrusting en diverse horecafaciliteiten. Het Oost-strand is via treden bereikbaar en wordt door een schiereiland en rotspartijen in tweeën gedeeld. Boven het strand bevindt zich een taverna. Het Lemonakia-strand ligt aan een kleine baai buiten de plaats. Het strand wordt begrensd door rotsen en heeft een vrij snel aflopende zeebodem die met rotsen is bedekt. In het hoogseizoen kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en taverna’s, waar je een lekker hapje kunt eten met uitzicht op zee. Het lange Tsamadou-strand (circa 375 m) ligt buiten de plaats aan een kleine baai en is deels beschut door rotsen. In het hoogseizoen zijn er ligbedden en parasols te huur. Jevindt er douches en diverse taverna's. Op het strand is naaktrecreatie toegestaan.

Bezienswaardigheden Kokkari

Het Archeologisch Museum in Pythagorion, op circa 23 km afstand, toont vondsten van opgravingen in de badplaats en de omgeving. In deze plaats is Pythagoras geboren, bekend vanwege zijn meetkundige stelling. Natuurlijk staat er een standbeeld ter ere van deze wereldbefaamde geleerde.

Een jeepsafari is een avontuurlijke manier om het binnenland van Samos te leren kennen. De rit voert je onder andere langs prachtige vlakten met pijnbomen en olijfboomgaarden, pittoreske dorpjes en langs de schitterende baaien die het eiland rijk is.

Tijdens een eilandtour kom je in veel interessante plaatsen, waarbij je een bezoek kunt brengen aan de boeiendste bezienswaardigheden, zoals de tunnel van Euphalines, de tempel van Hera en het klooster Timiou Stavrou.

Verrassende Highlights in Kokkari

Wandelliefhebbers moeten de wandeltocht van Stavrinides, ten westen van Kokkari, naar het witte dorpje Manolates écht maken. Tijdens de wandeling van circa 4 km geniet je van de prachtige natuur. De omgeving rond Kokkari wordt als één van de mooiste gebieden van het eiland beschouwd.

Ook een boottocht per kaïki langs de kust is een aanrader. Een kaïki is een typisch Griekse vissersboot. Tijdens de bootexcursie meer je aan in vele lieflijke baaitjes, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht en heerlijk kunt zwemmen.

Stranden van Kokkari

Langs de kade vind je verschillende eetgelegenheden. Dit zijn vooral Griekse taverna's, waar je kunt genieten van een heerlijke moussaka (ovenschotel met aubergine en lamsgehakt). Er zijn ook enkele pizzeria's. Vrijwel alle restaurants hebben een terras en een bar.

In Kokkari zijn diverse bars en discobars. De meeste uitgaansgelegenheden zijn vanaf juni geopend.

Restaurant- en caféhouders proberen je graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat je hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kokkari

Hoelang is het vliegen naar Kokkari?

Kokkari is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kokkari?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kokkari is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kokkari

De vliegtijd naar Samos bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Kokkari ligt op ongeveer 25 km van de luchthaven en de transfertijd bedraagt circa 1 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Kokkari?

In het hoogseizoen rijdt er frequent een bus langs de kustweg en de hoofdweg. Buiten het seizoen en op zondag rijdt deze bus minder frequent. Er rijdt vrij regelmatig een bus naar het Lemonakia-strand, het Tsamadou-strand, naar Karlovasi en naar Samos-stad. Op zondag en buiten het seizoen rijdt deze bus minder vaak.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.