Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Rhodos ×
  • Trianda ×

Zin in een jaloersmakende, gebronsde huid? Ga dan naar hét zonne-eiland van Griekenland: Rhodos! Dit eiland heeft de meeste zonuren van heel Griekenland. En waar kun je nu beter genieten van het Griekse zonnetje dan in de badplaats Trianda! Pak je zonnebrand maar vast in.

Lees meer

Op vakantie naar Trianda

Trianda ligt aan de noordwestkust van Rhodos op ca. 7 km afstand van de internationale luchthaven. De hoofdstad van Rhodos, Rhodos-stad ligt eveneens op ongeveer 7 km afstand. In Trianda kun je heerlijk bijkomen op het strand of je verdiepen in de Griekse cultuur.

Ligging

Trianda ligt aan de noordwestkust van Rhodos in een groenrijke omgeving met het strand op loopafstand. Andere toeristische trekpleisters zoals Rhodos-stad en het dorp Lindos kun je gemakkelijk vanuit hier bezoeken.

Het strand van Trianda is zeer langgerekt en loopt over in de badplaatsen Ixia (noorden) en Kremasti (zuiden). Extra leuk om hier een strandwandeling over te maken en tussentijds een verfrissende duik te nemen in de zee!

Bezienswaardigheden Trianda

Aan de noordwestkust van het Griekse ‘Eiland der Rozen’ Rhodos ligt de badplaats Trianda. Samen met het naastgelegen dorp Ixia vormt Trianda de gemeente Ialyssos. Dit drukbezochte en gezellige plaatsje heeft een nieuw en oud gedeelte. In het nieuwe gedeelte vind je het zonovergoten strand met de azuurblauwe zee en een kade vol souvenirwinkels. In het oude gedeelte kun je terecht voor de rijke historie van Trianda.

Bezienswaardigheden

 • Athena Polius-tempel: Wandel landinwaarts door de straten met typisch Griekse huizen richting de berg Filerimos. Je kunt hier restanten vinden van de Athena Polius-tempel.
 • Filerimos-klooster: Of breng een bezoekje aan het Filerimos-klooster. Het klooster is gebouwd in de 15e eeuw en rijk aan Griekse historie. Een leuk souvenir is de groene likeur ‘Sette Erbe’ die daar speciaal van lokale kruiden wordt gemaakt.
 • Filerimos-kruis: Sluit je dagje Filerimos af met een bezoek aan het 18-meter hoge kruis van Filerimos. Deze kun je bereiken via een weg vanaf het klooster. Aan de zijkanten van de weg zijn diverse monumenten te vinden die verwijzen naar het verhaal van Jezus op weg naar zijn kruisiging.

Na een duik in het verleden neem je natuurlijk maar wat graag een duik in de zee. Het strand van Trianda is zeer uitgestrekt en bestaat grotendeels uit zand en kiezels. Je kunt hier verschillende watersporten beoefenen. De badplaats is met name onder wind- en kitesurfers erg populair. Daarnaast kun je in de kristalheldere zee de prachtige onderwaterwereld bewonderen als snorkelaar of diepzeeduiker.

Praktische Tips voor je vakantie naar Trianda

Hoelang is het vliegen naar Trianda?

Trianda is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Trianda?

Het tijdverschil tussen Nederland en Trianda is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Trianda

Met het vliegtuig ben je binnen 3,5 uur in Rhodos. Je komt aan op de internationale luchthaven op zo’n 7 km vanaf Trianda. Als je op vakantie naar Rhodos gaat en de transfer is niet inbegrepen, kun je met een huurauto of taxi naar Trianda rijden. De reistijd hiervoor is ongeveer 12 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Trianda?

In het dorpje zelf zijn de afstanden klein. Het strand en het oude gedeelte van Trianda liggen op loopafstand. Voor uitstapjes en andere delen van het land kun je de taxi nemen of je huurauto gebruiken. Rhodos heeft daarnaast een goed busnetwerk.

Hoe is het weer in Trianda

Als je bijnaam ‘het zonne-eiland van Griekenland’ is, dan moet de temperatuur wel goed zijn. Trianda is daarom ook heerlijk om te bezoeken van april t/m september. Zeker in de zomermaanden ben je verzekerd van genoeg zonuren en een temperatuur van gemiddeld 33 °C. In het voor- en najaar is er wat meer kans op neerslag, maar ook dan is de temperatuur nog aangenaam met zo’n 23 °C gemiddeld.