Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Parga En Omgeving ×
    • Parga-Stad ×

Vakantie Parga-Stad

Zonovergoten stranden, gezellige taverna's, gevarieerde natuur en volop mogelijkheden voor excursies: Parga heeft het allemaal! Parga is een uitstekende uitvalsbasis om het fascinerende Epirus te ontdekken. Hier vind je verlaten bergdorpjes, kloosters en zelfs een orakel! Maar je kunt natuurlijk ook genieten van het ontspannen leven in een onbedorven Griekse kustplaats.

Lees meer

Op vakantie naar Parga

In Parga kun jede echte Griekse sfeer beleven. Het sfeervolle plaatsje ligt prachtig tegen een heuvel gebouwd. Het pittoreske centrum heeft kleine, hellende straatjes met trapjes en steegjes waaraan gezellige restaurants en leuke winkels liggen. Hoog op een landtong is een karakteristieke ruïne van een 400 jaar oude burcht. 

In de haven van Parga zie je mooie zeilboten en karakteristieke vissersbootjes liggen. Daaromheen vind je terrassen en goede restaurants aan een gezellige boulevard. Hier kun je de heerlijkheden van de Griekse keuken proeven terwijl je geniet van het fantastische uitzicht. Rondom de plaats liggen prachtige stranden die een ontspannen zonvakantie garanderen. 

De omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor liefhebbers van natuur en cultuur. De prachtige natuur biedt een variatie van bossen, bergen, riviertjes, bronnen en fraaie eilandjes voor de kust. Daarnaast liggen er in de omgeving mooie forten, charmante kerkjes en indrukwekkende opgravingen. 

Parga is vooral geschikt voor liefhebbers van natuur, cultuur en authenticiteit. Vanwege de vele steile steegjes is de plaats minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Parga ligt centraal aan de westkust van Epirus in het noordwesten van het Griekse vasteland, op circa 74 km van de luchthaven Preveza.

Excursies Parga

Vanuit Parga kun je leuke uitstapjes maken. Een paar tips: Het Ali Pasha-fort ligt hoog op een landtong met prachtig uitzicht over de kust. Het fort is door de Venetianen gebouwd als verdediging tegen de Turken, maar toch in Turkse handen gekomen. De tiran Ali Pasha heeft het fort verder uitgebreid. Het kleine eilandje Panagia ligt vlak voor de kust in de baai van Parga. Op het mooie onbewoonde eilandje zijn twee kerkjes te zien, waarvan één met een grote witte klokkentoren. Op het zuidelijke deel van het eilandje zijn de restanten van een oude Franse vesting te bezichtigen. De eilandjes Paxos en Antipaxos liggen voor de kust van Parga. Je kunt een boottocht maken naar deze prachtige eilandjes. Antipaxos is vrijwel onbewoond en staat bekend om de prachtige strandjes. Paxos is een fraai bosrijk eiland met vele cipressen, pijn- en olijfbomen. Daarnaast kun je hier een aantal mooie grotten bezoeken. De prachtige rivier de Acheron ligt iets ten zuiden van Parga. De Acheron heeft vele fraaie bronnen waar je heerlijk kunt zwemmen. Vroeger dacht men dat de rivier in verbinding stond met de dodenrivier de Styx. Langs de oever liggen nog de overblijfselen van het orakel van Nekromanteion en een klein kerkje. Voor meer tips en ideeën, zie de informatie over Epirus.

Ligging

Parga wordt omringd door bosrijke heuvels met vooral olijf- en citrusbomen. Het achterland is bergachtig en ruig. Je vindt er vrij kale bergen afgewisseld met diepe kloven en dalen en prachtige natuurparken.

Parga ligt centraal aan de westkust van Epirus in het noordwesten van het vaste land. De kust is hier grillig, met veel baaien en inhammen. Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Panagia met 2 karakteristieke kerkjes. Iets verder uit de kust liggen de eilanden Paxos en Antipaxos.

De stranden van Parga bestaan voornamelijk uit fijngrind, keien, kiezels en zand. De zeebodem loopt vrij snel tot snel af en is deels bedekt met rotsen.

Stranden van Parga

Op de stranden van Parga kunt heerlijk zonnebaden: Het lange Valtos-strand (circa 950 m) bestaat voornamelijk uit fijngrind, keien, kiezels en zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien en zeewier. Het lange strand wordt aan één kant begrensd door rotsen en achter het strand zijn groene heuvels. Aan de westkant is een jachthaven en een kapelletje op het strand. Je kunt er ligbedden en parasols huren en je kunt gebruikmaken van douches en kleedcabines. Ook is er strandbewaking. Verder zijn er enkele cafés en restaurants. Je kunt hier vanuit Parga naar toe lopen of een watertaxi nemen. Het Krioneri-strand bestaat vooral uit grind, keien, kiezels en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan een baai, gedeeltelijk voor het centrum. Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Panagia. Je kunt er ligbedden en parasols huren en je kunt gebruikmaken van douches en kleedcabines. Verder zijn er diverse cafés en restaurants. Kinderen kunnen terecht in de speeltuin. Het Piso Krioneri-strand bestaat voornamelijk uit grind, keien en kiezels. De zeebodem loopt snel af en is deels bedekt met rotsen. Het strand wordt aan beide kanten begrensd door rotsen en is te bereiken via een houten loopbruggetje. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er diverse cafés en restaurants. Het Lichnos-strand is een zandstrand op circa3 kmafstand. Het heeft strandtaverna's en goede watersportfaciliteiten. De grootste bezienswaardigheid is de Aphrodite-grot: hier kun je met een bootje doorheen varen! Het strand is per watertaxi vanaf Parga te bereiken.

Bezienswaardigheden Parga

Ioannina is de hoofdstad van de streek, gelegen in het binnenland van Epirus. De sfeervolle stad ligt in een prachtige, bergachtige omgeving. Je kunt er verschillende historische bezienswaardigheden bekijken.

De Meteora-kloosters worden als één- of meerdaagse excursie aangeboden. Deze bijzondere kloosters liggen in het binnenland van Griekenland in een spectaculair landschap. In een prachtige vallei rijzen honderden meters hoge rotskolommen op waarop fraaie kloosters zijn gebouwd. Van de 24 kloosters, gebouwd in de 14e eeuw, kun je er 5 bezoeken.

Breng een bezoek aan het Nekromanteion, het dodenorakel en de toegang tot Hades. Als je hier bent, mag je de Acheron-bron niet missen. Dit zou de mytische bron van de rivier Styx zijn.

De streek is door de gunstige ligging op het vasteland ook zeer geschikt om te combineren met een rondreis, waarbij je ook een bezoek aan Athene kunt brengen.

Verrassende Highlights in Parga

Het orakel van Dodoni ligt circa 20 km ten zuiden van Ioannina. Dit was het oudste orakel van Griekenland. Hier kwamen de mensen voor voorspellingen en om de heilige eikenboom te vereren. Bij dit heiligdom kun je een indrukwekkend amfitheater bekijken. Dit grote theater is deels gerestaureerd en nu in weer gebruik als theater.

Vanuit Parga kun je ook een excursie maken naar Albanië, waar je een uitstap maakt naar de antieke stad Butrint.

Stranden van Parga

Parga biedt een gezellig uitgaansleven. Je vindt er vrij veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Griekse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Vooral Griekse taverna's, pizzeria's en cafetaria's zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er enkele Chinese restaurants en een Mexicaans en Thais restaurant.

De meeste restaurants hebben een terras waar je ook terecht kunt om een glaasje retsina te drinken, de bekende Griekse harswijn. De gelegenheden bevinden zich voornamelijk aan de boulevard, in de oude kern en achter de stranden.

Dansliefhebbers kunnen terecht in enkele discotheken en discobars in het centrum.

Een populair restaurant om naartoe te gaan is Bacchos. Het restaurant is fraai gelegen aan het haventje. Bezoekers roemen de charmante ambiance, het heerlijke eten en vriendelijke personeel. Naast internationale gerechten serveert het restaurant veel typisch Griekse gerechten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Parga

Hoelang is het vliegen naar Parga?

Parga is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Parga?

Het tijdverschil tussen Nederland en Parga is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Parga

De vliegtijd naar Preveza, het vliegveld van Epirus, bedraagt circa 3 uur. Het vliegveld ligt op circa 74 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 1 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Parga?

Vanuit Parga rijden er regelmatig bussen naar de omliggende kustplaatsen. Daarnaast rijden er af en toe bussen naar Igoumenitsa, Preveza, Agia, Athene en Thessaloniki.

Regelmatig varen er excursieboten naar de eilanden Paxos, Antipaxos en Corfu. Verder gaat er taxibootjes naar de verschillende stranden in de omgeving.

Af en toe rijdt er een toeristentreintje via Anthousa naar de ruïne Ali Pascha.

De taxi brengt je naar Igoumenitsa, Preveza, Lichnos of de luchthaven van Preveza.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.