Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lefkas ×
    • Perigiali ×

Vakantie Perigiali

Zon, zee, strand en een prachtige natuur zijn de ingrediënten van een rustige zonvakantie in Perigiali. Natuurliefhebbers kunnen landinwaarts hun hart ophalen in de spectaculaire kloof met betoverende watervallen. Of maak een boottocht langs de bosrijke eilandjes langs de kust. Voor wat meer vertier kun je terecht in Nidri.

Lees meer

Op vakantie naar Perigiali

Perigiali is een langgerekte badplaats in het oosten van Lefkas, op circa 36 km van de luchthaven Preveza. In de groene omgeving vind je veel olijf- en citrusbomen. Aan de kust liggen twee fraaie stranden en de plaats heeft een klein haventje met een kade om lange wandelingen langs het strand te maken. 

De stranden, de sfeervolle accommodaties en de kristalheldere zee garanderen een fantastische strandvakantie. Maar er zijn nog veel meer dingen te doen in de omgeving. Het naastgelegen dorpje Nidri biedt wat meer vermaak. Vanaf deze plaats kun je boottochten maken naar de prachtige eilanden voor de kust. Of bezoek het prachtige binnenland waar je pittoreske dorpjes tegenkomt. Ga ook eens naar de gezellige hoofdstad van het eiland, Lefkas-stad.

De plaats is geschikt voor een gemengd publiek, maar vooral voor liefhebbers van rust.

Ligging

Perigiali ligt in een glooiende tot heuvelachtige bosrijke omgeving met veel olijf- en citrusbomen. In het zuiden loopt de plaats over in de sfeervolle badplaats Nidri. Landinwaarts liggen beboste heuvels met cipressen, pijn- en loofbomen en vele olijfboomgaarden. Enkele kilometers landinwaarts ligt een fraaie kloof met watervallen.

Perigiali ligt aan de oostkust van Lefkas aan een glooiende kustlijn met fraaie baaien waar de bossen tot aan de zee rijken. Voor de kust liggen vijf groene eilanden.

Stranden van Perigiali

De stranden van Perigiali bestaan voornamelijk uit fijn grind, grind en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien. Je kunt ligbedden en parasols huren en er zijn enkele horecafaciliteiten. Het lange Perigiali-strand (circa 350 meter) wordt op enkele plaatsen door begroeiing onderbroken. Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen, een speeltuin en een volleybalnet. Het Noordoost-strand wordt op enkele plaatsen onderbroken door rotsen en begroeiing. Op drie plaatsen liggen er kleine pieren in zee.  

Bezienswaardigheden Perigiali

Tussen de kust en het vasteland liggen kleine eilandjes die het gebied interessant maken om in rond te varen. Tijdens een bootexcursie vanuit Nidri stop je bij kleine strandjes voor een verfrissende duik in de kristalheldere zee. In dit gebied leeft een grote groep dolfijnen en de kans dat je deze ziet is dan ook zeer groot.

Enkele kilometers landinwaarts liggen de watervallen van Rachi. Na een wandeling bereik je de prachtige watervallen in een bosrijke omgeving. Je kunt in de poeltjes zwemmen of ontspannen onder de bomen genieten van de mooie watervallen.

Vanuit Perigiali kun je diverse eilandrondritten maken. Tijdens deze tochten zie je prachtige natuur, mooie vergezichten en pittoreske dorpjes. Tussendoor kun je ontspannen op de fraaie stranden. De dag wordt meestal afgesloten met een smakelijke Griekse maaltijd.

Verrassende Highlights in Perigiali

De naastgelegen badplaats Nidri heeft een levendige en sfeervolle haven. Naast de pittoreske vissersbootjes leggen hier ook vele prachtige zeiljachten aan. Samen vormen ze een prachtig beeld, dat bijzondere foto's zal opleveren.

Lefkas-stad ligt op circa 14 kilometer afstand en heeft een gezellige haven en een levendig centrum met vele kleine straatjes en charmante pleintjes. Je vindt er diverse interessante musea. Net buiten de plaats ligt het prachtige Panagia Faneromeni-klooster.

De vesting Santa Mavra ligt net buiten Lefkas-stad, op circa 14 kilometer afstand. Het is een bezoek meer dan waard. De grote vesting is in de 13e eeuw gebouwd door de Venetianen als bescherming tegen aanvallen van de Turken. Door de eeuwen heen is de vesting meerdere malen aangepast, zowel door de Venetianen als door de Turken en Grieken. Hierdoor is een bijzondere mengeling van stijlen ontstaan.

Stranden van Perigiali

Je vindt in Perigiali vooral eenvoudige Griekse taverna's, waar ze heerlijke Griekse gerechten serveren, zoals een Griekse salade met fetakaas of tzatziki (voorgerecht met yoghurt, komkommer en knoflook). De meeste taverna's hebben een terras en een bar en liggen langs de kustweg.

Aan het strand liggen enkele sfeervolle restaurantjes. De kleine Griekse taverna’s hebben een mooi terras met prachtig uitzicht over zee. Je kunt er heerlijke Griekse gerechten eten met vers gevangen vis.

Praktische Tips voor je vakantie naar Perigiali

Hoelang is het vliegen naar Perigiali?

Perigiali is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Perigiali?

Het tijdverschil tussen Nederland en Perigiali is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Perigiali

De vliegtijd naar Lefkas bedraagt ongeveer 3 uur. Het vliegveld Preveza ligt op het vasteland van Griekenland op circa 36 kilometer van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Perigiali?

Vanuit Perigiali gaat er regelmatig een bus naar de omliggende kustplaatsen, Lefkas-stad en Vasiliki.

Je kunt in Perigiali ook gebruik maken van een taxi.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.