Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lefkas ×
    • Nidri ×

Het sfeervolle badplaatsje Nidri ligt in een prachtige omgeving. Enkele kilometers landinwaarts vind je schitterende watervallen in een idyllisch bos. Voor de kust liggen bosrijke eilandjes te wachten op jouw bezoek. Het fraaie strand ligt aan een kristalheldere en verkoelende zee. 's Avonds geniet je in een taverna aan de gezellige haven van dagverse vis. Wat wil je nog meer?

Lees meer

Op vakantie naar Nidri

Nidri is een kleine badplaats aan de oostkust van Lefkas, op circa 37 kilometer van de luchthaven Preveza. De plaats heeft fraaie stranden en ligt in een bosrijke omgeving. In het centrum van Nidri ligt een sfeervolle haven met een lange kade, waar je ouderwets kunt flaneren. In het levendige centrum vind je sfeervolle Griekse taverna's, gezellige bars en winkels. In de taverna's maak je kennis met de rijke Griekse keuken.

Heb je even genoeg van het strand, dan is er in de omgeving genoeg cultuur en natuur om jouw dagen door te brengen. Landinwaarts vind je prachtige watervallen. Lefkas-stad ligt op circa 16 kilometer en voor de kust liggen enkele fantastische eilanden die u met een bootje kunt bereiken en waar je in de romantische baaitjes kunt zwemmen.

Nidri is geschikt voor een gemengd publiek.

Excursies Nidri

Vanuit Nidri kun je mooie tochten ondernemen: Maak een boottocht naar de eilanden voor de kust, zoals Meganisi, waar je een authentieke Griekse avond kunt meemaken. Vaar met een boot naar andere de Ionische eilanden, zoals Kefalonia en Ithaki. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Lefkas.

Ligging

Nidri ligt in een deels glooiende, deels vlakke, bosrijke omgeving. In het noorden loopt de plaats over in de kleine badplaats Perigiali. Landinwaarts vind je beboste heuvels met cipressen, pijn- en loofbomen en zilvergroene olijfboomgaarden. Enkele kilometers landinwaarts ligt een fraaie kloof met watervallen, waar je stevige wandelingen kunt maken.

Nidri ligt in het oosten van Lefkas aan een grote baai, ten zuiden van Lefkas-stad. De baai van Nidri ligt aan een glooiende kustlijn met verschillende fraaie baaien waar de bossen tot aan de zee rijken. Voor de kust liggen vijf groene eilanden.

Stranden van Nidri

Nidri heeft een mooi lang strand: Het lange Nidri-strand (circa 550 meter) bestaat voornamelijk uit grind en kiezels. De zeebodem bij het strand loopt snel af. Het strand wordt onderbroken door een beekje en enkele rotsen. Op enkele plaatsen staan bomen op het strand die wat schaduw bieden. Je kunt ligbedden en parasols huren.

Bezienswaardigheden Nidri

Niet ver van de badplaats Nidri (circa 3 kilometer) liggen de watervallen van Rachi. Na een wandeling bereik je de prachtige watervallen waarna je afdaalt naar de beek in een bosrijke omgeving. Je kunt in de poeltjes zwemmen of ontspannen onder de bomen genieten van de mooie watervallen.

De vesting Santa Mavra ligt net buiten Lefkas-stad, op circa 16 kilometer afstand. Het is een bezoek meer dan waard. De grote vesting is in de 13e eeuw gebouwd door de Venetianen als bescherming tegen aanvallen van de Turken. Door de eeuwen heen is de vesting meerdere malen aangepast, zowel door de Venetianen als door de Turken en Grieken. Hierdoor is een bijzondere mengeling van stijlen ontstaan.

Nidri heeft een sfeervolle haven. Naast de pittoreske vissersbootjes leggen hier ook vele prachtige zeiljachten aan. Samen vormen ze een prachtig beeld, dat bijzondere foto's zal opleveren.

Verrassende Highlights in Nidri

Voor de kust ligt het beroemde eiland Scorpio. Dit eiland is sinds 1960 in het bezit van de familie Onassis. Je mag het eiland niet bezoeken, maar veel excursieboten varen wel rond dit eiland. Zo krijg je een beeld van het privé-paradijsje van deze machtige en zeer rijke familie. Zoals je weet trouwde Jaqueline Kennedy in 1968 met de scheepsmagnaat Aristoteles Onassis.

Tussen de kust en het vasteland liggen veel kleine eilandjes die het gebied interessant maken om in rond te varen. Tijdens een bootexcursie stop je bij kleine strandjes voor een verfrissende duik in de kristalheldere zee. In dit gebied leeft een grote groep dolfijnen en de kans dat je deze ziet is dan ook zeer groot.

Op het eiland Meganisi, vlak voor de kust, kun je een leuke Griekse avond bijwonen. Onder het genot van een heerlijke Griekse maaltijd kun je een show bijwonen met prachtige dans, muziek en klederdracht.

Stranden van Nidri

Nidri heeft een sfeervol uitgaansleven. Er zijn veel bars, restaurants en terrassen. De restaurants hebben naast Griekse specialiteiten ook vaak een internationale kaart. Je kunt een hapje eten in eenvoudige restaurants, Griekse taverna's en crêperies. De meeste restaurants hebben een terras en een bar. De eet- en uitgaansgelegenheden zijn voornamelijk in het centrum, langs de havenkade en langs de kustweg.

Er zijn enkele discotheken en discobars, deze liggen aan zee en langs de kustweg.

Restaurant Olive Tree is een aanrader om te bezoeken. De pittoreske Griekse taverna is prachtig gelegen in de olijfboomgaarden en biedt heerlijke traditionele Griekse gerechten in een sfeervolle ambiance.

Praktische Tips voor je vakantie naar Nidri

Hoelang is het vliegen naar Nidri?

Nidri is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Nidri?

Het tijdverschil tussen Nederland en Nidri is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Nidri

De vliegtijd naar Lefkas bedraagt circa 3 uur. Het vliegveld Preveza ligt op het vasteland van Griekenland, op ongeveer 37 kilometer van de plaats, en de transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Nidri?

Vanuit Nidri is er een regelmatige busverbinding met de omliggende kustplaatsen en Lefkas-stad en Vasiliki.

Er is een regelmatige bootverbinding van Nidri met Frikes op het eiland Ithaka en met Fiskaro op het eiland Kefalonia. Af en toe vaart er een carferry naar het eiland Meganisi, Frikes (Ithaka) of Fiskardo (Kefalonia). Er gaan diverse excursieboten naar de verschillende eilanden voor de kust.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.