Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Piskopiano ×

Vakantie Piskopiano

Piskopiano is een leuk traditioneel dorpje in een rustige omgeving met nog authentieke Griekse kenmerken. Het dorp ligt landinwaarts, tegen met olijfbomen begroeide heuvels. De gastvrije bevolking heet je van harte welkom in de traditionele taverna's en op de gezellige terrassen. Vanaf Piskopiano heb je een adembenemend uitzicht over de zee en over het lager gelegen Chersonissos.

Lees meer

Op vakantie naar Piskopiano

Piskopiano ligt aan de noordkust van Kreta. Het is een toeristisch dorpje met een sfeervol centrum. Hier bevinden zich leuke winkels en gezellige restaurants. De bruisende en populaire badplaats Chersonissos ligt op circa 1 km afstand. 

De stad is een ideale uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes op Kreta, zoals naar de stad Heraklion op slechts 28 km afstand. Hier kun je een wandeling maken door de prachtige oude binnenstad of een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum. 

Piskopiano is geschikt voor een breed publiek, in het bijzonder voor mensen die de authentieke sfeer van het dorp willen proeven, maar daarbij de drukte van Chersonissos op loopafstand willen hebben.

Excursies Piskopiano

Ontdek Kreta vanuit Piskopiano: Maak een boottocht naar Spinalonga en de wereldberoemde voormalige leprakolonie. Bekijk dan zeker de historische opgravingen op dit eiland. Breng een bezoek aan de gezellige stad Agios Nikolaos en drink een glas retsina-wijn, de bekende Griekse harswijn, op een terras aan het zoetwatermeer in het centrum van het stadje. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Piskopiano is heuvelachtig en groen. Aan de rand van het dorpje bevinden zich rotsachtige en steile heuvels met een maximale hoogte van circa 580 m. Piskopiano ligt tussen Oud-Chersonissos en Koutouloufari, die op ongeveer 1 km afstand liggen.

Piskopiano ligt in het noorden van Kreta. Het heeft zelf geen stranden, maar op circa 1 km zijn de stranden van Chersonissos. Dit zijn stranden die voornamelijk bestaan uit grind en soms zand, kiezels, keien, rotsen en/of rotsplateaus. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren.

Stranden van Piskopiano

De stranden van Chersonissos bieden een prachtig uitstapje vanuit Piskopiano: Voor het centrum van Chersonissos ligt het lange Chersonissos-strand (circa 500 m). Het strand bestaat vooral uit kiezels. De diverse baaitjes bij het strand worden gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en bestaat uit zand, grind en keien. Het strand loopt bij vloed onder water. Je kunt ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het lange Creta Maris-strand (circa 500 m) bestaat uit zand, grind en betonplateaus. Op de gedeelten met betonplateaus zijn op diverse plaatsen trapjes om in het water te komen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand, grind en kiezels. Het strand bestaat uit verschillende baaitjes, die van elkaar gescheiden zijn door rotsen. Er zijn ligstoelen, parasols en diverse watersportfaciliteiten. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het lange Star Beach-strand (circa 450 m) is een zandstrand en grenst direct aan het Star Beach-waterpark. Het bestaat in feite uit twee stranden, gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt geleidelijk af en de zeebodem is bedekt met zand, grind en kiezels. In het hoogseizoen is dit strand dé plaats waar de jongeren komen. Op het strand kun je tegen betaling gebruikmaken van ligstoelen en parasols. Ook is er een badmeester. Er zijn tevens diverse watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, jetskiën, banana-riding en waterfietsen. Dit strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Bezienswaardigheden Piskopiano

Slenter door de smalle en steile straatjes van Piskopiano en proef de typisch Griekse specialiteiten op een van de vele terrasjes. Als je de weg richting de kust volgt, kom je uit in Chersonissos. Dit is dé badplaats van Kreta. Hier kun je lekker eten en uitgaan tot in de vroege uurtjes. Op de stranden van Chersonissos kun je heerlijke zonnebaden en zwemmen in het heldere water.

Op circa 29 km van Piskopiano ligt het paleis van Knossos. Het paleis van Knossos is de meest bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta. Bezoek het paleis van de mythologische koning Minos en maak kennis met het oude Griekenland.

Maak een dagtocht naar de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Heraklion heeft veel Venetiaanse invloeden, zoals de Morosini-fontein uit 1628 op het Plateia Venizelou en de 7e eeuwse Venetiaanse Loggia. Wat je zeker niet moet overslaan in Heraklion, is het Archeologisch Museum, waar je resten vindt van het echte Knossos.

Verrassende Highlights in Piskopiano

Met een jeepsafari leer je op een avontuurlijke manier de omgeving van Piskopiano kennen. Begeef je offroad en ontdek de mooiste weggetjes en geniet van de spectaculaire uitzichten. De jeepsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue.

Wandel naar de naastgelegen dorpjes Koutouloufari en Oud-Chersonissos. In het traditionele bergdorpje Oud-Chersonissos is een leuk pleintje met gezellige Griekse taverna's, waar je heerlijk kunt eten. In de zomermaanden is er op maandagavond een Kretenzer avond met muziek en dans.

Stranden van Piskopiano

In Piskopiano bevinden zich diverse eetgelegenheden in het centrale gedeelte. Dit zijn voornamelijk Griekse taverna's. Verder is er een Chinees restaurant en zelfs een Nederlands bar-restaurant! Vanaf de terrassen van de meeste taverna's heb je een mooi uitzicht over de zee en over Chersonissos.

Piskopiano beschikt ook over diverse bars. Sommige taverna's hebben ook een bar.

Het bruisende en populaire Chersonissos ligt slechts 1 km verder. Het aanbod van restaurants is hier veel groter. Je vindt er zelfs twee Hollandse snackbars!

Praktische Tips voor je vakantie naar Piskopiano

Hoelang is het vliegen naar Piskopiano?

Piskopiano is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Piskopiano?

Het tijdverschil tussen Nederland en Piskopiano is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Piskopiano

De vliegtijd naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 28 km van het centrum van Piskopiano. De transfertijd bedraagt circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Piskopiano?

Er rijdt regelmatig een toeristentrein via Piskopiano en Oud-Chersonissos naar Chersonissos en terug.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.