Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Koutouloufari ×

Vakantie Koutouloufari

Koutouloufari is een rustig gelegen, sfeervol bergdorpje met een authentieke sfeer. In het oude centrum vind jegezellige terrasjes, traditionele taverna's en barretjes. Vanaf Koutouloufari heb je een spectaculair uitzicht over de zee en over het lager gelegen Chersonissos. Het dorpje is ideaal als je de typisch Griekse sfeer wilt proeven, met vlakbij een bruisend uitgaansleven.

Lees meer

Op vakantie naar Koutouloufari

Koutouloufari ligt tussen de met olijfbomen begroeide heuvels achter Chersonissos, aan de noordkust van Kreta. Het dorpje heeft een authentieke kern met tal van winkeltjes, eetgelegenheden en terrassen. De bruisende en populaire badplaats Chersonissos ligt op circa 1 km afstand.

Koutouloufari is een ideale uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes op Kreta, zoals de stad Heraklion op slechts 29 km afstand. Hier kun je een wandeling maken door de prachtige oude binnenstad of een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum. Koutouloufari is geschikt voor een breed publiek. In het bijzonder voor mensen die de typische sfeer van het dorp willen proeven, maar daarbij de drukte van Chersonissos op loopafstand willen hebben.

Excursies Koutouloufari

Vanuit Koutouloufari zijn verschillende uitstapjes mogelijk: Proef de typisch Griekse sfeer van Koutouloufari en geniet van het uitzicht over de zee en het lagergelegen Chersonissos. Bezoek de opgravingen van Knossos, het voormalige paleis van koning Minos. Maak een boottocht naar Spinalonga en de wereldberoemde voormalige leprakolonie. Bekijk dan zeker de historische opgravingen op dit eiland. Verken de Lassithi hoogvlakte per scooter of auto. Op deze vlakte op circa25 kmvan Koutouloufaristaan nogauthentiekeGrieksewindmolens. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Koutouloufari is heuvelachtig, met veel olijfbomen. Op korte afstand liggen de traditionele dorpjes Piskopiano en Oud-Chersonissos en de lager gelegen, bruisende badplaats Chersonissos. Verder het achterland in liggen vrij steile, rotsachtige heuvels, met een hoogte van maximaal 580 m.

Koutouloufari ligt landinwaarts tegen een heuvel. Het heeft zelf geen stranden, maar op circa 1 km zijn de stranden van Chersonissos. Dit zijn stranden die voornamelijk bestaan uit grind en soms zand, kiezels, keien, rotsen en/of rotsplateaus. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. Ook vind je op de stranden douches en EHBO-posten.

Stranden van Koutouloufari

Leg uw handdoek neer op één van de mooie stranden van Koutouloufari: Voor het centrum van Chersonissos ligt Chersonissos-strand (circa 500 meter). Het strand bestaat vooral uit kiezels. De diverse baaitjes bij het strand worden gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en bestaat uit zand, grind en keien. Het strand loopt bij vloed onder water. Je kunt ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het Creta Maris-strand (circa 500 meter) bestaat uit zand, grind en betonplateaus. Op de gedeelten met betonplateaus zijn op diverse plaatsen trapjes om in het water te komen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand, grind en kiezels. Het strand bestaat uit verschillende baaitjes, die van elkaar gescheiden zijn door rotsen. Er zijn ligstoelen, parasols en diverse watersportfaciliteiten. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het Star Beach-strand (circa 450 meter) is een zandstrand en grenst direct aan het Star Beach-waterpark. Het bestaat in feite uit twee stranden, gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand, grind en kiezels. In het hoogseizoen is dit strand dé plaats voor jongeren. Op het strand kun je tegen betaling gebruikmaken van ligstoelen en parasols. Ook is er een badmeester. Er zijn tevens diverse watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, jetskiën, banana-riding en waterfietsen. Dit strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Bezienswaardigheden Koutouloufari

Als je de weg richting de kust volgt, kom je uit in Chersonissos. Dit is dé badplaats van Kreta. Hier kun je lekker eten en uitgaan tot in de vroege uurtjes. Op de stranden van Chersonissos kun je heerlijke zonnebaden en zwemmen in het heldere water.

Op circa 28 kilometer van Koutouloufari ligt het paleis van Knossos. Dit is het paleis van de mythologische koning Minos. Knossos is de meest bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta.

In het achterland van Koutouloufari ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi-hoogvlakte. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Dikti-grot, volgens de Griekse Mythologie de geboortegrot van Zeus. Deze grot kun je per ezel of te voet bereiken.

Verrassende Highlights in Koutouloufari

U moet zeker de sfeer proeven van Koutouloufari. Slenter door de smalle straatjes en bezoek het kleine orthodoxe kerkje, dat je terugbrengt naar vroegere tijden. Geniet ook van het uitzicht over de zee.

Met een jeepsafari leer je op een avontuurlijke manier de omgeving van Koutouloufari kennen. Begeef je off-road en ontdek de mooiste weggetjes en geniet van de spectaculaire uitzichten. De jeepsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue.

Wandel naar de naastgelegen dorpjes Piskopiano en Oud-Chersonissos. In het bergdorpje Oud-Chersonissos is een leuk pleintje met gezellige Griekse taverna's, waar je heerlijk kunt eten. In de zomermaanden is er op maandagavond een Kretenzer avond met muziek en dans.

Stranden van Koutouloufari

Koutouloufari beschikt over verschillende eetgelegenheden, die zich voornamelijk in de oude kern bevinden. Dit zijn voornamelijk Griekse specialiteitenrestaurants. Op de terrassen van deze restaurants geniet je van het heerlijke Griekse eten, zoals een frisse Griekse salade met feta (kaas gemaakt van schapen- of koeienmelk) of tzatziki (yoghurt met knoflook en komkommer), met daarbij een glaasje retsina (Griekse harswijn). Tevens is er een Chinees restaurant.

Koutouloufari beschikt ook over diverse bars en een authentiek Grieks koffiehuis.

Het bruisende en populaire Chersonissos ligt circa 1 km verderop. Het aanbod van restaurants is hier veel groter. Je vindt er zelfs twee Hollandse snackbars!

Praktische Tips voor je vakantie naar Koutouloufari

Hoelang is het vliegen naar Koutouloufari?

Koutouloufari is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Koutouloufari?

Het tijdverschil tussen Nederland en Koutouloufari is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Koutouloufari

De vliegtijd vanaf Schiphol naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 29 km van Koutouloufari. De transfertijd is circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Koutouloufari?

Er rijdt regelmatig een toeristentrein via Piskopiano en Oud-Chersonissos naar Chersonissos en terug.

Per taxi kun je vanuit Koutouloufari naar Heraklion, Chersonissos en de luchthaven van Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.