Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kardamena ×

Vakantie Kardamena

Houd je van uitgaan en dansen? Kardamena is een swingende badplaats aan de zuidkant van Kos. Op circa 15 minuten van het vliegveld van Kos liggen de heerlijke zandstranden waar je overdag kunt bijkomen. Veel jongeren komen in de zomer naar Kardamena om te genieten van discobars, restaurants en discotheken. Uitgaan, zonnen en genieten komen allemaal samen in deze bruisende badplaats.

Lees meer

Op vakantie naar Kardamena

Kardamena is - naast Kos-stad - dé badplaats van Kos en ligt aan de zuidkust van het eiland. De plaats heeft een sfeervol centrum met diverse restaurantjes. Op de zandstranden kun je eindeloos van de zon en retsina, de bekende Griekse harswijn, genieten, afgewisseld met een verfrissende duik in zee. Op circa 15 minuten rijden van het vliegveld is Kardamena de ideale plek voor het maken van uitstapjes, zoals een bezoek aan Kos- stad.

Kardamena heeft een swingend nachtleven door de vele discotheken en discobars die open blijven tot 4:00 uur. De bekendste discotheek heeft regelmatig een geweldige schuimparty.

In het centrum kun je naar hartenlust winkelen. Kardamena heeft gevarieerde toeristenwinkeltjes en er zijn regelmatig minimarkten.

Ligging

Kardamena ligt in een landelijk, heuvelachtig gebied met zowel groene als dorre delen en olijfboomgaarden. Tussen de bebouwde complexen van Kardamena liggen enkele mooie akkertjes en velden.

Kardamena ligt aan de zuidkust van het eiland Kos, op circa 6 km van het vliegveld. De badplaats heeft een vrij vlakke kust met uitnodigende zandstranden. De zeebodem loopt vrij snel af en is bij een aantal stranden bedekt met rotsen, keien en/of kiezels. Achter de stranden vind je het centrum met gezellige en diverse horecafaciliteiten.

Stranden van Kardamena

De stranden van Kardamena bestaan overwegend uit fijngrind en zand: Het zeer lange Kardamena-strand I (circa 4,5 km) ligt ten westen van het centrum. Het zandstrand wordt onderbroken door rotsblokken maar loopt buiten Kardamena door. De zeebodem is bedekt met zand en loopt steil af. Op strand kun je ligbedden huren en er zijn douches. Ten oosten van het centrum vind je het zeer lange Kardamena-strand II (circa 7 km). Het is een fijngrindstrand, hier en daar onderbroken door rotsblokken. De zeebodem is bedekt met grind en/of kiezels. Op dit strand kun je ligbedden huren, deze zijn gratis voor de hotelgasten van de Mitsis Hotels. Daarnaast zijn er verschillende watersportfaciliteiten, zoals banana-riding en jetskiverhuur.

Het Kardamena-strand is een zeer lang strand(circa 3,5 km) en bestaat fijngrind, grind, rotsen, rotsplateaus en zand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de zuidzijde van de plaats. Achter een deel van het strand is het centrum met diverse restaurants en bars met terrassen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn kleedcabines. Halverwege wordt het strand officieus als naturistenstrand gebruikt. Het kleine Zilver-strand bestaat uit fijngrind, kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met keien en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de noordzijde van de plaats. Aan weerszijden wordt het strand begrensd door een rotspier. Achter het strand zijn enkele restaurants met terras, een toeristenwinkel en een kiosk. Het strand is te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en kleedcabines. Het lange Noord-strand (circa 400 m) bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem is bedekt met keien en kiezels en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de noordrand van deplaats. Achter het strand vind je drie restaurants met terras en een bar/cafetaria. Op een aantal plaatsen zijn steile rotsformaties achter het strand. Van half mei tot en met oktober kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches.

Bezienswaardigheden Kardamena

De liefhebbers van het uitgaansleven moeten beslist Kos-stad bezoeken. Dit is de grootste badplaats van het eiland Kos. Net als in Kardamena zijn er prachtige stranden, discobars en schitterende discotheken.

De cultuurliefhebber kan Kardamena niet verlaten zonder een uitstapje naar Asklipion, vlakbij Kos-stad. Hier vind je het Archeologisch Museum. In het museum is er een veelkleurig Romeins vloermozaïek dat de aankomst van Asclepius, de god van de geneeskunde, op het eiland toont.

Verrassende Highlights in Kardamena

Een bezoek aan de burcht van Andimahia moet je zeker niet laten schieten. Vanaf de burcht kun je genieten van het prachtige uitzicht op Kardamena en het Egeïsche gebied. Je kunt ook het dorpje Andimahia bezoeken waar onder andere een oud boerenhuis als museum is ingericht en je een gerestaureerde windmolen uit de 18e eeuw kunt bezoeken.

Stranden van Kardamena

In en om het centrum van Kardamena kun je terecht in eenvoudige, maar sfeervolle eetgelegenheden met terras. De restaurants hebben doorgaans ook een barfunctie.

Kardamena heeft als gezegd een swingend nachtleven met verschillende discotheken, discobars en een amusementenhal. En voordat je uitgaat, kun je eerst in de bioscoop een film bekijken.

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kardamena

Hoelang is het vliegen naar Kardamena?

Kardamena is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kardamena?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kardamena is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kardamena

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 6 km van Kardamena en de transfertijd bedraagt circa 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kardamena?

Er rijdt een bus onregelmatig van het centrum van Kardamena naar diverse accommodaties buiten de plaats. Deze bus gaat ook naar Kos-stad. Ook rijdt er een bus naar de plaatsen Mastichari en Kefalos.

In de zomermaanden vaart er een excursieboot naar de omliggende eilanden Kalymnos en Nissyros.

Per taxi kun je vanuit Kardamena naar Kos-stad en de luchthaven.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.