Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Acharavi ×

Acharavi is een toeristische badplaats in wording. De plaats heeft weliswaar geen authentieke kern, maar wel een gezellig centrum met talloze winkels, leuke terrassen en sfeervolle taverna's. De plaats is nog niet bedolven onder het massatoerisme. Je  vindt hier rust en ontspanning op het fraaie zandstrand en in de heldere zee. Voor vertier ga je naar het spectaculaire waterpretpark in de plaats.

Lees meer

Op vakantie naar Acharavi

Acharavi is een gezellige badplaats in een prachtige omgeving, aan de noordkust van Corfu. Omdat het massatoerisme nog geen vat heeft gekregen op Acharavi, ademt de badplaats nog een landelijke sfeer uit. 

In het langgerekte centrum vind je leuke winkels, waar je aandenkens kunt open voor thuis. Bijkomen doe je op één van de gezellige terrassen. Hier geniet je van een Griekse salade (met fetakaas, gemaakt van schapen- of geitenmelk) of drink je een retsina (harswijn) onder het genot van een mooie zonsondergang.

Op het prachtig lange strand van Acharavi kun je actief zijn in en buiten het water. Er zijn veel watersportgelegenheden, maar je kunt ook ontspannen zonnen op het strand. 

Acharavi is uitermate geschikt voor het maken van uitstapjes naar andere delen van het eiland, zoals naar het bruisende Corfu-stad, op circa 38 km afstand.

Excursies Acharavi

Voor activiteiten zijn er volop mogelijkheden: Bij het excursiekantoor zijn uitgestippelde wandelroutes verkrijgbaar, die je door de groene omgeving leiden. Wil je een stukje van de oude cultuur bewonderen? Bezoek dan de ruïnes van het Romeinse badhuis, deze vind je langs de hoofdweg van de plaats. Van enorme glijbanen suizen, watersporten beoefenen en duiklessen nemen? Dat kan allemaal in Waterpark Hydropolis! Dit park is uitstekend geschikt voor een dagje weg met de kinderen. Als ze genoeg spetterplezier hebben gehad, is een bezoekje aan de kleine dierentuin een mooie afsluiting van de dag! Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Corfu.

Ligging

Het landschap rond Acharavi is zeer gevarieerd. Langs de kust is het vooral vlak met hier en daar bebouwing, akkertjes, kleine (olijf)boomgaarden en open veldjes. Landinwaarts wordt het direct heuvelachtig en is er veel dichte begroeiing.

Acharavi ligt aan de noordkust van het eiland Corfu. De badplaats heeft een vlakke kust met een lang strand. Dit strand is dé trekpleister van de plaats. Achter het strand vind je diverse horecagelegenheden en kleine (olijf)boomgaarden.

Stranden van Acharavi

Archaravi heeft een schitterende lang strand: Het Acharavi-strand (circa 7 km) ligt voor de gehele plaats en bestaat voornamelijk uit zand, kiezels en keien. Het heeft een geleidelijk aflopende zeebodem, die bedekt is met grind. Dit maakt het strand ook erg geschikt voor jonge kinderen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en diverse horecafaciliteiten.

Bezienswaardigheden Acharavi

Aan de rand van Acharavi vind je het waterpretpark Hydropolis. Hier beleef je gegarandeerd waterpret voor het hele gezin. Glijd van de spectaculaire glijbanen, laat je meevoeren door wildwaterbanen of raak je energie kwijt in de sporthal. In dit waterpark vind je zelfs een kinderboerderij voor de allerkleinsten.

De Pantokrator, het hoogste punt van het eiland Corfu, mag je niet missen. Deze berg ligt in het noorden van het eiland. Tijdens de tocht naar de top rijd je door diverse interessante dorpjes en eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Ionische Zee, Corfu en het buurland Albanië.

Op korte afstand van Acharavi vind je het plaatsje Roda (op circa 15 minuten wandelen). Hier kun je de prachtige restanten van een Dorische tempel uit de 5e eeuw voor Christus bezichtigen. Deze tempel is opgedragen aan de Griekse god Apollo. Na dit bezoek kun je in één van de Griekse taverna's heerlijk genieten van vers gevangen vis!

Verrassende Highlights in Acharavi

In de oude vissersplaats Acharavi zelf vind je niet veel historische bezienswaardigheden. Echter, langs de hoofdweg van Acharavi kun je de indrukwekkende ruïnes van een oud Romeins badhuis bekijken.

Stranden van Acharavi

De badplaats Acharavi biedt voldoende eetgelegenheden. Zo kun je terecht bij de Griekse taverna's, visrestaurants, Italiaanse en Chinese restaurants. De plaats heeft een aantal snackbars, waar je snel een heerlijke pita gyros kunt eten (broodje met van het spit gesneden vlees). Vrijwel alle restaurants hebben een terras, de meeste ook een bar. Zo geniet je tijdens en na de maaltijd van een prachtig uitzicht!

Bij drink- en eetgelegenheden kun je aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Acharavi

Hoelang is het vliegen naar Acharavi?

Acharavi is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Acharavi?

Het tijdverschil tussen Nederland en Acharavi is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Acharavi

De vliegtijd naar Corfu bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 40 km van Acharavi en de transfertijd bedraagt circa 60 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Acharavi?

Er rijdt onregelmatig een bus naar Corfu-stad via tussenliggende plaatsen. Daarnaast rijdt er af en toe een bus via Sidari en Roda naar Kassiopi.

In Acharavi kun je gebruik maken van een taxi.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.