Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Bremen ×
    • Bremen ×

Bij Bremen denkt je vast aan de Bremer straatmuzikanten. Maar deze oude Hanzestad heeft veel meer te bieden als het aankomt op musea, cultuur en evenementen. Neue Museum Weserburg en de Bremer 6-daagse zijn hier maar een paar voorbeelden van. Geniet van de vele tuinen en vooral het zeer uitgestrekte Rhododendronpark die het groene karakter van de stad benadrukken.

Lees meer

Op vakantie naar Bremen

Bremer straatmuzikanten, prachtige musea en een geweldige ligging aan de Wezer: Bremen heeft je veel te bieden! De stad ligt in Noord-Duitsland en vormt samen met Bremerhaven de Vrije Hanzestad Bremen. De rivier de Wezer stroomt door de stad, deze rivier zorgt ervoor dat zeeschepen de stad kunnen bereiken.

Cultuurliefhebbers kijken hun ogen uit: Neue Museum Weserburg bied je de belangrijkste exposities van Duitsland. Werk van Edward Kienholz, Richard Serra, Georg Baselitz en Rebecca Horn wordt geëxposeerd, prachtige voorbeelden van hedendaagse kunst.

Voor vroegexpressionistische kunst, ga je naar het Paula Modersohn-Becker Museum. Kunstwerken van Modersohn-Becker (1876 – 1907) kun je hier bekijken. Naast haar prachtige creaties is er ook een tentoonstelling van de beeldhouwer en architect Bernhard Hoetger (1874 – 1949).

Schilderijen van Lucas Cranach de Oudere zijn het onbetwiste artistieke hoogtepunt van de Dom van Bremen. De twee torenspitsen van deze deels romaanse, deels gotische dom zie je van overal in de stad. In het museum zie je de geschiedenis van de bouw van dit indrukwekkende gebouw.

Van een pannenkoekenschip tot Mexicaanse specialiteiten: in de Altstadt en de wijken Schnoor en Schlachte heb je volop keuze voor een heerlijke maaltijd. Ook voor een avond uit heeft de stad veel voor je in petto!

Ligging

De stad ligt in Noord-Duitsland, aan beide zijden van de rivier de Wezer. Samen met Bremerhaven vormt het de Vrije Hanzestad Bremen. Na San Marino is dit de oudste, nog zelfstandige stadstaat ter wereld.

Bezienswaardigheden Bremen

Natuurlijk breng je een bezoek aan de Dom van Bremen! Deze kent een geschiedenis van circa 1200 jaar, heeft zowel romaanse als gotische elementen, én heeft een museum waar je meer te weten komt van de historie van de bouw. De uitgebreide schilderijcollectie en de graven van oude Bremense bisschoppen moet je zeker gezien hebben.

Delacroix, Liebermann, Corinth, Modersohn-Becker en Beckmann: klinkende namen voor een klinkende collectie kunst van de 15e eeuw tot aan nu. Dit zie je allemaal in de Kunsthalle. Bekijk ook de grafische galerij met ongeveer 220.000 tekeningen.

In Schnoor, het oudste deel van de stad, vind je nog een bijzonder museum: Packhaus Zeitraum. Speciaal is het interactieve karakter, spelenderwijs leer je hier veel over de geschiedenis van de stad. Zet je 3-D bril op en stap in een andere tijd!

Verrassende Highlights in Bremen

Voor een mooi uitzicht op de Dom, op het standbeeld van ridder Roland en het Hanzekruis gaat je naar Marktplatz. Dit honderden jaren oude marktplein wordt ook wel één van de mooiste marktplaatsen genoemd.

Ook interactief, maar dan op wetenschappelijk gebied, is het Universum Science Center. Je ontdekt hier de wereld van wetenschap en natuurverschijnselen zoals tornado’s. Het museum is ongeveer 40.000 m² groot, volop ruimte voor een heerlijke dag!

Behalve genieten van alle kunst en cultuur kun je in de winkelstraten van de stad heerlijk shoppen. De Söge-, Knochenhauer- en Obernstraße hebben een uiteenlopend assortiment aan modewinkels en boetieks.

Praktische Tips voor je vakantie naar Bremen

Hoelang is het vliegen naar Bremen?

Bremen is meestal tussen de 1 en 1,25 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Bremen?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Bremen.