Vanwege gepland onderhoud aan de website kunnen sommige pagina's tijdelijk niet beschikbaar zijn. We waarderen je geduld en begrip.

Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Berlijn ×

Bij Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, denken we vaak aan indrukwekkende bezienswaardigheden, een bruisend uitgaansleven en trendy (vintage)winkels. Maar wist je dat de omgeving van Berlijn ook absoluut de moeite waard is? Je vindt er schitterende paleizen, mooie routes door de natuur en unieke historische hotspots. Genoeg ingrediënten dus om een veelzijdige vakantie in Berlijn te vullen!

Lees meer

5 redenen om op vakantie te gaan naar Berlijn

✓ Indrukwekkende musea 
✓ Bijzondere upcoming wijken 
✓ Levendige uitgaansscene 
✓ Prachtige paleizen
✓ Mooie wandelroutes in de natuur

Op vakantie naar Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn 

Berlijn heeft een bewogen geschiedenis en dat is terug te zien in de vele historische hotspots. Bijvoorbeeld in de overgebleven delen van de Berlijnse Muur. Bezoek de East Side Gallery, waar meer dan 100 kunstenaars in 1990 kunstwerken hebben geschilderd op de muur. Wil je meer over de beruchte muur te weten komen? Dan is Checkpoint Charlie, ooit de bekendste controlepost, interessant om te bezoeken. Hier vind je ook een museum over de muur. 

Wist je dat Berlijn hartstikke groen is? Een van de fijnste plekken om aan de drukte van de stad te ontsnappen is het Tiergartenpark. Je vergeet helemaal dat je in het hart van Berlijn bent!

Natuurlijk mag je de beroemde Rijksdag niet overslaan tijdens je vakantie in Berlijn. Je kunt de karakteristieke glazen koepel gratis bezoeken!

Wat te doen en te zien buiten Berlijn? 

Natuurliefhebbers moeten beslist gaan wandelen in het Grumsin beukenbos, een prachtig bos dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Je kunt hier fijne en mooie wandelingen maken. Het bos is eenvoudig vanuit Berlijn te bereiken met de trein. Zin om te fietsen? Dan zit je goed in Berlijn. In de omgeving zijn talloze fietsroutes uitgestippeld door het platteland van Brandenburg, de regio die rondom Berlijn ligt.

De Heiliger See is een meer ten zuidwesten van Berlijn, bij Potsdam, waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen, zoals kanoën en zwemmen. Je kunt er ook lekker zonnebaden of wandelen in het park aan de rand van het meer. Het aangrenzende Potsdam is absoluut de moeite om doorheen te wandelen. Grappig detail: er is hier een Nederlandse wijk, in de 17e eeuw door Nederlanders gesticht, die vandaag een toeristische trekpleister is. 

De paleizen van Brandenburg zijn een absolute must-see in de omgeving van Berlijn. Bijvoorbeeld het imposante Paleis van Sanssouci, de voormalige woning van Frederik de Grote. Je kijkt hier je ogen uit tussen alle pracht en praal. 

Onze tips voor je vakantie in Berlijn

  • Bezoek het hippe Friedrichshain! Een alternatieve wijk met veel street art, huiskamerbioscopen, vegan restaurants en winkels. Op het oude industriecomplex RAW-Gelände vind je terrassen, clubs, vintage-markten en cafés in die typisch Berlijnse sfeer. 
  • Voor een bijzondere dagtrip moet je naar de Teufelsberg; een voormalig afluisterstation uit de Koude Oorlog, dat nu dienstdoet als een soort openluchtmuseum. Tal van straatkunstenaars lieten er hun sporen na en vanuit de toren heb je een geweldig uitzicht over de bossen en Berlijn. 

Natuur bij Berlijn

Naast het Grumsin beukenbos zijn er meerdere plekken waar je midden in de natuur kunt ontsnappen aan de drukte van Berlijn. Een andere aanrader is het Spreewald, een bosrijk veengebied, en wordt ook wel het Giethoorn of Venetië van Duitsland genoemd. De mooiste manier om dit woud te ontdekken is dan ook per boot. Een ander mooi natuurgebied in de omgeving vind je in de regio Ückermark, waar prachtige routes zijn uitgestippeld. Er zijn ook heldere meren waar je kunt zwemmen of kanoën. 

Wil jij genieten van een veelzijdige vakantie in Berlijn? Bekijk dan ons aanbod hotels en appartementen in Berlijn.