JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Thailand boeken? Ontdek de deals op D-reizen.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Vakantie Thailand

Wil je op vakantie naar Thailand? Wij begrijpen waarom: heerlijk Thais street food eten, indrukwekkende boeddhistische tempels bezoeken en natuurlijk wil je alle bounty-eilanden van Thailand ontdekken. Op deze pagina vind je tips, inspiratie en een overzicht van ons Thailand vakantie aanbod.

Rondreizen in Thailand

Vliegen naar Thailand

Tips voor Thailand

Meestgestelde vragen over Thailand

 1. Waar ligt Thailand?
  Thailand ligt in zuidoost Azië en grenst aan Cambodja, Laos, Myanmar en Maleisië
 2. Hoelang is het vliegen naar Thailand?
  Met een rechtstreekse vlucht vlieg je in 12 uur naar Thailand. De afstand van Amsterdam naar Bangkok is 9178 kilometer. Vlieg je van Amsterdam naar Phuket dan duurt de vliegreis 14 uur.
 3. Hoe laat is het in Thailand?
  Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later in Thailand en tijdens onze wintertijd is het 6 uur later. Thailand valt hiermee in de tijdzone UTC +7.
 4. Wat is de beste reistijd voor Thailand?
  De beste reistijd voor Thailand is van november tot en met februari. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en valt er weinig regen. Thailand heeft een tropisch klimaat en hierdoor is het warm (gemiddeld 30 graden) en vochtig. Het land kent 3 verschillende seizoenen:
 • Regenseizoen: juli - oktober
  Voor de reiziger die topdrukte wil vermijden en het niet erg vind als er elke dag een korte, hevige regenbui valt.
  • Droge seizoen: november - februari
    Voor de reiziger die echt voor het lekkere weer en een strandvakantie naar Thailand gaat.
   • Warme seizoen: maart - juni
     Voor de reiziger die het niet erg vind dat de temperaturen flink boven de 30 graden kunnen oplopen.

    Meer weten over vakanties naar Thailand?

    Kom langs!

    3 onmisbare Thailand tips

    #1 Koh Samui
    Koh Samui vinden wij het mooiste eiland van Thailand, want het heeft het beste van twee werelden. Fijne resorts met bountystranden, maar ook nog ongerepte natuur met watervallen en jungle in de binnenlanden. Je kunt er shoppen, kleurrijke boeddhistische tempels bezoeken, Thaise kookles volgen, lekker eten op de Friday Night Market of het waterpark High Park Samui bezoeken voor wat afkoeling. Wil jij iets actiefs doen? Ga dan hiken naar Overlap Stone viewpoint. Kom je voor je rust? Boek dan een dagje Spa, een Thaise massage of yogales. Koh Samui has it all!

    #2 Drijvende markt in Bangkok
    Wil je écht een beleving op het water? Ga met een local in een boot naar de floating market! Lokale bewoners verkopen hier hun waren, zoals groenten en fruit. In Bangkok heb je verschillende floating markets, van heel druk en populair (Damnoen Saduak) tot zeer authentiek en rustig (Bang Khu Wiang). Mooie verhalen neem je mee naar huis, want dit is te gek om mee te maken.

    #3 Snorkelen en duiken bij De Similan Eilanden
    Thailand wordt ook wel één van de beste snorkel en duikbestemmingen ter wereld genoemd. Rondom de bountyeilanden zijn er vele plekken waar je geweldig kunt snorkelen of duiken, maar de Similan Eilanden zijn écht een aanrader. De eilanden zijn echt pareltjes: wit strand, palmbomen en een kristalheldere zee.  Je kunt hier met snorkelen vele kleurrijke vissen, koraal en zeeschilpadden spotten!