JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Madeira in 2 Weken - D-reizen

Dé highlights van het eiland

Profiteer van de beste tips!

Gratis en persoonlijk advies

plan een adviesgesprek

Rondreis Madeira in 2 weken

Met een rondreis op Madeira van 2 weken heb je ruim de tijd voor alle geweldige bezienswaardigheden. Bewandel levada’s door de ongerepte natuur, ruik de frisse bloemengeur bij botanische tuinen, dwaal door het historische centrum van Funchal en bekijk mooie kustlijnen en hoge bergpieken. Met deze voorbeeldreis verblijf je één week aan de noordkust in Porto Moniz en één week aan de zuidkust in Funchal. Vanuit deze plaatsen kun je met een huurauto makkelijk de rest van dit Portugese eiland in de oceaan verkennen. Kun je na het zien van deze voorbeeldreis niet wachten om zelf naar Madeira te gaan? Kom langs in één van onze reisbureaus voor persoonlijk advies en alle (maatwerk)mogelijkheden!   

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Madeira voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Madeira. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Porto Moniz

Verblijf: 6 dagen aanbevolen

Met een fijne huurauto rijd je naar de noordelijke kustplaatst Porto Moniz. Vanuit hier kun je tal van plekken op het eiland bezoeken. Begin allereerst met het verkennen van Porto Moniz. Dit plaatsje staat bekend om haar natuurlijke zwembaden. Wanneer het vloed is worden ruimtes tussen de lavarotsen gevuld met zeewater en hierdoor ontstaan natuurlijke zwembaden aan de kust. Verder kun je in Porto Moniz naar het Fort van João Batsta waar een aquarium in is gevestigd. Of wandel lekker over de boulevard met terrasjes en winkels. 

Santana

Met een dagtrip vanuit Porto Moniz kun je naar één van de mooiste dorpjes van Madeira: Santana. Dit dorpje bestaat uit kleurrijke huisjes die vrijwel allemaal hetzelfde zijn. Deze fotogenieke huisjes heten ‘Palheiros’ en zijn te herkennen aan de driehoekvormige en rieten daken, blauwe kozijnen, witte muren en rode deuren. Via een mooie kustroute kun je terug naar Porto Moniz. Op de terugweg kun je een stop maken bij Seixal Beach waar snorkelen erg populair is en een tussenstop bij de bijzondere rotsformaties van Ilheus da Ribeira da Janela is ook de moeite waard.

Rabacal

Het is tijd om het ongerepte binnenland van Madeira te ontdekken vanuit Porto Moniz. Hiervoor kun je het beste naar het bergdorpje Rabacal. Een leuke manier om het groene binnenland te zien is met een wandeling langs een levada. Levada’s zijn typisch voor Madeira en dit zijn irrigatiekanalen die ervoor zorgen dat alle inwoners op het eiland water hebben. Naast deze smalle waterwegen is er vaak loopruimte. In Rabacal zijn de ‘Levada do Risco’ en ‘Levada das 25 fontes’ favoriet omdat ze allebei uitkomen bij prachtige watervallen.

São Vicente

Vlak bij Porto Moniz ligt São Vicente. Deze kustplaats ligt ingesloten tussen de Atlantische Oceaan en hoge bergwanden vol groene beplanting. Het verkeersvrije centrum van São Vicente is lekker rustig met een gemoedelijke sfeer. Maak een ontspannen rondwandeling door alle witgekleurde gebouwen. De populairste attractie van São Vicente zijn de grotten. De São Vicente Caves vormen een gangenstelsel die honderdduizenden jaren geleden zijn ontstaan door lavastromen. Met een begeleide tour kun je de mooiste plekken van deze grotten bekijken.

Funchal

Verblijf: 8 dag aanbevolen

Vandaag verlaat je de noordkust van Madeira en deze ruil je in voor de zuidkust. Met de huurauto zet je koers richting Funchal, de hoofdstad van Madeira. Nadat je in je nieuwe hotel bent aangekomen kun je naar het authentieke centrum voor een eerste kennismaking met Funchal. Begin je bezoek aan Funchal gelijk goed met een glaasje Poncha, hét drankje van Madeira!

Monte

Een echte must-do in Funchal is een ritje met de kabelbaan naar de hooggelegen wijk Monte. In 20 minuten brengt deze kabelbaan je naar 560 meter hoogte. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over Funchal en de oceaan. Eenmaal in Monte kun je naar Monte Palace. Dit is één van de grootste botanische tuinen van Madeira met veel exotische en Aziatische tuinen. Als je toch in Monte bent kun je meedoen met een leuke activiteit. Het is hier traditie om door de steile straten te racen met een rieten mand.

Pico Ruivo

Zet vanuit Funchal koers richting het hoogste punt van Madeira: Pico Ruivo. Met 1862 meter is dit het letterlijke hoogtepunt van Madeira. Het beklimmen van de Pico Ruivo is mogelijk maar hier moet je wel een basisconditie voor hebben. Er zijn meerdere routes die leiden naar de top, ook eenvoudigere. Wanneer je na de klim op het hoogste punt staat en uitkijkt over het hele eiland is de beklimming absoluut de moeite waard geweest! Je kunt de Pico Ruivo goed combineren met het verwilderde bos van Laurisilva.

Calheta

Madeira staat niet persé bekend om haar stranden, vandaar dat er enkele kunstmatig zijn aangelegd. Met de huurauto kun je vanuit Funchal naar Calheta Beach waar je een mooi goudgeel zandstrand vindt. Beleef een dag vol zon, zee en strand! Op de terugweg naar Funchal kun je een alternatieve route pakken via de ‘Watervalweg’. Op een bepaald punt op deze weg stroomt een hoge waterval die midden op het wegdek eindigt. Met je huurauto kun je dwars door de waterval rijden, zo heb je gelijk een gratis wasbeurt gehad!

Overige dagen in Funchal

Voor de allermooiste kustlijnen ga je naar de regio Caniçal met Ponta do Rosto en Ponta de São Lourenço. Het zeewater kletst hier met veel kracht tegen de hoge rotswanden en de rotsformaties in zee. Loop naar mooie uitzichtpunten of wandel bij Cabo Girão over de transparante skywalk. In de omgeving van Funchal zijn mooie tuinen te bewonderen. De keuze is groot met Quinta do Palheiro Ferreiro, Madeira Botanical Garden en de Municipal Gardens. Voor de kust van Madeira zwemmen enorm veel walvissen en dolfijnen. Hoe leuk is het om deze zeedieren van dichtbij te spotten!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Madeira

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar Madeira moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak