Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Madeira ×
    • Funchal ×

Het fantastische Funchal is een droom voor iedere vakantieliefhebber. Culturele bezienswaardigheden, een prachtige natuur en een levendig uitgaanscentrum maken van Funchal een compleet vakantieoord. Op de verschillende stranden kun je heerlijk bruin worden en vanuit de hoofdstad kun je avontuurlijke tripjes over het eiland maken. Voor het ultieme vakantiegevoel kom je naar Funchal!

Lees meer

Op vakantie naar Funchal

Aan de zuidkust van Madeira vind je de grote hoofdstad Funchal. Deze plaats is de trekpleister van het eiland en heeft vele stranden. Het centrum biedt een variatie van winkels, discotheken en andere uitgaansgelegenheden.

Funchal heeft bovendien vele bezienswaardigheden en ligt in een schitterende omgeving. Voor de sportieve golfers zijn er prachtige golfbanen. Je kunt ook heerlijk duiken langs de grillige kustlijn van Madeira. 

De hoofdstad Funchal wordt bezocht door een gemengd publiek. Jong en oud kunnen hier genieten en plezier hebben aan de Madeirese kust.

Excursies Funchal

In Funchal is voor iedereen wat te doen: Breng een bezoek aan de Mercado dos Lavradores, de overdekte markt. Ook de Jardim Tropiscal, een tropische tuin, van Monte zijn prachtig! Breng ook een bezoek aan het Paleis van São Lourenço. Dit voormalige fort deed later dienst als paleis en werd gebouwd tussen 1489 en 1496. Kijk voor meer ideeën en mogelijkheden bij de informatie over Madeira.

Ligging

Funchal ligt in een heuvelachtige groene omgeving aan de zuidkust van Madeira. Landinwaarts zie je een bergachtig landschap met veel bossen.

De grillige kustlijn van Funchal bestaat uit keienstranden en betonplateaus. Langs de kust zie je steil uit zee oprijzende rotsen.

Stranden van Funchal

De hoofdstad Funchal heeft een behoorlijk aantal stranden: Het Lido Beach Club-strand bestaat uit smalle betonplateaus op diverse niveaus, die onderling door trappen worden verbonden. De zeebodem loopt vrij snel af en is met rotsen bedekt. Via een aantal trapjes kun je de zee in komen. Aan het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, kleedcabines en er is een EHBO-post. Bij het strand zijn ook een zoutwaterzwembad en een zoutwaterkinderbad. Om op het strand te komen moet u entree betalen. Aan de westrand van Funchal vind je het zeer lange Formosa-strand (circa 2 km). Dit keienstrand bestaat uit vier gedeelten. Aan één zijde wordt het strand door een rotswand begrensd, daarnaast wordt het strand onderbroken door een pier in zee. De zeebodem van Formosa loopt vrij snel af en is voor een deel met rotsen bedekt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft douches, toiletten, een EHBO-post en enkele eetgelegenheden. Het Formosa-strand heeft een blauwe milieuvlag. Dat betekent dat het water en strand extra schoon zijn. Naast het Formosa-strand vind je het Clube Naval-strand. Deze bestaat uit betonplateaus op diverse niveaus. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Via trapjes kun je de zee bereiken. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches, toiletten, kleedcabines en horecafaciliteiten. Het strand wordt bewaakt en heeft tevens een zoutwaterzwembad en zoutwaterkinderbad. Voor bezoek aan dit strand moet je entree betalen. Het Barreirinha-strand bestaat uit keien en betonplateaus. De geleidelijk aflopende zeebodem is rotsachtig. Het strand beschikt over douches, toiletten, kleedruimtes en een EHBO-post. Je vindt er ook een strandbar. Voor het strand moet je entree betalen. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dat betekent dat het water en strand extra schoon zijn. Het vijfde strand van Funchal is het Centrum-strand. Dit lange keienstrand (circa 300 m) heeft een stuk zwart lavastrand. Achter het strand is een kade en een promenade. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd en er zijn horecafaciliteiten aanwezig.

Bezienswaardigheden Funchal

De hoofdstad Funchal heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Naast de diverse musea en monumenten heeft de plaats een schitterende kathedraal. De botanische tuin van Funchal mag je zeker niet missen. In Funchal kun je jouw uurtjes goed besteden!

Voor een prachtig uitzicht over de hoofdstad ga je met de moderne kabelbaan, de Telefrico, naar Monte. Tijdens deze tocht heb je een mooi overzicht op Funchal. Boven op de top vind je het kerkje Igreja Nossa Senhora do Monte. Hier ligt het graf van de Oostenrijkse keizer Karel I, die getrouwd was met een nicht van de koning van Portugal.

Om het mooie eiland Madeira goed te bekijken, is een helikoptervlucht een unieke belevenis. Vanuit de lucht kun je genieten van het schitterende Funchal en diverse andere kustplaatsen. Een unieke ervaring!

Verrassende Highlights in Funchal

Dé toeristische trekpleister van Funchal is een afdaling van de Monte met de toboggan. Deze op skilatten getrokken rieten manden worden bestuurd twee Madeirese mannen. Na een geweldige tocht naar beneden, kun je als bewijs van jouw moed een foto van de afdaling kopen.

Wandelliefhebbers vermaken zich zeker in de omgeving van Funchal. Het groene landschap leent zich uitstekend voor mooie wandelingen langs irrigatiekanalen. Onderweg kun je ook één van de vele wijnkelders bezoeken.

Stranden van Funchal

Funchal heeft ontzettend veel eetgelegenheden. Naast de Portugese restaurants kun je ook terecht bij de Chinees en diverse pizzeria's en cafetaria's. In het oude stadsdeel vind je een aantal visrestaurantjes, waar je de vangst van de dag kunt proeven.

Met de vele bars heeft Funchal een levendig uitgaanscentrum. Er zijn diverse cocktailbars, Engels pubs, fadobars en zelfs een karaokebar. In het oude centrum kun je naar koffiebars met een patisserie. Daarnaast is er de plaats nog een aantal discotheken.

Funchal heeft een theater- en concertgebouw, een aantal bioscopen en een openluchttheater. Je kunt bovendien terecht in de amusementenhal en het casino met nachtclub.

Praktische Tips voor je vakantie naar Funchal

Hoelang is het vliegen naar Funchal?

Funchal is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Funchal?

Het tijdverschil tussen Nederland en Funchal is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Funchal

De vliegtijd naar Funchal bedraagt circa 3,5 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 21 km en de transfertijd bedraagt circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Funchal?

Vanuit Funchal is er een regelmatige busverbinding met het vliegveld en Machico. Daarnaast gaat er één keer in het uur een bus naar Canico. Bovendien gaat er regelmatig een bus naar Estreito de Câmara de Lobos.

Er gaat dagelijks een carferry naar Porto Santo.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat de meter in een taxi aan staat of spreek voor de rit een tarief af. Vaak geldt er ook een nachttarief.