JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Namibië in 3 Weken - D-reizen

Perfecte route voor 3 weken

Ontvang de beste Namibië tips!

De mooiste safari's

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Namibië in 3 weken

Heb je 3 weken de tijd voor een waanzinnig rondreis door Namibië? Dan is dit een prachtige route waarbij je de allermooiste bezienswaardigheden van dit Afrikaanse land beleeft. Van woestijnen en canyons tot wildparken en kustplaatsjes… je krijgt het allemaal te zien met deze routesuggestie! Als kers op de taart spot je wellicht nog de Big Five. Laat deze en nog vele andere dromen uitkomen met een rondreis naar Namibië verzorgd door D-reizen. Maak een afspraak in één van onze reisbureaus en ontdek alle mogelijkheden.

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Namibië voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis naar Namibië. De reis duurt 21 dagen inclusief vluchtdagen. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Windhoek

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Een fantastische reis door Nambië gaat beginnen! Je landt op de luchthaven van Windhoek waar je gelijk je huurauto ophaalt. Je rijdt naar je eerste hotel voor de overnachting. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je in Windhoek nog de Christuskirche bezoeken of het centrum in.

Kalahari woestijn

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via Keetmanshoop reis je helemaal naar het zuidoosten van Namibië. Hier ligt de Kalahari woestijn met het Kgalagadi Transfrotier Park. Dit is het woongebied van de ‘San’. Beter bekend als de Bosjesmannen en één van de oudste bevolkingsgroepen van Namibië. Naast de eindeloze zandvlaktes kom je er ook savannes en steppelandschappen tegen. Dit is het leefgebied van allerlei wilde dieren zoals cheeta’s, hyena’s, stokstaartjes, giraffen, zebra’s en Kalahari leeuwen met grote zwarte manen. Tijd voor de eerste safari!

Fish River Canyon

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via het Quiver Tree Forest met unieke kokerbomen rijd je naar een verlaten regio. In ‘the middle of nowhere’ ligt namelijk de tweede grootste kloof ter wereld: Fish River Canyon. Met een lengte van 161 km kun je deze kloof echt immens noemen. Bekijk de schitterende kleurveranderingen op de rotsen vanaf uitzichtpunten tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Óf maak een uitdagende hike met een gids over de kloofbodem.

Aus

Verblijf 1 dag aanbevolen

Je reist door naar Aus. Hier ben je getuige van een vreemde gewaarwording. Dit is namelijk overdag de warmste en ’s nachts de koudste locatie van Namibië. Dit was ook de reden dat het Duitse leger (Namibië was toen een kolonie van Duitsland) tijdens de Eerste Wereldoorlog hier gevangenen onderbracht in tenten. Deze boden zo weinig bescherming tegen de kou dat de gevangen zelf stenen huizen bouwden. Bekijk de overblijfselen en de omgeving vol wilde paarden.

Lüderitz

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Een tussenstop brengt je bij Koolmanskop. Vroeger was dit een welvarende stad, maar toen de diamantkoorts voorbij was is het een spookstad geworden. Vandaag de dag zie je er nog steeds de verlaten huizen die deels zijn bedolven onder het zand. Dit maakt dit dorp zeer fotogeniek. Hierna rijd je door naar Lüderitz. Deze kustplaats is groot geworden door de diamantvondst. Bekijk veel kleurrijke huizen in Duitse stijl met een stadswandeling door Lüderitz.

Sossusvlei

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je maakt een mooie rit door het Namib Naukluft Park, ook wel bekend als de Namib woestijn. De afgelegen wegen over de zandvlaktes leiden je naar de Sossusvlei. Deze vallei staat bekend om haar roodbruine zandduinen. De hoogste is de Dune 45 die je kunt beklimmen tijdens zonsopkomst voor een waanzinnig uitzicht. Aansluitend kun je naar de Deadvlei, een vallei met een grote witte vlakte waar duizenden jaren oude zwarte bomen je aandacht trekken. Vanuit de Sossusvlei kun je een trip maken naar de Sesriem Canyon voor een avontuurlijke wandeltocht.

Swakopmund

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Net als Lüdertiz vind je in de kustplaats Swakopmund veel invloeden uit het Duitse koloniale verleden. Dit zie je terug aan de vakwerkhuizen en de menukaart van restaurants. Waai lekker uit op het strand of duik het gezellige centrum in. Je kunt in Swakopmund ook veel leuke activiteiten ondernemen. Wat denk je bijvoorbeeld van kajakken in Walvis Bay waar veel zeehonden leven, een quadtour door de duinen of sandboarden (snowboarden, maar dan over zand).

Spitzkoppe

Verblijf: 1 dag aanbevolen

De volgende stop op je route door Namibië is Spitzkoppe. Granietbergen en uniek gevormde rotsformaties door erosie wisselen elkaar af. Tijdens een hiketocht kun je rotstekeningen van de Bosjesmannen en natuurlijke bogen zoals de Rock Arch en Rock Bridge bekijken. Sommige bergen kun je ook beklimmen. Wist je trouwens dat Spitzkoppe een uitstekende locatie is voor sterrenkijken?  

Damaraland

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Damaraland staat bekend als een fantastisch natuurgebied vol natuurschatten. Eén daarvan is de Organ Pipes. Dit zijn rotsen in de vorm van talloze orgelpijpen. Of ga naar het Petrified Forest, een versteend woud waar bomen fossielen zijn geworden. In de ongerepte natuur leven allerlei wilde dieren zoals zwarte neushoorns, struisvogels, jakhalzen en olifanten. Maak je trip aan Damaraland extra bijzonder bezoek aan een Himba dorp en maak kennis met oude tradities!   

Etosha National Park

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Hét hoogtepunt voor velen in Namibië is Etosha National Park. Kuddes zebra’s, olifanten die water opslurpen, luipaarden die liggen te loeren in de struiken en giraffes die boven alles uittornen… grote kans dat je het allemaal te zien krijgt tijdens een safari! Vroeger was dit natuurgebied één groot zoutmeer, tegenwoordig één van de beste safariplekken van Afrika vanwege de vele waterpoelen die dorstige dieren aantrekken. Wellicht spot je in Etosha NP de Big Five wel met ‘game drives’ die vertrekken van verschillende locaties in het wildpark.

Waterberg Plateau

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Vlaktes maken plaats voor een grote tafelberg wanneer je het Waterberg Plateau bereikt. Op deze tafelberg vind je veel zeldzame dieren, waaronder de witte en zwarte neushoorn. Tijdens een safari op deze berg kom je ze wellicht tegen! Ook zijn er op het Waterberg Plateau verschillende wandelroutes uitgezet. Bewonder tijdens een hike het overweldigende uitzicht vanaf de tafelberg op de omliggende bush-bush!

Terugvlucht

Jammer genoeg is er een einde gekomen aan deze prachtige 3-weekse rondreis door Namibië. Je rijdt terug naar Windhoek waar je rondreis begon. Je neemt afscheid van je huurauto en stapt op de luchthaven terug in het vliegtuig naar Nederland. Met veel waardevolle herinneringen op zak keer je terug naar huis!

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Namibië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Namibië. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Wil je ergens een dagje langer blijven of in een specifieke lodge overnachten? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus voor het toepassen van maatwerk. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak