JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Namibië in 2 Weken - D-reizen

Bewonder de magische Sossusvlei

Benut onze Namibië-expertise!

Woestijn, safari & kust

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Namibië in 2 weken

Met een rondreis naar Namibië beleef je één van de meest verrassende landen van Afrika. Met deze rondreis van 2 weken kom je langs de mooiste hoogtepunten van Namibië. Van de oranje zandduinen van de Sossusvlei tot alle wilde dieren die leven in Etosha National Park! Gedurende je reis overnacht je in mooie lodges en maak je unieke safari’s, welke wij graag speciaal voor jou selecteren. Laat je persoonlijk adviseren over de mogelijkheden voor rondreizen in Namibië en maak een afspraak in één van onze reisbureaus!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Namibië voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Namibië. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Windhoek

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je 2-weekse rondreis door Namibië gaat van start! Je landt op het vliegveld van de hoofdstad Windhoek. Met een huurauto rijd je naar je eerste hotel voor de overnachting. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je in Windhoek nog de bijzondere Christuskirche bezoeken of het centrum in.

Sossusvlei

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je verlaat Windhoek en doorkruist de eindeloze vlaktes van het Namib Naukluft Park, beter bekend als de Namib woestijn. In deze woestijn ligt de Sossusvlei en de Deadvlei. De Sossusvlei is hét symbool van Namibië met de hoge oranje zandduinen, waaronder Dune 45 die je kunt beklimmen voor een geweldig uitzicht (tip: bij zonsopkomst). De Deadvlei is zeer fotogeniek door de grote witte vlakte met zwarte bomen die dood lijken. In de omgeving kun je naar Sesriem Canyon voor een avontuurlijke hike in een kloof!

Swakopmund

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Met het zand nog tussen je tenen reis je richting de kust, om precies te zijn naar Swakopmund vol Duitse koloniale invloeden. Dit merk je aan de Duitse gerechten in restaurants en de typische vakwerkhuizen. Door de ligging aan zee en de zandduinen in het achterland kun je in Swakopmund allerlei activiteiten beleven. Zo kun je kajakken in Walvis Bay waar veel zeehonden leven of sandboarden (snowboarden, maar dan over zand) en quad rijden door de duinen.

Spitzkoppe

Verblijf 1 dag aanbevolen

Op je weg richting het noorden kom je Spitzkoppe tegen. Dit is een gebied vol granietbergen en uniek gevormde rotsformaties door erosie. Tijdens een wandeltocht kun je rotstekeningen van de Bosjesmannen en een aantal natuurlijke bogen bekijken zoals de Rock Arch en Rock Bridge. Enkele granietbergen kun je ook beklimmen. ’s Avonds als het donker is, is Spitzkoppe een uitstekende locatie voor sterrenkijken.   

Twyfelfontein

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je rijdt de natuurrijke regio Damaraland binnen, vernoemd naar één van de oudste volkeren van Namibië: de Damara. Via de Lions Mouth bereik je het plaatsje Twyfelfontein en kun je bezienswaardigheden bekijken zoals het natuurwonder Organ Pipes (rotsen in de vorm van talloze orgelpijpen) en zelfs rotstekeningen die stammen uit de prehistorie. Tussen de roodbruine rotslandschappen lopen bovendien veel woestijnolifanten rond, spot er zoveel mogelijk!

Damaraland

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Deze dagen heb je tijd om meer te zien van Damarland. Vooral het gebied Petrified Forest, bijgenaamd het Versteende Woud, is erg interessant met miljoenen jaren oude bomen die fossielen zijn geworden. Qua ‘wildlife’ raak je in Damarland ook niet uitgekeken met zwarte neushoorns, struisvogels, jakhalzen en nog meer olifanten. Wissel de natuur af met een bezoek aan een traditioneel Damaradorp waar je kennis maakt met oude tradities.  

Etosha National Park

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Ooit was dit één groot zoutmeer, tegenwoordig is het één van de beste safaribestemmingen van Afrika. We hebben het over Etosha National Park. Het park staat bekend om de vele kleine waterpoelen die veel dorstige dieren aantrekken. Hierdoor komen veel verschillende diersoorten samen en kun je ze goed op camera vastleggen. Etosha NP behoort tot één van de grootste natuurparken van Afrika en daarom verblijf je op verschillende locaties in het park zodat je alle gebieden goed kunt verkennen met een safari. Wellicht spot je de Big Five!

Waterberg Plateau

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je nadert het einde van de reis, maar eerst heb je nog een paar dagen op het Waterberg Plateau. Vanuit het niets doemt een hoge tafelberg op tussen de bush-bush. Op deze tafelberg leven veel bijzondere diersoorten waaronder giraffen, neushoorns, buffels en luipaarden. Je kunt hier een laatste ‘game drive’ maken en tal van avontuurlijke wandelroutes lopen. Hopelijk heb je hierna alle dieren van de ‘Grote Vijf’ gezien!  

Terugvlucht

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan deze rondreis door Nambië. In 2 weken heb je het mooiste van Namibië mogen ontdekken. Je rijdt terug naar Windhoek, levert je huurauto weer in en stapt op het vliegtuig terug naar Nederland. Je hebt Namibië voor altijd in je hart gesloten!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Namibië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Namibië? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs  kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak