JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Maleisië in 3 Weken - D-reizen

Route voor het vasteland en Borneo

Profiteer van de beste Maleisië tips!

Jungles, theevelden en stranden

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Maleisië in 3 weken

Beleef één van de mooiste Aziatische landen met deze rondreis door Maleisië van 3 weken. Je kunt West Maleisië in combinatie met Maleisisch Borneo bezoeken. Je start op Borneo in de regio Sabah waar je een spannende tijd tegemoet gaat in de jungle vol wilde dieren. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar West Maleisië waar de ene hotspot de andere in vlot tempo opvolgt. Maleisië is het land waar je naar verlangt! Maak een afspraak in één van onze reisbureaus en laat je rondreis naar Maleisië helemaal op maat samenstellen.

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Maleisië voor 3 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 3-weekse rondreis naar Maleisië. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. Gebruik deze rondreis van 21 dagen naar Maleisië ter inspiratie! 

Kota Kinabalu

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Je start jouw rondreis naar Maleisië op Sabah, gelegen op Maleisische Borneo. Daarvoor vlieg je eerst naar Kuala Lumpur om vervolgens met een binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu te vliegen. Kota Kinabalu is één van de grootste steden van Maleisië en dat is terug te zien aan de bezienswaardigheden, waaronder veel moskeeën, bruisende (nacht)markten en Signal Hill met een waanzinnig uitzicht. Vanuit Kota Kinabalu kun je een excursie maken naar Kinabalu National Park waar veel wildlife woont en je kunt er de hoge Mount Kinabalu beklimmen.

Sandakan

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

’s Ochtends kun je een interessant bezoek brengen aan het Sepilok Orang Utan rehabilitatiecentrum waar het doel is om gewonde of wees geworden orang oetans terug te laten keren in de natuur. Aansluitend kun je naar het Sun Bear Conservation Center waar beren worden opgevangen. Hierna trek je richting een lodge aan de Kinabatangan rivier, gelegen in een ongerept natuurreservaat. Met een boottocht of een hike door de jungle leer je meer over het ecosysteem en spot je mogelijk neusapen, orang oetans, olifanten, krokodillen en vele vogelsoorten!

Kinabatangan Wildlife Sanctuary

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je reist een stuk verder het binnenland van Borneo in naar een andere lodge aan de Kinabatangan rivier (één van de langste rivieren van Zuidoost Azië). Vanuit deze lodge kun je nieuwe trektochten en boottochten maken door het regenwoud. Probeer deze trips zo te plannen tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Op deze momenten zijn veel dieren actief waardoor je ze makkelijk kunt spotten én bij zonsopkomst zie je het uitdampen van de jungle dat een magisch effect geeft. Wanneer je de beroemde neusaap nog niet gezien hebt, krijg je vandaag een nieuwe kans!

Kuala Lumpur

Verblijf 3 dagen aanbevolen

Middels een binnenlandse vlucht vlieg je naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur op West-Maleisië. Je komt in een compleet andere wereld terecht dan de afgelopen dagen in de jungle. In Kuala Lumpur draait het vooral om hoge wolkenkrabbers zoals de Petronas Twin Towers en de KL Tower, grote shoppingmalls, unieke tempels en culturele wijken zoals Chinatown en Little India. Leuke excursies net buiten ‘KL’ zijn de Batu grotten met daarin verscholen tempels en een dagtrip naar Malakka waar je nog Nederlandse bouwwerken aantreft uit de VOC-tijd.

Taman Negara

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Welkom in één van de oudste regenwouden ter wereld! Met een huurauto rijd je naar Taman Negara waar je in een lodge zult overnachten. ’s Avonds als het donker is kun je met een gids de jungle in voor een nachtsafari. Houd je oren open en zoek met zaklampen naar nachtelijke dieren zoals slangen, spinnen en herten. De volgende ochtend kun je te voet Taman Negara verder verkennen met een klim naar de Teresek Hill of loop de Canopy Walk tussen hoge boomtoppen. Mooie uitzichten gegarandeerd!  

Cameron Highlands

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Je laat de jungle achter je en verruilt deze voor de hooglanden vol theeplantages. Dit gebied, genaamd de Cameron Highlands, is ontdekt door de Britten die ondervonden dat het een ideale ligging en klimaat heeft voor het verbouwen van thee. Vandaag de dag vind je er nog altijd veel felgroene theevelden waar bladeren op de traditionele manier met de hand geplukt worden. In de omgeving van Tanah Rata kun je een rondleiding krijgen bij een theefabriek, een high tea nuttigen en mooie slingerachtige routes afleggen met je huurauto. 

Penang

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Via een brug met het vasteland bereik je het prachtige eiland Penang. Benut deze dagen om te doen waar je zin in hebt. Ga naar de grootste boeddhistische tempel van Azië: Kek Lok Si tempel, proef de lokale keuken bij verschillende foodtrucks op straat, zoek naar street-art in de hoofdstad van het eiland Georgetown, beklim Penang Hill voor een magistraal uitzicht en stap terug in de tijd bij Fort Cornwallis. Toe aan rust, zon, zee en strand? Plan dan een stranddagje naar het mooie strand van Batu Ferringhi!

Langkawi

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Wat is er mooier dan je rondreis door Maleisië afsluiten aan spierwitte bounty-stranden? Bij Langkawi kan het! Vanaf Penang kun je naar dit exotische eiland varen. Logeer in een luxe resort, pik nog wat laatste zonnestralen mee, spring de zee in voor een duik- of snorkeltocht en relax op een ligbedje. Trek ook zeker één dag uit voor het jungleachtige binnenland van Langkawi. Hier kun je met de Cable Car naar de Sky Bridge waarvandaan je een panoramisch uitzicht hebt over het eiland en de diepblauwe zee!

Terugvlucht

Er is alweer een einde gekomen aan deze 3-weekse rondreis door Maleisië. Je hebt de afgelopen weken de mooiste plekken van zowel Maleisische Borneo (Oost-Maleisië) als West-Maleisië gezien. Via Langkawi vlieg je met een binnenlandse vlucht terug naar Kuala Lumpur om vervolgens terug te keren naar Nederland. In het vliegtuig kun je fijn terugdenken aan alle mooie momenten die je hebt beleefd!

Routekaart voor deze 3-weekse rondreis door Maleisië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Maleisië. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet, zoals deze van 21 dagen, zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak