5 steden van de liefde

Of het nu bijna Valentijnsdag is of dat je gewoon met je partner naar een romantische stad wilt … de liefde vieren kan altijd! Graag inspireren wij jou met een top 5 ‘steden van de liefde’. Deze kunnen de vlinders in je buik laten fladderen en de liefde kan hier (weer) spontaan opbloeien. Bekijk snel de 5 romantische bestemmingen en ontdek welke stad jouw hart sneller laat kloppen.
Een kanaal in Ventië

1. Venetië, de stad die 117 eilandjes verbindt met 400 bruggen

De sfeervolle grachten en het gemaskerd bal van Venetië kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Maak samen met je geliefde een gondelvaart door de nauwe kanaaltjes en onder de historische bruggen door (let op, deze kan wel tussen de 100,- tot 150,- kosten).
Vind je stedentrip naar Ventië
Love padlocks aan een brug in Parijs

2. Parijs; Je t'aime

Deze stad wordt niet voor niets ‘La Ville de L'Amour’ (stad van de liefde) genoemd! De wereldberoemde Eiffel, knusse bistro’s, sfeervolle straatjes, karakteristieke sferen en de Moulin Rouge maken Parijs tot de stad van passie en romantiek. Bovendien mag een romantische boottrip over de Seine niet ontbreken (en ook een slotje op de liefdebrug niet!). Hang jouw slotje bijvoorbeeld op de 'Pont de l'Archevêché', een brug bij de Notre Dame. Graag delen wij de lekkerste adresjes in Parijs met je. Liefde gaat uiteindelijk toch echt door de maag …
Vind je stedentrip naar Parijs
Een straat in Rome

3. Rome; Ti amo

Je kunt niet anders dan verliefd worden op deze prachtige stad. Je gaat letterlijk terug in de tijd: op elk hoekje van de straat vind je wel een retro Vespa, een mooie fontein of een imposante kerk. Tip! Ga met je lovebird naar Via Margutta, een lieflijk achterafstraatje in hartje Rome. Er is veel groen, bijzondere galeries, gezellige restaurantjes en een prachtige fontein!
Vind je stedentrip naar Rome
Een straat in Praag

4. Praag; Miluji tě

Door haar nauwe steegjes, prachtige parken en oude paleizen hangt de romantiek al snel in de lucht in deze ‘Gouden Stad’. Praag staat in zijn geheel onder bescherming van de Unesco, je kunt je haast geen betere plek voorstellen om de liefde te verklaren. Tip: wandel s’ avonds (of overdag) door het Gouden Straatje: het meest charmante straatje van Praag.
Vind je stedentrip naar Praag
Buda kasteel in Budapest

5. Boedapest; Szeretlek

Deze 2.000 jaar oude stad staat vol met paleizen, middeleeuwse straatjes en culinaire restaurantjes langs de Donau. In deze sfeer waan je jezelf in een levensecht sprookje! Wandel romantisch naar de burcht van Boeda, het oude koningspaleis. De burch ligt op zo’n 70 meter boven de Donau op de Burchtheuvel. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Romantiek ten top!
Vind je stedentrip naar Boedapest