JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Dresden - Met de auto naar Dresden - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Dresden

Eens 'de mooiste stad', toen platgebombardeerd: een autovakantie naar Dresden laat je één van de roerigste periodes van Duitsland zien. Maar, ook de meest krachtige! Dresden is namelijk weer helemaal terug van weggeweest. Het is bruisend en eigentijds. En, met de charme van toen! Ontdek het 'Rotterdam van Duitsland' en ga met de auto naar Dresden!

Autovakantie Dresden

Waarheen op autovakantie in Dresden?

Naar Dresden met de auto? Dan ga je naar één van de meest unieke steden van Duitsland. Aan het begin van de 20e eeuw werd deze plaats zelfs het Florence aan de Elbe genoemd. De mooiste bezienswaardigheden vormden dan ook het culturele hart. Vormden? Ja! Tijdens de Tweede Oorlog werd deze stad, net als Rotterdam, namelijk grotendeels verwoest: imposante gebouwen gingen verloren na een catastrofaal bombardement. Het is zelfs zó tekenend geweest, dat je in het historisch centrum nog altijd sporen ervan terugziet. Maar, ga je nu met de auto naar Dresden? Dan ontdek je hoe schitterend de stad zich heeft herpakt! Zo is alleen al de statige Frauenkirche indrukwekkend herbouwd, evenals de staatsopera Semperoper. En, wat te denken van de vernieuwde kerk Katholische Hofkirche? Ook andere culturele bezienswaardigheden in het historisch centrum van Dresden moet je zeker eens bezoeken: vooral de Mozaïek van Fürstenzug is een echte aanrader. Maak ook een tussenstop in een trendy koffiebar en geniet van de bruisende sfeer van de stad. En, doe een drankje aan het water! Dresden was eens 'verloren', maar is nu weer helemaal terug! Wanneer ga jij op autovakantie naar Dresden? Of, wat dacht je van deze mooie plekken?

Königstein

Bezoek de iconische burcht

Maak avontuurlijke wandelingen

Wandel door het oude centrum

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Dresden?

Wil je op autovakantie naar Duitsland, zoals een stedentrip naar Dresden met de auto? Om jou voorbereid naar Duitsland te laten rijden, hebben wij wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen.
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een stedentrip naar Dresden? Maar, twijfel je nog over welk type reis? Wij helpen je graag een passende keuze te maken: van culturele stedentrips tot een prachtige reis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.