JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zwarte Woud - Met de auto naar Zwarte Woud - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Zwarte Woud

Middeleeuwse kastelen, idyllische bergen, watervallen en oerbossen: een autovakantie naar het Zwarte Woud brengt je naar sprookjesachtig Duitsland. Zo geven de bergen je de mooiste wandelroutes en kom je onderweg schilderachtige, traditionele dorpen tegen. Zijn jouw veters al gestrikt? Ga met de auto naar het Zwarte Woud!

Autovakantie Zwarte Woud

Waarheen op autovakantie in Zwarte Woud?

Ga je met de auto naar het Zwarte Woud? Dan lijk je wel een verhaal binnen te rijden. De omgeving van het Zwarte Woud doet dan, net als Beieren, haast sprookjesachtig aan: alsof je terug in de tijd gaat. De middelhoge bergen zorgen daarbij voor een pittoresk landschap. Tijdens avontuurlijke wandelingen laat de schoonheid van de natuur zich graag zien. Terwijl je voorbij een kabbelend beekje wandelt, zie je verderop imposante watervallen: vooral de Triberger watervallen vormen een populaire hotspot. Sta je midden in de prachtige oerbossen? Dan komen de frisse geuren van dennenbomen aangenaam voorbij. Wandel je verder? Dan heb je uitzicht op eeuwenoude, traditionele dorpen: het idyllische plaatje, net als in de romantische Eifel, hiermee compleet! Het Zwarte Woud is dan ook een geliefde locatie voor jong én oud: vooral natuur- en wandelliefhebbers beginnen al vroeg aan de mooiste routes. En, onderweg spot je zomaar één van de vele kastelen, zoals het indrukwekkende kasteel Hohenzollern. Of, wat denk je van wintersport hier? Vooral het plaatsje Feldberg is hiervoor een groot favoriet! Of, ontdek de adembenemende Titisee! Ben je klaar voor prachtige wandelingen in Duitsland? Ontdek het met een autovakantie naar het Zwarte Woud!

Triberg

Bezoek de Triberg watervallen

Maak avontuurlijke wandelingen

Ontdek de idyllische bedevaartskerk

BEKIJK HET AANBOD

Bad Bellingen

Ontspan in de thermen

Bezoek het Landhaus Ettenbuehl

Ontdek de idyllische wandelroutes

BEKIJK HET AANBOD

Oberwolfach

Bezoek mijnmuseum Grube Wenzel

Maak prachtige bergwandelingen

Ontdek het historische Freiburg

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Zwarte Woud?

Wil je met de auto naar het Zwarte Woud? Een autovakantie naar Duitsland is altijd een goed idee. Wel zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn? Wij hebben alvast wat praktische punten voor je op een rijtje gezet:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een autovakantie naar het Zwarte Woud? Laat ons je helpen om de beste keuze te maken: denk bijvoorbeeld aan sportief wintersport tot een avontuurlijke trip met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.