JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zwarte Woud – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Autovakantie Zwarte Woud

Roodkapje, Hans en Grietje, Repelsteeltje, Doornroosje. Het decor van de sprookjes van Grimm is het ‘Schwarzwald’. Dicht bebost met indrukwekkende kloven, authentieke dorpjes en hoge toppen is het grootste middelgebergte van Duitsland een sprookjesverblijf! In het Zwarte Woud leer je de Duitse gastvrijheid op en top kennen terwijl je in de prachtige natuur vertoeft of heerlijk zwemt in de Titisee.

Hoogtepunten Zwarte Woud

Freiburg is dé universiteitstad van het Zwarte Woud en bovendien prachtig om te zien. De Freiburger Münster is een fraaie gotische kerk met een circa 116 m hoge toren. Deze kerk is waarschijnlijk een inspiratiebron geweest voor de Utrechtse Domtoren. De bovengrondse voormalige riolering van deze stad is bovendien ook een bezienswaardigheid. Tegenwoordig stroomt hier nog altijd water doorheen om het regenwater af te voeren. Bij een studentenstad hoort een levendig uitgaansleven. In Freiburg vindt u dan ook verschillende uitgaansgelegenheden. Bovendien kun je ook naar het theater in Freiburg en het is een geweldig wijngebied.

De Titisee is één van de bekendste meren van Duitsland. In het zuidelijke gedeelte van het Zwarte Woud strekt het meer zich uit over ongeveer 1,3 km². Volgens de overlevering is dit meer vernoemd naar de Romeinse veldheer Titus die het meer zo mooi vond, dat hij het zijn naam gaf. Je kunt een schitterende boottocht maken of een wandeling maken om het meer heen. En echte waterratten? Die nemen een duik!

Eén van de trekpleisters van het Zwarte Woud zijn de Triberg-watervallen. Je kunt dit fotogenieke natuurwonder van beneden af aanschouwen. Het is ook mogelijk om met een berglift bij de circa 163 m hoge watervallen te komen. Je bent dan getuige van een schitterend schouwspel. Bovendien kun je schuin oversteken en meteen door naar het Schwarzwald-museum voor een informatieve blik op het Zwarte Woud. Hier leer je meer over klederdracht, carnaval en klokken in het Zwarte Woud.Op vakantie naar het Zwarte Woud

Mysterieus, sprookjesachtig, maar bovenal groen en veelzijdig. Dat is het Zwarte Woud in het uiterste zuidwesten van Duitsland vlakbij de Franse en Zwitserse grens. Wandelaars en natuurliefhebbers zitten helemaal goed in dit gebied in de bergen vol dennen- en sparrenbomen. Voor een bijzondere natuurlijke belevenis ga je naar de Triberg watervallen. Activiteit en ontspanning wissel je hier eenvoudig af. Je kunt bijvoorbeeld mountainbiken door de bossen of relaxen aan één van de meren in het gebied. Als je in de winter naar het Zwarte Woud gaat, kun je bovendien uitgebreid wintersporten. Kortom, hier zul je jezelf zeker niet vervelen! 

In de authentieke dorpjes waan je jezelf even in de sprookjes van Grimm. Ook zullen de gastvrije en vriendelijke dorpsbewoners je kunnen bekoren. Kerkjes, kloosters en - niet te vergeten -winkeltjes met koekoeksklokken zijn hier in overvloed. Vergeet de stad Freiburg niet te bezoeken met zijn gotische kerk de Freiburger Münster. Bent je toe aan iets cultureels? Dan bezoek je het Duitse Klokkenmuseum.

Houd je van zoetigheid? Sla dan de Schwärzwalder kirschtorte niet over! Het recept van deze taart is overigens niet bedacht in het Zwarte Woud. Ondanks dat is de combinatie van kersen, room en kersenbrandewijn overheerlijk!

Ligging Zwarte Woud

Het Zwarte Woud ligt in het uiterste zuidwesten van Duitsland, bij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Het gebied wordt gekenmerkt door fraaie, dichtbeboste bergen met toppen tot ongeveer 1400 m. Ook vind je hier een aantal meren, waaronder de Titisee.

Van Nederland naar het Zwarte Woud

Je kunt vanaf Schiphol naar Basel (op het knooppunt Frankrijk, Duitsland en Zwitserland) en vanuit daar verder reizen naar het Zwarte Woud. De vliegtijd naar Basel is ongeveer 1 uur en 30 minuten. Andere luchthavens waarmee je het Zwarte Woud bereikt zijn Stuttgart en Straatsburg. Vanaf Schiphol vlieg je in circa 1 uur naar Straatsburg en naar Stuttgart circa 1 uur en 30 minuten.

Vanuit Nederland kun je met de auto naar het Zwarte Woud. Vanaf Utrecht is de afstand ongeveer 650 km.

Openbaar vervoer Zwarte Woud

In het Zwarte Woud is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld. In verschillende plaatsen vind je een busstation en soms een treinstation. Vanuit de grote steden rijden er regelmatig bussen naar andere plaatsen. In de steden zelf zijn ook metro- en tramlijnen.

Vind jouw autovakantie