JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Berlijn - Met de auto naar Berlijn - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Berlijn

Statig, bruisend en vol van culturele bezienswaardigheden: een autovakantie naar Berlijn brengt je naar de hoofdstad van Duitsland! Dé plek waar eeuwenoude gebouwen zich afwisselen met ultramoderne architectuur. En, waar je natuurlijk dé Berliner bol moet proberen! Een reis door de tijd? Ga met de auto naar Berlijn!

Autovakantie Berlijn

Waarheen op autovakantie in Berlijn?

Wil je met de auto naar Duitsland? Ga dan naar hét bruisende hart van het land: de hoofdstad Berlijn. Maar, Berlijn is meer dan dat: het is namelijk ook een plek met vele gezichten. Aan de ene kant zie je de meest moderne architectuur in tegenstelling tot de juist traditionele Moezelstreek in Rheinland-Pfalz: bezienswaardigheden die de stad een kosmopolitisch gehalte geven. Anderzijds is het een plek waar de geschiedenis nog duidelijk zichtbaar is. Denk hierbij aan hotspots als Checkpoint Charlie, de bekende controlepost tussen Oost- en West-Berlijn. Maar, ook de fameuze Berlijnse Muur die deze twee delen van elkaar scheidde. En, natuurlijk de enorm imposante Reichstag.

De roerige periode van decennia geleden in de stad is voorbij. En, dat maakt alle bezienswaardigheden in hedendaags Berlijn extra bijzonder! Met een autovakantie in Berlijn maak je letterlijk een reis door de tijd! In deze stad leeft de historie heel duidelijk naast het bruisende en moderne heden. Ook hotspots als de Brandenburger Tor en Dom van Berlijn mag je zeker niet missen! Snuffel ook urenlang in vele winkels in bruisende winkelstraten.  Vergeet ook niet heerlijk te ontspannen op een terrasje met een kop warme chocolade. En, het proeven van die Berliner Bol natuurlijk… Wanneer ga jij met de auto naar Berlijn? Of, laat je inspireren door deze prachtige locaties, zoals het moderne Dresden!

Dresden

Bezoek de barokke kerken

Maak een rondvaart over de rivier

Struin door het historisch centrum

BEKIJK HET AANBOD

Leipzig

Struin door de historische hofjes

Bezoek de St. Thomas Church

Ontdek het unieke Bach-museum

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Berlijn?

Wil je op autovakantie naar Duitsland, zoals een stedentrip naar Berlijn met de auto? Om jou niet voor verrassingen te laten staan,  hebben we alvast wat praktische tips voor je opgesomd:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Duitsland, zoals een stedentrip naar Berlijn? Maar, weet je nog niet welke bestemming het moet worden? Laat ons je helpen een keuze te maken: van culturele stedentrips tot een prachtige reis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.