JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Bulgarije - Met de auto naar Bulgarije - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Bulgarije

Een autovakantie naar Bulgarije? Dat brengt je naar spectaculaire bergen met historische dorpjes en vele rivieren. Maar, ook naar bruisende badplaatsen met lange zandstranden. En, wat denk je van het lekkere eten? Bulgarije is niet voor niets een favoriet onder velen. Heb jij je navigatie al ingesteld? Ontdek Bulgarije met de auto!

Autovakantie Bulgarije

Waarheen op autovakantie in Bulgarije?

Een autovakantie in Bulgarije? Welkom in het hart van de Balkan! Een plek waar glooiend groene bergen zich afwisselen met ruig gebergte. En, waar kronkelende rivieren, oude bruggen en historische Balkan-dorpjes het landschap decoreren. Het populaire Bulgarije, grenzend aan Macedonië, is enerzijds 'helemaal van nu', zoals super bruisende badplaatsen. Maar, het is ook een verrassend openluchtmuseum vol van traditionele dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Wil je met de auto naar Bulgarije? Stel je routeplanner dan maar vast in op de Zwarte Zeekust, ook wel de Bulgaarse Rivièra.

Naast lange, gouden zandstranden ontdek je hier mooie kliffen en culturele havensteden, zoals Nessebar: een historische schatkist in Bulgarije. Tegenover deze eeuwenoude plekken vind je het moderne en trendy Sunny Beach, eveneens gelegen aan de Zwarte Zeekust. Vooral het enorm brede zandstrand is wat deze bruisende badplaats zo populair maakt, evenals de vele avontuurlijke waterparken. Laat je dus verwonderen door dit verrassend mooie Balkanland. Heb jij de sleutels al gepakt? Ga op autovakantie naar Bulgarije!

 

 

Zwarte Zeekust

Relax op de gouden zandstranden

Bezoek de oude havenstad Nessebar

Ontdek het bruisende Sunny Beach

BEKIJK HET AANBOD

Nessebar

Wandel door het historisch centrum

Bezoek de iconische kruiskerken

Test je smaak in prachtige wijnhuizen

BEKIJK HET AANBOD

Sunny Beach

Relax op het lange zandstrand

Ontdek het bruisende centrum

Zoek verkoeling in de waterparken

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Bulgarije?

 Wil je reizen naar Bulgarije met de auto? Om jou voorbereid naar oostelijk Europa te laten rijden, hebben we wat nuttige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Bulgarije werkt met een eigen munteenheid, namelijk de Bulgaarse lev. Bij pinautomaten, hotels en grote winkels kun je veelal je eigen bankpas of creditcard gebruiken, maar op veel plekken, zoals in dorpjes, moet je alsnog contant betalen. Zorg er dus voor dat je genoeg Bulgaarse lev in contanten hebt om niet voor verrassingen te staan.
  • In Bulgarije moet je wegenbelasting in de vorm van een elektronisch tolvignet betalen. Ook bij enkele grensovergangen wordt tol geheven.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Bulgarije, maar is de bestemming of het type reis je nog onbekend? Dat kan! Wij helpen je graag een passende keuze te maken: van ontspannen all inclusive tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.