Label

Zonvakantie Zwarte Zee

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Zwarte Zee

Een magnifiek landschap, witte zandstranden, sfeervolle badplaatsen en authentieke dorpjes: welkom aan de Zwarte Zeekust. Deze streek laat niets te wensen over. Ontspan aan het strand, maak natuurexcursies of slenter door de vele winkelstraatjes. Ook sportliefhebbers komen volledig aan hun trekken aan de Zwarte Zee. Dit is Bulgarije op z'n best!

  • Vlieguren: 3 - 3,5 uur
  • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Zwarte Zee

De fraaie badplaatsen Goudstrand en Zonnestrand zijn zeer levendig. Deze unieke plaatsen liggen in een parkachtig groene omgeving, maar hebben daarnaast schitterende zandstranden. In beide plaatsen kunt u 's avonds terecht in één van de vele horecagelegenheden. Na een Bulgaars diner volgt een feestavond in één van de gezellige discotheken.

Hebt u een beetje heimwee naar Nederland, dan kunt u terecht in de Rozenvallei. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door de prachtige bloemen. De vallei ligt tussen twee bergtekens en in mei en september staan hier de rozen in bloei.

Natuurlijk mag een excursie naar de hoofdstad Sofia niet ontbreken. De Bulgaarse stad is zeer levendig en u vindt er veel bezienswaardigheden. Zo moet u beslist een bezoek brengen aan het oude klooster van Sofia.

Op vakantie naar Zwarte Zee

In het oosten van Bulgarije vindt u de streek Zwarte Zee. De Zwarte Zeekust is het belangrijkste gebied voor het toerisme van Bulgarije. U vindt er heerlijke stranden met gezellige boulevards, kleine dorpjes met een authentiek karakter en grote badplaatsen met een bruisend uitgaansleven.

Ook op sportief gebied is er veel te beleven; wandelen, waterskiën of duiken, het kan allemaal. Bovendien ligt in dit gebied een aantal schitterende natuurparken, met een grote variëteit aan flora en fauna. De prachtige zandstranden, de aangename temperaturen en het lage prijspeil zorgen voor een fantastische vakantie.

De streek is dankzij de veelzijdigheid uitermate geschikt voor een rondreis. Zo kunt u de Zwarte Zeekust prima combineren met een bezoek aan de hoofdstad Sofia. De streek is geschikt voor een heel gemengd publiek. Niemand zal zich hier vervelen!

Ligging Zwarte Zee

De streek ligt in het oosten van Bulgarije, aan de Zwarte Zee. Het heeft een circa 385 km lange kustlijn en grenst in het zuiden aan Turkije en in het noorden Roemenië.

Kust en strand Zwarte Zee

Langs de kust liggen voornamelijk zandstranden, de meeste hebben een geleidelijk aflopende zeebodem. Over het algemeen bestaat de zeebodem uit zand maar op enkele plaatsen is die met keien bedekt. Het zeewater bevat weinig zout en veel mineralen, deze zouden een geneeskrachtige werking hebben.

Een aantal zandstranden is gewaardeerd met een blauwe milieuvlag, wat inhoudt dat de kwaliteit van het zeewater regelmatig getest wordt, er goede strandfaciliteiten aanwezig zijn en er wordt gezorgd voor de zwemveiligheid.

Van Nederland naar Zwarte Zee

De verbinding vanuit Nederland naar Varna en Burgas is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur.

Openbaar vervoer Zwarte Zee

Langs de Zwarte Zeekust rijden in bijna alle steden zowel trams, bussen als trolleybussen. Bussen rijden van 05:00 tot 23:30 uur en trams tot 00:30 uur. Het busnetwerk is in deze streek goed ontwikkeld. Bijna alle steden en dorpjes zijn met de bus bereikbaar. De grote steden hebben over het algemeen een busstation. Tussen de grotere steden rijden de bussen regelmatiger dan tussen de kleinere plaatsen.

U kunt buskaartjes kopen bij de stations of in de bus, maar ook vaak bij een kiosk of de krantenwinkel. In sommige plaatsen moet u in de bus gaan zitten en komt de conducteur langs om kaartjes te verkopen.

Ook per trein kunt u zicht prima verplaatsen, al moet u er wel rekening mee houden dat treinstellen er soms wat armoedig uitzien. De treinen doen alle grote steden aan, maar naar de kleinere plaatsen wordt er minder regelmatig gereden.

Tips van uw reisadviseuse

Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek van te voren een prijs af.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Plaatsen
MeerMinder

Kies één of meerdere plaatsen en kies voor opslaan

sluiten Opslaan
Opslaan
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.