Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bulgarije ×
    • Zwarte Zeekust ×
    • Zonnestrand Sunny Beach ×

Vakantie Zonnestrand Sunny Beach

Laat het Bulgaarse feest beginnen! In Zonnestrand ligt een paradijs voor feestgangers. Vele discotheken in een bruisend centrum en het lange zandstrand maken deze badplaats immens populair. Je kunt heerlijk slenteren langs het uitgebreide winkelaanbod of genieten op één van de terrasjes van de langgerekte promenade. Spetterend Bulgarije vind je in Zonnestrand!

Lees meer

Op vakantie naar Zonnestrand (Slantschev Brjag)

Zonnestrand is een zonnige badplaats in het oosten van Bulgarije. De eigenlijke naam is Slantschev Brjag, maar Zonnestrand is wat eenvoudiger uit te spreken. Op ongeveer 29 km van de luchthaven Burgas vind je de bruisende badplaats.

Zonnestrand is de grootste badplaats aan de Zwarte Zee. In het bruisende centrum vind je ontelbare uitgaansgelegenheden. Het strand in deze plaats wordt als één van de mooiste in Bulgarije beschouwd. Daarnaast biedt het centrum van de badplaats enorm veel eetgelegenheden, sfeervolle terrasjes en cafetaria's.

Door de vele uitgaansgelegenheden is Zonnestrand heel populair bij jongeren. Maar ook mensen die van excursies houden zullen zich vermaken in deze schitterende badplaats!

Excursies Zonnestrand (Slantschev Brjag)

Vanuit Zonnestrand kun je  ook prachtige excursies maken: Je kunt de steden Burgas en Nessebar ook per excursieboot of catamaran bezoeken. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over de Zwarte Zee Kust.

Ligging

Zonnestrand ligt in een vlak landschap met vrijwel alleen maar accommodaties en toeristische faciliteiten. Ten noorden van de plaats vind je beboste heuvels, en ten zuiden is een smal riviertje met aangrenzend lage duinen. Achter de rivier is een wijk met oudere hotels, enkele grote, nieuwe hotels en een kleine concentratie van winkels.

Zonnestrand ligt aan de oostkust van de Zwarte Zee, aan een ruime baai. De kust is vrij vlak met een kilometers lang strand en in het zuiden lage duinen.

Stranden van Zonnestrand (Slantschev Brjag)

Geniet op het mooie zandstrand van Slantschev: Het zeer lange Zonnestrand (circa 8 km) is een zandstrand dat buiten de plaats doorloopt. De zeebodem loopt geleidelijk af. Het wordt op verschillende plaatsen door wandelpiertjes onderbroken, en in het zuiden loopt het strand over in het strand op het schiereiland Nessebar. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Daarnaast vind je er douches, kleedcabines, toiletten en strandbewaking. Voor een hapje en drankje kunt u terecht bij de cafés en restaurants. Voor de kleintjes zijn er springkussens en trampolines.

Bezienswaardigheden Zonnestrand (Slantschev Brjag)

De Zwarte Zee is wereldberoemd. Veel mensen uit diverse werelddelen trekken naar dit gebied toe om te genieten van de fantastische natuur. Om de Zwarte Zee te ontdekken kun je met de verschillende boottochten mee.

Het authentieke vissersschiereilandje Nessebar, op circa 4 km afstand, is één van de oudste steden van Europa. Je vindt er vele oude kerken en huisjes en u kunt er heerlijk door de straatjes slenteren of neerstrijken op één van de talrijke terrassen.

Voor een dag fantastische waterpret moet je beslist naar Aquapark Action, in het westen van Zonnestrand. In dit waterpark vind je naast verschillende zwembaden veel spectaculaire glijbanen en verschillende drink- en eetgelegenheden.

Verrassende Highlights in Zonnestrand (Slantschev Brjag)

Voor meer culturele ontdekkingen moet je zeker naar het stadje St. Vlas op ongeveer 5 km afstand van Zonnestrand. Maak kennis met de lokale Bulgaarse cultuur. Een absolute aanrader is het heerlijke eten en de Bulgaarse wijnen die je in dit gebied aantreft.

Sozopol, gelegen op circa 17 km, is een schilderachtig havenstadje met veel souvenir- en kunstkraampjes. Ook vind je er een museum van oude kunsten, waar je versierde vazen, sieraden en ankers kunt bewonderen uit de bloeitijd van de plaats.

Burgas bevindt zich op circa 34 km afstand en is de op één na grootste stad van de Zwarte Zee-kust. Hier vind je grote winkelketens en vele culturele bezienswaardigheden. Voorbeelden zijn het Historisch Museum, het Archeologisch Museum en een natuurhistorische expositie.

Stranden van Zonnestrand (Slantschev Brjag)

In Zonnestrand hebt je ongekend veel mogelijkheden om uit eten te gaan. In het centrum en langs de promenade liggen veel eetgelegenheden. Geniet van de speciale Bulgaarse keuken of ga naar één van de kebab- of pannenkoekrestaurants in de badplaats. Daarnaast vind je een groot aantal (à la carte) restaurants bij de verschillende hotels. Wil je toch wat eenvoudigs? Dan kun je terecht bij de cafetaria's en snackbars van Zonnestrand.

Buiten de eetgelegenheden om kun je je amuseren in de verschillende discotheken, discobars en een nachtclub. Ook de vele bars, waaronder een Engelse pub en een cocktailbar beloven een goede avond uit!

Bij drink- en eetgelegenheden zul je vaak aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en bepaal zelf waar je naar binnen gaat.

Praktische Tips voor je vakantie naar Zonnestrand (Slantschev Brjag)

Hoelang is het vliegen naar Zonnestrand (Slantschev Brjag)?

Zonnestrand (Slantschev Brjag) is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Zonnestrand (Slantschev Brjag)?

Het tijdverschil tussen Nederland en Zonnestrand (Slantschev Brjag) is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Zonnestrand (Slantschev Brjag)

De vliegtijd naar Burgas bedraagt circa 3 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 29 km van het centrum en de transfertijd bedraagt circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Zonnestrand (Slantschev Brjag)?

In Zonnestrand vind je een busstation. Regelmatig rijden er bussen naar St. Vlas naar Elenite. Verder rijden er vrij regelmatig bussen naar Burgas en Nessebar. In het hoogseizoen rijden de bussen frequenter dan in de overige maanden.

In de zomermaanden rijdt er regelmatig een toeristentrein door de Zonnestrand. In dezelfde periode vaart regelmatig een excursieboot naar Nessebar.

Met de taxi kun je vanuit Zonnestrand naar Nessebar, Elenite, (de luchthaven van) Burgas, en (de luchthaven van) Varna.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.