Sint Maarten | D-reizen

Zonvakantie Sint Maarten

'Sint Maarten, Sint Maarten de koeien hebben staarten'. Dit Sint Maarten liedje kent bijna iedereen. Maar wat veel mensen vergeten is dat het eiland Sint Maarten prachtig is om op vakantie te gaan. We hebben voor u een aantal prachtige plekken van Sint Maarten beschreve... Lees meer over Sint Maarten

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Sint Maarten

Sint Maarten | D-reizen

'Sint Maarten, Sint Maarten de koeien hebben staarten'. Dit Sint Maarten liedje kent bijna iedereen. Maar wat veel mensen vergeten is dat het eiland Sint Maarten prachtig is om op vakantie te gaan. We hebben voor u een aantal prachtige plekken van Sint Maarten beschreven. Wie weet boekt u straks wel een vakantie Sint Maarten en ligt u de volgende maand op één van de 37 hagelwitte zandstranden.

Hoogtepunten Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten heeft twee hoofdsteden. Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte en Philipsburg van het Nederlandse gedeelte. Dit is tot stand gekomen doordat Frankrijk en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in 1638 het Verdrag van Concordia tekenden.

Als u een cultuurliefhebber bent en de Franse geschiedenis zeer interessant vindt, dan is Marigot zeer geschikt voor u. Eigenlijk bent u heel even in Frankrijk. De Franse invloeden kunt u hier namelijk nog goed zien. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan het fort St. Louis. Het fort stamt uit 1767 en was bedacht door Lodewijk XVI die toen in Versailles zat. Het is prachtig om te zien, omdat het nog in zeer goede staat is. Bovendien heeft u een adembenemend uitzicht over de baai van Marigot.

De Nederlandse hoofdstad Philipsburg

Een stad met iets meer toerisme dan Marigot. Philipsburg is namelijk dé plek voor shopliefhebbers. Het is namelijk zo dat u in de bekende winkelstraat Font Street belastingvrij (!) kunt winkelen. Bent u nou helemaal uitgeput van het winkelen? Dan kunt u heerlijk op een van de vele terrasjes zitten. Bovendien ligt Philipsburg aan de Great Bay waar regelmatig indrukwekkende cruiseschepen aanmeren.

Op vakantie naar Sint Maarten

Sint-Maarten is een exotische verrassing in de Cariben. Sint-Maarten heeft maar liefst 37 hagelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en bounty eilandjes voor de kust. Maar Sint-Maarten staat ook bekend als culinaire hoofdstad van de Cariben, met toprestaurants en sfeervolle terrassen aan het water. En het is een geliefde bestemming voor surfers, zeilers, duikers en snorkellaars. De onderwaterwereld is één grote ontdekkingstocht. Wij helpen u graag bij het zoeken in ons uitgebreide assortiment!

Omhoog arrow_upward