JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport Tirol - Alle skivakanties in Tirol deals bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport Tirol

Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus Tirol! Wie heeft het niet meegezongen met après-skiën tijdens wintersport in Tirol? Van blauw tot zwart: de diverse pistes en gezelligheid van après-ski maken Tirol tot een groot favoriet voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Benieuwd? Ontdek de mooiste afdalingen tijdens een skivakantie in Tirol met D-reizen!

Wintersport Tirol

Waarom op wintersport in Tirol?

Een schitterende diversiteit aan afdalingen, de meest moderne skiliften en de beste après-ski: wintersport in Tirol staat voor een onvergetelijke skivakantie in de grootste, aangesloten skigebieden in Oostenrijk. Ontdek de pistes van het mondaine Kitzbühel-Kirchberg of juist het bruisende Zillertal 300 met het populaire Mayrhofen. En, na een actieve dag? Dan ervaar je ultieme gezelligheid in de leukste après-skibars van gezellige wintersportdorpen. Toe aan de bergen? Vind hier de meest populaire skigebieden van Tirol voor wintersport in Oostenrijk bij D-reizen!

Voor wie is een skivakantie in Tirol geschikt?

Tirol is met duidelijke reden een grote favoriet voor een skivakantie in Oostenrijk. Naast de grote, aangesloten skigebieden werkt vooral de diversiteit aan pistes als een grote magneet. Zo zijn de vele blauwe afdalingen perfect voor beginners en gezinnen met jonge kinderen. Mag het voor jou wel een stuk moeilijker? Dan vind je jouw passende uitdaging op rode pistes: ideaal voor de meer gevorderde wintersporters. Maar, ook de meest steile pistes voor professionele skiërs ontdek je hier, zoals in het in het bruisende Mayrhofen. Tirol is dus voor ieder type wintersporter geschikt, of je nu een beginner of juist professioneel bent. 

Bereikbaarheid & openbaar vervoer

Wil je binnenkort op wintersport naar Tirol voor een skivakantie in Oostenrijk? Je bereikt Tirol op verschillende manieren:

Met de auto naar Oostenrijk

Wil je met de auto naar Tirol? Door het uitstekende wegennet van Europa vallen de wintersportdorpen goed te bereiken. Wil je bijvoorbeeld naar Sölden? Voor de snelste route vanuit Nederland rijd je via Utrecht en Arnhem naar het Duitse Düsseldorf. Hier aangekomen vervolg je de route naar Frankfurt, Karlsruhe, Stuttgart en Ulm. Vanuit hier rijd je door naar Memmingen en Kempten om vervolgens bij Füssen de Oostenrijkse grens over te gaan. Via Ehrwald en Imst vervolg je de weg naar Sölden. Rijd je vanuit Zuid-Nederland? Dan ga je eerst bij Venlo de grens over, gevolgd door Mönchengladbach, Koblenz en Mannheim/Heidelberg. Vanaf hier wordt de route, net vóór Karlsruhe, hetzelfde.

Met het vliegtuig naar Oostenrijk

Reis je graag met het vliegtuig? Ook dat is gemakkelijk, want er zijn vanuit Nederland directe vluchten naar de luchthaven Innsbruck. Je wintersportbagage? Die neem je -tegen betaling- makkelijk mee het vliegtuig in: dit valt onder speciale bagage. Check van te voren wel altijd de kosten en regels van luchtvaartmaatschappijen: deze kunnen onderling verschillen. Zo kom je niet voor verrassing te staan.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer in de wintersportdorpen zelf is goed geregeld. Ben je niet met eigen vervoer? Verplaats jezelf dan van A naar B met de bus: deze rijdt op vaste tijdstippen. En, wist je dat je je ook tijdens het wintersporten gemakkelijk verplaatst? De moderne skiliften en gondels zijn namelijk verbonden met andere skigebieden: zo kun je eenvoudig andere pistes ontdekken. Het openbaar vervoer in Tirol is dus goed geregeld, evenals de luchthavenshuttles.

Wat nodig voor een skivakantie in Oostenrijk?

Wanneer je op skivakantie naar Oostenrijk wilt gaan, is goede voorbereiding vooraf een must: hierdoor ga je onbezorgd aan je reis beginnen. Ga je met de auto naar Oostenrijk? Dat betekent dat je -om te beginnen- rekening moet houden met tolwegen: in Oostenrijk wordt namelijk tol geheven. Om de tol te betalen, kies je uit een gewoon of digitaal tolvignet: de gewone plak je op de voorruit. Het digitale vignet is gekoppeld aan je kenteken en hoef je niet te plakken. Ook moet je in Oostenrijk met winterbanden rijden: dit zorgt voor meer grip en veiligheid op de weg tijdens de koudere seizoenen. En, zorg ook altijd voor sneeuwkettingen in de auto: hoewel de wegen goed onderhouden worden, kun je zomaar met een onverwachte sneeuwbui te maken hebben. Heb je sneeuwkettingen? Dan kun je gemakkelijk uit de sneeuw wegrijden. En, kom je niet voor verrassingen te staan. Wel zo fijn, toch?

Skipas nodig?

Wil je binnenkort op wintersport naar Oostenrijk, zoals een skivakantie in Tirol? Ga onbezorgd op reis en schaf jouw skipasje vooraf aan bij een van onze D-reizen winkels. Handig, toch?