Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Franse Alpen ×
  • Chamonix ×

Een schilderachtige omgeving èn uitzicht op de iconische Mont Blanc: Chamonix is één van de oudste wintersportresorts van Frankrijk. De spectaculaire omgeving, de mooiste skigebieden en indrukwekkende natuur: het is duidelijk waarom deze plaats zelfs op wereldwijd niveau geliefd is. Wil je op naar Chamonix? Dan zit je zelfs tegen de hoogste berg van Europa aan. Staat jouw snowboard al in de wax? Ontdek de mooiste afdalingen van Chamonix!

Lees meer

5 Redenen om naar Chamonix te gaan

 • Een mondain wintersportresort van wereldse allure
 • Direct grenzend aan de hoogste berg van Europa, de iconische Mont Blanc
 • Iedere wintersporter kan hier terecht: van beginners tot professionele alpine-sporters
 • Ga 4 seizoenen lang rodelend de berg af met de Alpine Coaster
 • Maak 's zomers de mooiste wandel- en mountainbiketochten door de natuur

In de winter naar Chamonix

Chamonix staat wereldwijd bekend als een ultiem wintersportparadijs van allure: deze mondaine plaats ligt dan ook tegen de grootste berg van Europa aan, beter bekend als de Mont Blanc. Iedere wintersporter kan hier terecht: van beginners tot zelfs professionele alpine-sporters. Bijna de helft van de pistes bestaat hierbij uit een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ook wel de rode pistes: als gevorderd skiër maak je hier de mooiste tochten over een totale lengte van wel 76km! Ben je een beginner en doe je het graag rustig aan? Ongeveer 20 procent, zo'n 34km, bestaat uit blauwe pistes: ook jij kunt op je eigen niveau en tempo op sneeuwavontuur! Of, kan het daarentegen voor jou als professioneel sporter niet uitdagend genoeg zijn? In Chamonix vind je ongeveer 39km aan zwarte pistes: als wilde tochten jou niet afschrikken, is dit perfect voor jou! Verplaats jezelf snel met de moderne kabelbanen om in korte tijd zoveel mogelijk skigebieden te pakken. Het centrum van Chamonix is een combinatie van luxe en gemoedelijke hotels, gezellige barretjes en heerlijke restaurants. En, wat dacht je van de mondaine winkelstraten met kleding uit het hogere segment? Of, eerst maar eens een kop warme chocolade op een van de gezellige terrasje drinken?

In de zomer naar Chamonix

Wil je in de zomer naar Chamonix? Dat betekent een vakantie met de mooiste wandelingen door de spectaculaire natuur van Frankrijk! En, of het spectaculair is: de zomer leent zich namelijk perfect voor avontuurlijke tochten op en rond de Mont Blanc. Je vindt hier wandelroutes voor zowel beginners, gevorderden en professionals. Zo kun je voor lange en heel avontuurlijke routes gaan: deze zijn vooral aan te raden als je een goede conditie hebt! Maar, er zijn ook kortere en meer toegankelijke tochten: deze zijn vooral voor kinderen en ouderen wat aangenamer. Of, wat dacht je van sportief met de mountainbike door de bergen? Omdat de wegen nu goed zichtbaar zijn, maak je in de zomer de mooiste tochten met de fiets. In de zomer leent Chamonix zich dus perfect voor fiets- en wandelavonturen.

Onze 3 tips voor Chamonix

 • Rodelen met Alpine Coaster: Even iets anders dan skiën, snowboarden of wandelen? Het hele jaar door is de Alpine Coaster geopend! En, die moet je zeker aan je trip toevoegen! Deze 1300m lange rodelbaan is namelijk ultiem vertier voor jong en oud! Met hoge snelheid en afwisselende bochten ga je avontuurlijk de berg af. Geniet daarbij eveneens van de ultieme panoramaview tijdens je tocht naar beneden: vooral in de winter, met het besneeuwde landschap, is dit magisch!

 • Ga naar de spa: De spa is, zeker in de winter, een absolute aanrader! Niet alleen kom je tot volledige ontspanning, ook is het erg fijn voor de spieren: de warmte van het water of de sauna geeft je spieren weer aangename oppeppers. Zo sta je de volgende dag weer fris op je skilatten!

 • Bezoek Aiguille Du Midi: Wil je een spectaculair uitzicht? Ga dan met de kabelbaan naar het punt van Aiguille Du Midi: hier ontdek je een panoramische en sprookjesachtige view over de Alpen. Vooral in de winter is dit fenomenaal!

Natuur in Chamonix

Hoe anders dan spectaculair is de ligging van Chamonix? Indrukwekkende bergmassieven die samen zorgen voor een fenomenaal landschap. En, daarmee ook voor de mooiste stukken natuur. De spitse en ruige bergen die zich afwisselen met uitgestrekte Alpenweiden, evenals sprookjesachtige meren: Chamonix bied je de mooiste routes door de natuur. Vooral natuurliefhebbers als wandelaars en mountainbikers trekken graag naar dit gebied voor spectaculaire tochten. Je hebt hierbij routes voor zowel beginners, gevorderden en professionals: dit hangt samen met de lengte van de route, evenals de moeilijkheidsgraad van de bewandelbare paden. Wist je dat hier zelfs gletsjers tegenkomt? De natuur rondom de Mont Blanc leent zich daarom perfect voor zowel zomerse als winterse activiteiten op sportgebied.

Après-ski in Chamonix

Chamonix is wereldwijd een plek van allure. En, bij een populaire wintersportbestemming hoort natuurlijk een bruisende après-ski! In dit wintersportresort kun je uitgaan zoals je zelf wilt: er zijn namelijk verschillende après-skigelegenheden waar je naartoe kunt gaan. Zo vind je er een gezellige bar waar zowel locals, toeristen en professionals samen voor een bont feestgezelschap zorgen. Of, wat te denken van après-ski in stijl? Deze modern-traditionele designbars zijn vaak erg in trek bij iets oudere wintersporters. Ben je een ultieme feestganger? Dan is L'Amnesia iets voor jou! Hier ga je namelijk tot in de nachtelijke uren door. Overdag kun je in de après-skitenten terecht voor een aangename lunch of heerlijke kop warme chocolade. Wil je na het wintersporten gezellig uitgaan? Dan zetten de après-skibarretjes in Chamonix de deuren graag voor je open!

Praktische Tips voor je vakantie naar Chamonix

Waar ligt Chamonix in Frankrijk?

Chamonix ligt in departement Haute-Savoie in het oostelijke deel van het midden van Frankrijk. Deze plaats grenst daarmee direct aan Zwitserland en Italië.

Hoe lang is het rijden naar Chamonix?

De gemiddelde rijafstand tussen Utrecht en Chamonix bedraagt tussen de 10-11 uur.

Hoe rijd je naar Chamonix?

Gebaseerd op de snelste route rijd je via Utrecht naar Arnhem om vervolgens via Essen door te rijden naar Frankfurt. Via Heidelberg en Karlsruhe rijd je door het Zwitserse Basel: vanuit hier vervolg je je weg naar Bern en het kleinere plaatsje Vevey. Hier aangekomen rijd je door naar Martigny om vanuit daar je uiteindelijke bestemming Chamonix te bereiken.

Hoe is het openbaar vervoer in Chamonix?

In Chamonix heb je verschillende opties voor het openbaar vervoer: er rijden namelijk zowel bussen als treinen in dit wintersportresort. Tijdens de sportieve activiteiten heb je ook de skiliften tot je beschikking.

Skiën op de hoogste berg van Europa? Ontdek het met een wintersportvakantie naar Chamonix! Staan jouw skispullen al klaar?