Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Zwitserland ×
    • Centraal Zwitserland ×

Vakantie Centraal Zwitserland

Het Vierwoudenstedenmeer, Luzern en fijne wintersportplaatsen: Zentralschweiz of Centraal-Zwitserland heeft het allemaal. Bind je ski’s of snowboard onder en suis van de hellingen af in het mooie Engelberg. Sla de streek ’s zomers zeker niet over: de fraaie meren en de culturele hoogtepunten in de verschillende plaatsen zijn echt de moeite waard!

Lees meer

Op vakantie naar Zentralschweiz

Zentralschweiz in de winter

Voor zowel beginners als gevorderden, skiërs en snowboarders en zeker gezinnen met kinderen hebben de skigebieden van Zentralschweiz geweldige mogelijkheden. Afdalingen, stunten in de halfpipes en mooie sleetochten maken je wintersport compleet. De gebieden zijn zeer gevarieerd: zeer lange afdalingen van wel 1200 m, rustige pistes, avondskiën of een dag doorbrengen op één van de funpipes: het is allemaal mogelijk.

De streek ligt centraal in Zwitserland en bestaat uit de kantons van Binnen-Zwitserland (Uri, Schwyz, Oberwalden en Nidwalden) en de kantons Zug en Luzern.

Mooie skigebieden in dit centrale deel van Zwitserland zijn:

- Engelberg
- Klewenalp
- Hoch-Ybrig
- Melchsee-Frutt
- Sörenberg

Prachtige wintersportplaatsen in Zentralschweiz zijn:

Engelberg
Oberiberg
Unteriberg
Seelisberg
Melchsee
Sörenberg

Zentralschweiz in de zomer

Musea en natuurgebieden bezoeken, watersporten, wandelen of mooie fietstochten maken? In deze streek kan het! Het Vierwoudenstedenmeer is één van de prachtige plekken waar je kunt genieten van een rustige omgeving en genieten van geweldige uitzichten. Een ander prachtig meer is de Sempachersee. In de omgeving kun je niet alleen genieten van de natuur, er zijn ook diverse sporten mogelijk variërend van wandelen, fietsen en mountainbiken tot zeilen, surfen en golfen.

Luzern! Deze toegangspoort tot de streek ligt aan het meer en bied je zowel uitgaansmogelijkheden als heel veel culturele pareltjes. Hier vind je één van de oudste, middeleeuwse overdekte houten bruggen van Europa. Bewonder de beschilderde panelen! En alsof dat nog niet genoeg is kun je de schitterende, historische fresco’s bekijken in de oude binnenstad. Een van de sfeervolle pleinen waar je even tot rust kunt komen is de Weinmarkt, waar je om je heen de historie kunt voelen.

Een wandelparadijs, diverse musea, een tocht per stoomtrein: in Andermatt-Gotthard, in het kanton Uri heb je het voor het kiezen. Ook de verschillende bergmeren, circa 40 in totaal, zullen je versteld doen staan.

Voor wintersport- en zonvakantie is Zentralschweiz een uitstekende bestemming!

Ligging Zentralschweiz

Zentralschweiz ligt centraal in Zwitserland. Deze streek omvat de kantons van Binnen-Zwitserland (Uri, Schwyz, Oberwalden en Nidwalden) en de kantons Zug en Luzern.

Van Nederland naar Zentralschweiz

Vanuit Nederland vlieg je in circa 1 uur en 30 minuten naar Zentralschweiz, de aanvlieghaven is Genève. Vanuit Utrecht bedraagt de afstand, uiteraard afhankelijk van de bestemming, circa 850 km.

Op de Zwitserse autosnelwegen is een vignet verplicht. Het wegennet is over het algemeen goed onderhouden, de (snel)wegen zijn veelal breed. Naar de wintersportplaatsen zijn de toegangswegen meestal hellend en bochtig, naar de kleinere plaatsen zijn sommige delen van mindere kwaliteit.

Houd er rekening mee dat je op sommige trajecten verplicht bent om sneeuwkettingen bij je te hebben. In Zwitserland is het gebruik van sneeuwkettingen op bepaalde (berg)wegen van 1 november tot en met 30 april verplicht, ook voor vierwielaangedreven voertuigen. Dit staat aangegeven op verkeersborden. In Zentralschweiz mogen vierwielaangedreven voertuigen op de sommige wegen zonder sneeuwkettingen rijden.

Openbaar vervoer Zentralschweiz

Het openbaar vervoer is van goede kwaliteit, dit geldt zowel voor de bussen als de treinen. Alle (berg)dorpen en toeristische punten zijn goed bereikbaar met de zogenaamde postauto.

Luzern is in zes richtingen aangesloten op het net van de Zwitserse spoorwegen. Vanaf de luchthaven van Zürich is Luzern in circa 1 uur bereikbaar.