Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Florida ×
    • Orlando ×

Orlando ligt centraal in Florida en je komt er tijd tekort! Het is dé uitvalsbasis voor alle pretparken in Florida, zoals Walt Disney World, Sea World, Universal Studio's en het Kennedy Space Center. Maar Orlando heeft veel meer te bieden: theater, musea, winkels, uitgaan en veel sportmogelijkheden. Het is een paradijs voor golfers. Niet voor niets is Orlando: Built for families, made for memories!

Lees meer

Op vakantie naar Orlando

Orlando ligt centraal in Florida, en is de hoofdstad van Orange County. Het is dé uitvalsbasis voor alle pretparken in Florida, zoals Walt Disney World, Sea World, Universal Studio's en het Kennedy Space Center (Cape Canaveral, aan de oostkust van Florida). 

Maar Orlando heeft nog veel meer te bieden: Church Street Station, 'the place to be' voor theatershows, muziek en heerlijke restaurants! Of de Orlando International Drive Resort Area, 'awesome' als het gaat om entertainment, uit eten en winkelen! Be there or be square!

En dan de omgeving van Orlando: mooi groen en erg bosrijk! Met talloze meren in de directe omgeving (bijvoorbeeld omgeving Kissimmee), die mogelijkheden bieden voor diverse watersporten. Ook vind je in de omgeving uitgestrekte citrusboomgaarden: Florida is één van de grootste citrusproducenten ter wereld. Werkelijk een lust voor het oog!

Excursies Orlando

In en om Orlando is genoeg te beleven: Ga naar één van de pretparken waar Centraal Florida bekend om staat: Disney's Magic Kingdom, Sea World (spectaculair is de glazen tunnel in een reuzenaquarium met de grootste en gevaarlijkste haaien!), Universal Studio's, Epcot Center en het Kennedy Space Center op Cape Canaveral en ga zo maar door. Bezoek het toeristische centrum Church Street Station met diverse in nostalgische stijl ingerichte uitgaans- en eetgelegenheden. Of pak de I-RIDE trolleybus naar de Orlando International Drive Resort Area, waar ook van alles te beleven is! Nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit? Neem een kijkje in het Orlando Science Center. Dit wetenschapsmuseum is weliswaar opgezet voor kinderen, maar zelfs de saaiste en meest verveelde volwassene zal zich hier uitstekend vermaken (en wat leren)! Of leer over en bewonder de historie van Florida, die in het Orange County Historical Museum in Orlando zo mooi in beeld is gebracht. Hou je van sport? Mooi, want Orlando is de thuishaven van de Orlando Magic (NBA basketball), de Orlando Sharks (indoor voetbal) en de Orlando Predators (Arena Football League). Dus houdt het programma in de gaten, zodat je wellicht één van deze topteams in actie kunt zien! Gekke koeien tref je er niet aan, maar wél één van de meest gerespecteerde theatergezelschappen van Orlando: het Mad Cow Theatre! je vindt het op 105 S. Magnolia Avenue! In het hart van Orlando vind je daarnaast het Bob Carr Performing Arts Centre: met haar uitstekende akoestiek dé plek voor concerten, Broadwayproducties, ballet, symfonie en opera! Voor nog meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Florida.

Ligging

Orlando ligt in een redelijk vlakke omgeving met enkele bosrijke delen in Centraal Florida. Het is een vrij uitgestrekte stad met een compact zakencentrum, waarin hoge, moderne kantoren de boventoon voeren. In de nabije omgeving vind je verder een aantal prachtige meren en diverse citrusplantages.

Orlando ligt zelf niet aan de kust, maar deze is niet ver weg! Ga je naar het oosten, dan ben je binnen een uur aan de Atlantische Kust (circa 75 km). De Golf van Mexico (westelijke uitvalroute) ligt op ongeveer 130 km. Beide kusten bieden prachtige zandstranden en een heerlijke zee! Echt de moeite van een stukje (om)rijden waard!

Stranden van Orlando

Orlando is 'only a heartbeat away' van de oost- en westkust van Florida! Bezoek de gouden stranden van Daytona Beach in het oosten. Of nog aparter: maak een autotour langs de kust! Iets verder weg, aan de westkust van Florida, ligt een subtropisch strandparadijs: de Golf van Mexico! Tampa Bay, St. Petersburg en Clearwater, allemaal wachten ze op je met hun kilometerslange stranden!

Bezienswaardigheden Orlando

Wat je absoluut niet wil missen, is een bezoek aan één van Florida's pretparken. Sterker nog: je wilt ze eigenlijk allemaal bezoeken! Disney's Magic Kingdom, Sea World, Universal Studio's, Epcot Center en het Kennedy Space Center op Cape Canaveral en ga zo maar door. Je hebt er méér dan een onvergetelijke tijd, het is een herinnering voor het leven! Had je maar alle tijd van de wereld!

Maar in downtown Orlando vind je nóg meer vermaak! Bijvoorbeeld Church Street Station. Oorspronkelijk een treinstation, in de jaren '70 van de vorige eeuw verbouwd tot entertainmentcentrum en nu 'the place to be' voor theatershows, muziek en heerlijke restaurants! En voor de liefhebber ook nog 'Old Duke', een oude stoomlocomotief die nog is gebruikt in de film 'Wings of Eagles' met John Wayne!

Hou je van winkelen? Dan moet je de Florida Mall bezoeken, één van Centraal Florida’s grootste winkelcomplexen! Meer dan 270 winkels, waaronder Macy's, Dillard's, Sears, J.C. Penney, Saks Fifth Avenue en Nordstrom, wachten op u!

Fore! Orlando is dé 'golfarea' in Florida! Vele honderden, prachtige golfbanen liggen in Florida op jouw afslag te wachten. Dus vergeet je golfschoenen niet!

Verrassende Highlights in Orlando

Hou je van vermaak buiten de pretparken? Dan is Orlando International Drive Resort Area voor u! Want naast een aantal van de grote pretparken herbergt dit gebied veel meer! Family entertainment, restaurants, winkels (bijna 500, waaronder veel outlets en de Festival Bay Mall!), dinnershows, nachtclubs en ga zo maar door. Zoals de Amerikanen zeggen: really awesome!

Wie lust er niet een lekker biertje? En als dat biertje biologisch verantwoord is gebrouwen, is dat toch helemaal mooi! De Orlando Brewery is de enige gecertificeerde, organische brouwerij in heel Florida! Sla een bezoek niet over, want de brouwerij heeft altijd een stuk of 10 biertjes van eigen makelij aan de tap!

Stranden van Orlando

Orlando heeft zeer veel, gevarieerde eetgelegenheden. Je kunt kiezen voor een snelle en gemakkelijke maaltjid, zoals een pizza of een sandwich. Maar Orlando biedt ook de internationale keuken: Indiaas, Japans, Mexicaans, Chinees en Frans zijn enkele keuzes. Ook kun je genieten van de verse vangst in één van de vele visrestaurants.

In Church Street Station zijn vele bars, waaronder stijlvolle saloons met country & western, dixieland en jazzmuziek. Er zijn discotheken, discobars, een nachtclub met een (internationale) show en meerdere bioscopen. Naast enkele amusementshallen kun je in Church Street Station genieten van diverse shows en attracties.

In het Orlando International Drive Resort Area kun je terecht voor family entertainment, restaurants, winkels (bijna 500, waaronder veel outlets en de Festival Bay Mall!), dinnershows en nachtclubs!

Praktische Tips voor je vakantie naar Orlando

Hoelang is het vliegen naar Orlando?

Orlando is meestal tussen de 9,5 en 10 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Orlando?

Het tijdverschil van Orlando is in de wintertijd -6 en in de zomertijd -7 uur.

Wat is de route van Nederland naar Orlando

De vliegtijd naar Orlando International Airport is ongeveer 9 uur en 30 minuten.

Je kunt zowel per bus als per taxi naar downtown Orlando. Taxi's rekenen uiteraard per reis, bussen per persoon. De bussen vertrekken vanaf de A-zijde van de hoofdterminal, Ground Transportation Level (Level 1) op Commercial Lane plaatsen A38-A41.

Orlando International Airport bevindt zich circa 14 km ten zuidoosten van downtown Orlando. De transfertijd vanaf het vliegveld naar Orlando downtown is ongeveer tussen de 10 en 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Orlando?

In en om Orlando is een redelijk uitgebreid openbaarvervoernetwerk. Regionaal openbaar vervoer wordt verzorgd door LYNX, terwijl binnen downtown Orlando een gratis bussysteem rijdt (LYMMO). Naast LYNX is er nog het I-RIDE trolleybussysteem in en naar de Orlando International Drive Resort Area.

Vanaf het busstation in het centrum vertrekt ongeveer 4 keer per uur een bus naar Orlando International Drive en circa 2 keer per uur een bus naar andere delen van de stad.

Orlando heeft ook een Amtrak-station. Circa 2 keer per dag vertrekt er een trein richting Jacksonville (noorden) en ongeveer 2 keer per dag gaat een trein richting Miami (zuiden).Tip: Advies voor de taxi: spreek vóór de taxirit het tarief af óf vraag de chauffeur om de meter aan te zetten!