Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Gran Canaria ×
    • San Agustin ×

Vakantie San Agustin

Het rustige San Agustín is een prima reisbestemming als je wilt ontspannen op stranden en terrasjes. San Agustín is een moderne badplaats in een groene omgeving. Vlakbij ligt het adembenemende duingebied van Maspalomas. Maar ook voor surfers is San Agustín de place to be door de geweldige golven! Volg een professionele surf- of duikcursus, en strijk dan neer op een terrasje met uitzicht op zee.

Lees meer

Op vakantie naar San Agustin

San Agustín ligt op circa 27 km van de luchthaven aan de zuidkust van Gran Canaria. Het wordt vooral bezocht door vakantiegangers van middelbare leeftijd en ouderen vanwege de rust en de groene omgeving en palmentuinen. Maar ook voor surfers is het een paradijs. De twee prachtige zandstranden zijn uitermate geschikt voor beginnende én gevorderde surfers. Geniet na een dag op het water van de vele winkels. ‘s Avonds kun je terecht bij gezellige restaurants en bars.

San Agustín is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Bijvoorbeeld naar Palmitos-park en het wat drukkere Playa del Inglés. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf een van de niveaus in het centrum van San Agustín. Dit centrum is tegen een heuvel opgebouwd en bestaat uit 4 niveaus.

Excursies San Agustin

Leuke attracties vanuit San Agustin! Breng met de kinderen een bezoek aan Sioux City, een westernstadje net buiten San Agustín, waar je jezelf in het wilde westen waant. Zorg ervoor dat de kinderen de spannende cowboyshows niet missen! Het park is op maandag gesloten. Je vindt Sioux City op loopafstand in de Canon del Aguila. Ook voor actieve mensen is er genoeg te beleven. Breng een bezoek aan familieattractiepark Holiday World (circa 6 km vanuit San Agustín), maak een sensationele boottocht langs de kust, neem een duik bij Gran Canaria's grootste zwempark Aqua Sur (circa 10 km vanuit San Agustín) en laat je vervolgens verwennen in het thalassotherapie-centrum in Playa del Inglés. Bij thalassotherapie worden zeewater en algen gebruikt om ziektes en huidproblemen te verhelpen. Het werkt zeer ontspannend. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Gran Canaria.  

Ligging

Op het zuidelijkste puntje van Gran Canaria ligt San Agustín in een heuvelachtig gebied. De plaats grenst in het westen direct aan de grote badplaats Playa del Inglés. De hoofdstad Las Palmas ligt op circa 50 km. Landinwaarts is het terrein heuvelachtig. Je vindt hier weinig bebouwing.

De kustlijn bestaat afwisselend uit rotsen en stranden. Er zijn zowel zwarte zandstranden, waaronder een familiestrand, als keien- en kiezelstranden. De zeebodem loopt langs de gehele kustlijn geleidelijk tot vrij snel af. San Agustín ligt aan de zuidkust van Gran Canaria, circa 4 km ten oosten van Playa del Inglés.

Stranden van San Agustin

Geniet van de zon, de zee en de prachtige stranden van San Agustin: Het Las Burras-strand is een gezellig familiestrand (circa 300 m). De zeebodem loopt geleidelijk af en bestaat voornamelijk uit zand. Hierdoor is het strand erg geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt een kleine boulevard die uitkomt bij het San Agustín-strand. Omdat veel appartementen uit de nabije omgeving eigendom zijn van gezinnen uit Gran Canaria, wordt het strand vooral bezocht door families. Vanwege het kalme water en het fijnzand is het hier heerlijk toeven.

Het San Agustín-strand is een lang zandstrand (circa 670 m). De zeebodem loopt geleidelijk tot vrij snel af en bestaat uit zand. Door het kalme water is het strand vooral populair bij de lokale bevolking. Ook wordt het bezocht door mensen die in San Agustín hun tweede woning hebben en in de plaats hun vakantie doorbrengen. Er zijn sfeervolle restaurants, een supermarkt en zelfs een geheel winkelcentrum. Geniet op een terrasje van verrukkelijke tapas. Op dit strand is ook een EHBO-post. Daarnaast kun je parasols en ligstoelen huren. Let op: hoewel het water bij San Agustín rustig is, moet je ernstig rekening houden met sterke stromingen die optreden als er golven staan.

Het kleine Morro Besudo-strand bestaat uit keien en kiezels. De zeebodem is bedekt met rotsen en zand en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de zuidkant van de wijk Playa del Águila. Dit rustig gelegen strand bestaat uit 4 delen, die gescheiden zijn door rotsen. Het strand is te bereiken via treden.

Het lange Águila-strand (circa 425 m) bestaat uit keien en kiezels. De zeebodem is bedekt met fijn zand en rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de noordkant van de wijk Playa del Águila. Op het strand zijn enkele palmbomen. Centraal achter het strand is enige middelhoge bebouwing met een parkeerterrein. Het strand ligt tussen rotsen. Heb je zin in een hapje? Dan kun je terecht in het restaurant dat bij het strand ligt.    

Bezienswaardigheden San Agustin

In het zuiden van Gran Canaria ligt het duingebied Dunas de Maspalomas. Het gebied is vanuit San Agustín goed bereikbaar met de bus of met de auto. De hoge zandduinen vormen een natuurlijke barrière tegen de zee. Je kunt de duinen te voet of, wat veel spannender is, per kameel verkennen.

Het Palmitos-park is een groot natuurpark in de bergen op circa 14 km van San Agustín. Dit park is goed bereikbaar. Je vindt hier palmen, een cactustuin, een vlinderhuis en 230 soorten inheemse en exotische vogels. Voor kinderen is er een papegaaienshow. Geniet ook van het prachtige uitzicht op zee.

De hoofdstad Las Palmas, op circa 50 km afstand, is zeker een bezoek waard. De stad heeft zowel moderne als historische gebouwen. Vooral de wijk Vegueta is een bezoek waard. Deze wijk heeft een typisch koloniale bouwstijl met witte huisjes met prachtige bewerkte houten deuren en balkons, plafondversiering en mooie patio's.

Verrassende Highlights in San Agustin

Een spectaculaire manier om de directe omgeving van San Agustín en de rest van het eiland te ontdekken is met een jeepsafari. De jeeps brengen je naar schilderachtige bergdorpjes, die overigens ook goed bereikbaar zijn voor sportieve wandelaars.

Stranden van San Agustin

Verspreid door San Agustín vind je verschillende gezellige eetgelegenheden. Deze zijn vooral gericht op toeristen. Er zijn ook Chinese restaurants. De restaurants hebben meestal een terras en bar, waar je kunt genieten van een glas sangria (rode wijn op smaak gebracht met vruchtjes).

Voor de late uurtjes kun je terecht in diverse bars in het centrum van San Agustín. Zo zijn er enkele pubs, Scandinavische bars, een discobar, karaokebar en dancing. Ook kun je er bingoën of naar het enige casino op Gran Canaria. Er is een erotische nachtclub en zijn er diverse amusementshallen.

Praktische Tips voor je vakantie naar San Agustin

Hoelang is het vliegen naar San Agustin?

San Agustin is meestal tussen de 4,25 en 4,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van San Agustin?

Het tijdverschil tussen Nederland en San Agustin is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar San Agustin

De vliegtijd naar Las Palmas bedraagt circa 4 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 27 km van het centrum. De transfertijd is circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in San Agustin?

Er rijden regelmatig bussen via Playa del Inglés naar Maspalomas, via Arguineguin en Puerto Rico naar Puerto de Mogán en via het vliegveld naar de hoofdstad Las Palmas. Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.