Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Gran Canaria ×
    • Arguineguin ×

Vakantie Arguineguin

Gelegen tussen de kust en de heuvels, is het vissersdorpje Arguineguin. Wanneer je op zoek bent naar ontspanning, is dit de ideale locatie op Gran Canaria. Toch af en toe behoefte aan wat mensenmenigte om je heen? Je bent namelijk zo in andere badplaatsen als Puerto Rico en Playa del Inglés. Arguineguin biedt dus verschillende mogelijkheden voor een ideale zonvakantie op de Canarische Eilanden.

Lees meer

Op vakantie naar Arguineguin

‘’Rustig water’’ of in het Oud-Berbers gezegd: Arguineguin. Het is een naam die een perfecte omschrijving geeft van deze badplaats waar het weer het hele jaar door meer dan aangenaam te noemen is; ook in de wintermaanden. Dit authentieke vissersdorpje wordt gekenmerkt door haar smalle straatjes, waar veel restaurants zitten. De haven wordt nog altijd veel gebruikt voor visserij. Het is bijna zonde om niet naar één van de lekkere visrestaurants te gaan. Er hangt altijd een gemoedelijke, Spaanse sfeer door de vele locals die er komen. Verder heeft Arguineguin twee stranden om heerlijk tot rust te komen, maar ook diverse watersportactiviteiten. Daarbij staan achter het strand nog een aantal prachtige all incluisve resorts.

Bezienswaardigheden en excursies in Arguineguin

In deze charmante badplaats zijn natuurlijk stranden aanwezig, waar het tevens vol staat met de verschillende duikmogelijkheden en andere wateractiviteiten, zoals paddelen en jetskiën. Ook kan je ervoor kiezen om een boottocht te doen en op jacht te gaan naar dolfijnen en walvissen. Wil je verder het eiland onder de loep nemen? Neem dan een buggy of e-bike en rijd met een briesje door je haren langs de kust richting andere mooie plekjes die het eiland rijk is.

Onze tips voor Arguineguin

Iets wat je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Arguineguin, is de wekelijkse markt van Puerto de Mogan. Deze vindt iedere dinsdag plaats. Hier vind je modeaccessoires, souvenirs en veel terrasjes.

Stranden van Arguineguin

In Arguineguin zelf zijn twee karamelkleurige zandstranden: Playa de Arguineguin en Playa de la Lajilla. Playa de Arguineguin heeft een lengte van 250 meter en bovendien is het er erg rustig. Achter de stranden zijn diverse winkeltjes en restaurantjes die door een weg van het strand gescheiden zijn. Naast dat je hier tot rust kan komen, zijn er ook veel watersporten te beoefenen.  

Restaurants in Arguineguin

Ondanks dat Arguineguin een vrij rustige badplaats is, is er veel variatie in horecagelegenheden. Arguineguin is een klein vissersdorpje en dat is zeker op de menukaart terug te zien. Zo zijn er veel visrestaurants en tapastentjes te vinden, waar de lokale vangst de boventoon heeft.

Ligging

Arguineguin is voor de typisch Nederlandse vakantieganger die een combinatie van ontspanning en een levendige sfeer belangrijk vindt, een ideale locatie. Deze badplaats is gelegen aan de kust en ligt tussen twee populaire badplaatsen in waar tal van winkels, restaurants en bars zijn. Verder ligt het circa 67 kilometer van de hoofdstad Las Palmas.

Praktische Tips voor je vakantie naar Arguineguin

Waar ligt Arguineguin op Gran Canaria?

Arguineguin is voor de typisch Nederlandse vakantieganger die een combinatie van ontspanning en een levendige sfeer belangrijk vindt, een ideale locatie. Deze badplaats is gelegen aan de kust en ligt tussen twee populaire badplaatsen in waar tal van winkels, restaurants en bars zijn. Verder ligt het circa 67 kilometer van de hoofdstad Las Palmas.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie naar Arguineguin?

Om Arguineguin te bereiken, vlieg je naar de internationale luchthaven van Gran Canaria, Las Palmas Airport.

Hoelang is het vliegen naar Arguineguin?

Arguineguin is 4 uur en 45 minuten vliegen vanaf Nederland.

Hoelang is de transfertijd van de luchthaven naar Arguineguin?

Vanuit het vliegveld van Gran Canaria is het ongeveer een half uurtje rijden naar Arguineguin.

Hoe is het openbaar vervoer in Arguineguin?

Gran Canaria is maar beperkt op het gebied van openbaar vervoer. Naast de taxi, is de bus het enige echte openbaar vervoer. Er rijden dus geen treinen.

Op zoek naar een combinatie tussen rust en gezelligheid? In het knusse Arguineguin ben je op de juiste locatie. Bekijk snel de mogelijkheden voor een heerlijke tijd op Gran Canaria. Ga je met ons mee?