Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Madeira ×
  • Canico ×

In het authentieke Caniço proef je nog het echte Madeira. Mooie kustlijnen en een heerlijk klimaat brengen je in een echte vakantiestemming. Vooral als je toe bent aan rust ben je hier op de juiste plek. Bovendien is Canico een perfecte locatie om de rest van Madeira te verkennen met een huurauto. Maak leuke uitstapjes en sluit je vakantiedag af op het terras van één van de restaurants in Caniço. Boek voordelig jouw vakantie naar het gemoedelijke Canico!

Lees meer

Op vakantie naar Canico

Dicht in de buurt van de hoofdstad Funchal vind je het kleine en pittoreske Caniço. Dit plaatsje ligt aan de zuidkust van Madeira. In de groene omgeving van het dorpje vind je prachtige natuurlandschappen waar Madeira zo bekend om staat. De landhuizen, het Christusbeeld (Cristo Rei) en de verschillende forten van Caniço geven het plaatsje zijn uitstraling. Het centrum van het dorpje is zeer compact en ligt rondom een kerkplein. Bij het overdekte winkelcentrum kun je langs diverse winkels slenteren om te eindigen op één van de sfeervolle terrassen die Caniço heeft.

Het bijzondere aan Canico is dat je in deze badplaats naar maar liefst 5 zwarte stranden kunt. Iets dat op Madeira niet zo vanzelfsprekend is, omdat het eiland niet overloopt van de stranden. De badplaats ligt op korte afstand van de levendige hoofdstad Funchal. Rust en stilte zijn in Caniço zeker te vinden en als je de gezelligheid wilt opzoeken ben je zo in Funchal, ideaal toch?

Bezienswaardigheden Canico

Maak vanuit Canico zeker eens een citytour naar de hoofdstad Funchal. Naast de schitterende kathedraal kun je de botanische tuin en musea bezoeken. Een aanrader voor mooie tuinen zijn Monte Palace en de Madeira Botanical Garden. Geschiedenisliefhebbers zullen opkijken van de forten in Funchal, voetballiefhebbers willen graag naar het Cristiano Ronaldo Museum en cultuurliefhebbers kunnen met een stadswandeling de vele kerken in het historische centrum ontdekken. Als Bourgondiër mag een bezoek aan één van de wijnkelders niet ontbreken. Proef een heerlijk Portugees wijntje zoals de rosé Atlantis.

Om de rest van het eiland te ontdekken kun je het beste met de auto erop uit trekken. Vanuit Canico kun je dagtrips maken naar het charmante dorpje Santana, de hoogste berg van het eiland Pico Ruivo en naar de natuurrijke omgeving van Rabacal met veel levada’s. Om zowel de noordkant als zuidkant van het eiland te bezichtigen moet je naar Cabo Girão. Dit is niet zo ver rijden van Canico waarna je de hoogste zeeklif van Europa ziet.

Onze tips voor Canico

Speciaal voor jouw vakantie naar Canico hebben wij enkele tips:

 • Hoog boven het Garajau-strand staat het Christusbeeld Cristo Rei. Vanaf dit punt kun je unieke foto's maken van de badplaats Caniço.
 • Voor een gezellige avond moet je zeker eens een Madeira-avond meemaken. In een sfeervol restaurant kun je genieten van een smaakvolle Portugese maaltijd, terwijl je kunt kijken naar folkloristische dansers. Op deze manier beleef je het echte Portugese leven!
 • Voor de zuidkust van Madeira leven veel walvissen. Grijp deze vakantie aan om deze grote zeedieren van dichtbij te bewonderen met een bootexcursie!
 • Maak in Funchal een rit met de kabelbaan naar het hoger gelegen dorpje Monte voor een adembenemend uitzicht.

Stranden Canico

Voor een kleine badplaats telt Caniço veel stranden. Je hebt er de keuze uit vijf stranden. Het Garajau-strand bestaat deels uit betonplateaus en deels uit kiezels, keien en zwart zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is met rotsen bedekt. Het strand wordt ook wel het Cristo Rei-strand genoemd, naar het grote Christusbeeld dat hoog boven het strand op de rotsen staat. Het lange Reis Magos-strand ligt aan de noordoostkant van de wijk Caniço de Baixo. Het strand bestaat uit keien, zwart zand en rotsen. Achter het strand is een gezellige promenade. Daarnaast vind je in Canico kleinere stranden zoals het Lido Galomar-strand, Roca Mar-strand en het Falésia-strand. Kortom, genoeg plaats om je strandhanddoek uit te rollen!

Restaurants in Canico

Je kunt heerlijk eten in Caniço. Het pittoreske plaatsje heeft verschillende sfeervolle restaurants en bars waar je kunt genieten van Portugese gerechten. De meeste eetgelegenheden liggen in het centrum en langs de kustweg. De keuken van Madeira is zeer verschillend van die van het vasteland. Probeer eens specialiteiten als 'espetada em pau de lauro' (vleesspies op laurierstok), 'espada' (zwarte degenvis) of 'bolo de mel', een cake met honing en kaneel.

Praktische tips voor je vakantie naar Canico

Waar ligt Canico?

Canico ligt aan de zuidoostkust van het Portugese eiland Madeira. Caniço ligt hoog boven zee, aan een grillige kust met hoge rotswanden. De omgeving van Caniço is heuvelachtig en het landschap kenmerkt zich door bochtige wegen en veel begroeiing. Het achterland is rijk begroeid met veel bomen en planten. Verschillende akkers en wijngaarden zijn terrasgewijs tegen de heuvel aangebouwd. Dit alles vormt een mooi decor voor een wandeling door de natuur van Canico.  

Hoe lang is het vliegen naar Canico?

Canico is tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil tussen Nederland en Canico?

In Canico is het één uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Canico?

Regelmatig rijden er bussen naar Funchal en vandaar naar andere plaatsen. Ook is er een busverbinding naar de luchthaven van Funchal. In Caniço rijden er bussen tussen de verschillende wijken en het centrum. Uiteraard kun je je ook op het eiland verplaatsen per taxi. Let dan wel op dat de meter in een taxi aan staat of spreek voor de rit een tarief af.

Zie jij jezelf al helemaal genieten in Canico? Bekijk onze beste deals voor Canico op Madeira en beleef een vakantie om niet snel te vergeten!