Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Armacao De Pera ×

Vakantie Armacao De Pera

Je wilt op vakantie de echte Portugese sfeer proeven? Ga dan naar Armação de Pêra. Dit oude vissersdorpje is uitgegroeid tot een genoeglijke badplaats met smalle straatjes, een sfeervol centrum en lange zandstranden. Je zult in deze sfeervolle badplaats zeker genieten van het heerlijke klimaat, smaakvolle eten en de prachtige omgeving!

Lees meer

Op vakantie naar Armacao De Pera

Armação de Pêra is van oorsprong een vissersplaatsje, maar is nu uitgegroeid tot een gezellige badplaats. Je vindt er nog een authentieke kern met smalle straatjes, waar je urenlang kunt slenteren. Voor de plaats ligt een mooi breed zandstrand. De plaats ligt centraal in de Algarve, op circa 42 km van de luchthaven van Faro, en is een goed startpunt voor diverse excursies.

Het sfeervolle centrum heeft vele restaurants, barretjes en terrassen waar je heerlijk kunt vertoeven. Het opzienbarendste van Armação de Pêra is het mooie kerkje Nossa Senhora. 

Ook uitgaansliefhebbers kunnen prima uit de voeten in deze badplaats. En voor nog meer nachtelijk vertier ligt de bruisende plaats Albufeira op slechts 18 km. Of je nu een rustzoeker, stapper of sportieveling bent, je zult je zeker vermaken in Armação de Pêra!

Ligging

Het landschap rond Armação de Pêra is heuvelachtig. De plaats heeft een deels rotsachtige kust en ligt in een groene, glooiende omgeving met onder andere olijfbomen en twee campings.

Ten westen grenst de plaats aan de kleine badplaats Senhora da Rocha. Het prachtige groene achterland geeft voldoende mogelijkheden voor excursies.

Armação de Pêra ligt aan de zuidkust van Portugal. De plaats heeft een rotsachtige en vrij grillige kust met lange zandstranden.

Stranden van Armacao De Pera

Geniet op de mooie stranden van Armação de Pêra: Het lange Armação de Pêra-strand (circa 1,7 km) is een zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af. Ten oosten van het oude centrum vind je veel vissersbootjes en netten op het strand. Achter het strand zijn voor een deel tevens grillige rotsen. Het wordt in het oostelijke deel onderbroken door een rivier en in het westen begrensd door grillige, gele zandsteenrotsen. In het hoogseizoen kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en er is een EHBO-post. In het hoogseizoen is er strandbewaking. Op het strand vind je een aantal bars en restaurants. Honden zijn niet toegestaan. Het Vila Vita-strand is een zandstrand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsen en zeewier. Het strand ligt tussen hoge rotskliffen. Je kunt het strand bereiken via treden. De branding is op dit strand vaak sterk.

Bezienswaardigheden Armacao De Pera

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Armação de Pêra is de Nossa Senhora. Dit kerkje staat boven op een rots en is oorspronkelijk bedoeld als bescherming voor de vissers. Je kunt hier prachtige foto's maken en je verwonderen over het schitterende uitzicht.

Het historische stadje Silves vind je circa 21 km landinwaarts. De plaats was in de 8e tot en met de 13e eeuw de Moorse hoofdstad van de Algarve. Cultuurliefhebbers zullen hier een onvergetelijke ervaring hebben. Voor meer waterplezier ga je naar de waterpretparken Aqualand bij Alcantarilha (circa 5 km) of Slide & Splash in Lagoa, op ongeveer 15 km.

Verrassende Highlights in Armacao De Pera

In de buurt van Sagres, op ongeveer 77 km afstand, vind je het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland, Cap Vicente. Je hebt hier een magnifiek uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Om het achterland van de Algarve te ontdekken, kun je een auto huren. Het is natuurlijk ook mogelijk om de prachtige zuidkust van Portugal te ontdekken. Vanaf het strand van Armação de Pêra zijn er diverse boottochten die je onder andere langs de vele grotten brengen.

Het kleine stadje Olhão (circa 71 km) is een museum op zich. De oude stadskern, Barreta, aan de havenkant, doet Moors aan. Je wandelt er door steegjes met witte, kubusvormige huisjes. Op de dakterrassen staan vaak weer kleinere kubussen. Op de daken zie je de opengewerkte schoorstenen, die typerend zijn voor de Algarve.

Stranden van Armacao De Pera

Armação de Pêra heeft veel drink- en eetgelegenheden. Deze liggen vooral in het oude centrum en in de appartementenwijk. Enkele bars beschikken over een terras. De restaurants zijn over het algemeen eenvoudig en hebben vrijwel allemaal een terras. Je kunt veel plezier beleven in de discobars, discotheek en amusementshal van Armação de Pêra.

Armação de Pêra staat van oorsprong bekend om zijn tonijnvangst. Deze vis vind je dan ook op bijna elke kaart terug.

Praktische Tips voor je vakantie naar Armacao De Pera

Hoelang is het vliegen naar Armacao De Pera?

Armacao De Pera is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Armacao De Pera?

Het tijdverschil tussen Nederland en Armacao De Pera is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Armacao De Pera

De vliegtijd naar Faro bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het vliegveld ligt op circa 42 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 60 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Armacao De Pera?

Vanuit Armação de Pêra is een vrij regelmatige busverbinding naar Albufeira, Faro en Portimão. In het weekend en tijdens feestdagen rijden deze minder frequent.

In de zomermaanden rijdt er een toeristentrein via diverse punten rondom de plaats.

Met de taxi kun je vanuit Armaçao de Pêra naar de wijk Aldeia das Quintas, Albufeira, Portimão, Faro, Senhora da Rocha en de luchthaven van Faro.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.