Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Groot-Brittannie ×
  • Zuid Engeland ×

Vakantie Zuid Engeland

Landhuizen, krijtrotsen en high teas. Dat zijn slechts enkele ingrediënten van een fantastische vakantie in Zuid-Engeland. Oxford, Brighton en Bath zijn slechts een paar culturele hoogtepunten in deze regio. Ook natuurliefhebbers halen hun hart op in Zuid-Engeland met kleurrijke landschappen in Cornwall, mysterieus moerasgebied in The Moors en niet te vergeten, de rotsachtige kust.

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Zuid-Engeland

Ben je op zoek naar het ultieme Engelandgevoel? Dan moet je absoluut naar Zuid-Engeland. Dit prachtige gebied in het zuiden van Groot-Brittannië heeft het allemaal. Als je door het lieflijke heuvellandschap met zijn groene weiden rijdt, wil je nooit meer weg. De vele landhuizen en kastelen doen vermoeden dat Zuid-Engeland altijd al werd beschouwd als de weelderige achtertuin van Britse edelen en goedbedeelden. Zet jouw wandelschoenen maar vast klaar! 

Oxford, Brighton, Bath en Cornwall zijn cultureel, landschappelijk en historisch gezien hoogtepunten die je niet mag missen. Voor musea, heel veel winkels en het strand reis je af naar het stijlvolle én hippe Brighton. Universiteitsstad Oxford heeft een rijke geschiedenis. De typisch Engelse sfeer en de vele interessante musea en pubs zullen je zeker bekoren! Hier is het niet moeilijk voor te stellen waar de schrijvers en wetenschappers die deze stad voortbracht hun inspiratie vandaan haalden. 

Het prachtige en historische Bath waar schrijfster Jane Austen is geboren, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar je gaat niet alleen voor de culturele hoogtepunten naar deze stad. Ook culinair heeft Bath veel voor je in petto. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke high tea of een goed diner in een gastronomisch onderscheiden restaurant? 

Cornwall is werkelijk spectaculair! Pittoreske dorpjes langs het water wisselen af met groen beboste stukken land. Je komt hier historische overblijfselen tegen in een veelkleurig landschap met op de achtergrond de zee. Prachtig!

En als de dag voorbij is? Dan ga je naar één van de vele pubs in Oxford, maak je een spookwandeling door Bath, of ga je naar het theater voor een onvergetelijke avond.

Cultuur Zuid-Engeland

Zuid-Engeland is heeft veel culturele en historische hoogtepunten.

 • Vruchtbaarheidssymbool? Krijger uit vroeger tijden? Wat de Long Man of Wilmington eigenlijk is, weet niemand precies. Deze gigantische afbeelding van een man die van veraf te zien is in het landschap, blijft wetenschappers voor raadsels stellen. Bekijk de Long Man met eigen ogen ten noordwesten van Eastbourne en bedenk jouw eigen verhaal.
 • Ongeveer 2300 voor Christus werd Stonehenge gebouwd, een monument uit de steentijd. Dit indrukwekkende bouwwerk bestaat uit grote staande stenen in een cirkelvorm. Nog altijd is niet duidelijk waartoe Stonehenge diende. Het onderzoek gaat voort. Mythes en verhalen zijn er dan ook volop over dit bijzondere bouwwerk. Je vindt Stonehenge in het graafschap Wiltshire, in de buurt van het plaatsje Amesbury. Dit ligt ongeveer 140 km ten zuidwesten van Londen.
 • Bezoek één van de prachtige steden die Zuid-Engeland heeft. Ga bijvoorbeeld naar het historische Oxford met een goede mix van restaurants, pubs en theaters die de stad een fantastische sfeer geven. Ook Bath met zijn Romeinse resten en het stijlvolle Brighton zijn aanraders.

Natuur

Reizend door Zuid-Engeland kom je veel kleurige en verschillende landschappen tegen.

 • In het hart van de county Devon ligt het lieflijke Dartmoor National Park. Dit ongeveer 953 km² grote natuurgebied is charmant en mysterieus tegelijk. Wat je hier voornamelijk ziet, is een heuvelachtig landschap met voornamelijk lage begroeiing. Het gebied lijkt hierdoor wat kaal. Op sommige momenten kan ineens mist opkomen. Dat maakt de sfeer in deze omgeving spannend mysterieus.
 • Helemaal in het zuidwesten van de streek ligt the county Cornwall. Voor natuurliefhebbers die van afwisseling houden is dit het aangewezen gebied om eens te verkennen. In Cornwall ligt ook Bodmin Moor met een zacht klimaat. Het regent hier veel en je zult hier dan ook moerasgebied aantreffen. Vanwege het klimaat leven hier ook subtropische of kamerplanten (al dan niet geïmporteerd). Al met al een bijzonder gebied!
 • In Sussex staan The Seven Sisters. Deze fotogenieke formatie van zeven grote kliffen is indrukwekkend vanwege hun spierwitte uiterlijk dat afsteekt tegen de donkere kleur van de zee en het groene gras dat op de toppen van de kliffen groeit. Langzaam brokkelen de kliffen af door het geweld van de golven die er jaar in jaar uit tegenaan beuken. Je zult zeker onder de indruk zijn.

Leuke plaatsen in Zuid-Engeland

Als je in universiteitsstad Oxford bent, woon dan de traditionele roeiwedstrijd bij op de Thames tussen de Universiteiten van Oxford en Cambridge. Gegarandeerd een spektakel!

Ligging

Zuid-Engeland wordt verdeeld in oost en west. Deze streek ligt in het zuiden van Groot-Brittannie en wordt omsloten door water. Zuid-Engeland grenst aan het Kanaal in het zuiden en in het noordwesten aan de Atlantische oceaan.

Zuid-Engeland heeft een oppervlakte van ongeveer 42.925 km² (dat is ongeveer zo groot als Nederland).

Bezienswaardigheden Zuid-Engeland

Oxford. Dit is de stad waar het studentenleven hoogtij viert, waar wetenschappers, prominente schrijvers en Inspector Morse vandaan komen. Ruim 900 jaar historie ziet en beleef je in deze prachtige stad vol gezellige pubs, restaurantjes en uiteraard: musea. Het Modern Art Oxford zal de liefhebber van hedendaagse kunst zeker bekoren. Oude meesters vind je in Christ Church Gallery. En ’s avonds? Dan ga je naar het theater, of naar fantastisch studentencabaret. Als je Oxford eenmaal hebt bezocht, wil je absoluut een keer terug. Al is het alleen maar om het Literature Festival in het voorjaar of de Open Water Week vol optredens in de zomer mee te maken. Oxford ligt ten noordwesten van Londen.

Prachtige architectuur, volop musea, prettige stranden en trendy winkels. Dat is Brighton in het zuidoosten van Groot-Brittannië. Het Royal Pavilion lijkt regelrecht uit de sprookjes van Duizend-en-een-nacht te komen en de fraaie Victoriaanse gebouwen zijn een lust voor het oog. In Brighton kun je jaarlijks in mei meedoen aan het Brighton Festival. De stad is dan het vrolijke middelpunt van allerlei feestelijkheden die de zomer inluiden. Brighton heeft ook veel culturele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld naar het theater. Was dit nog niet voldoende? Dan zit je binnen een klein uurtje in Londen.

Voor een echt Romeins gevoel reis je af naar Bath. De stad heeft een aantal helende bronnen. Je kunt ook de deels bewaard gebleven Romeinse tempel en thermen bekijken. Uiteraard kun je zelf ook heerlijk relaxen als je de moderne Thermae Bath Spa bezoekt. Deze bijzondere stad is werkelijk een plaatje. De Royal Crescent is een goed voorbeeld van de Georgiaanse architectuur. Dit is een halve cirkel met dertig fraaie huizen in 18e eeuwse bouwstijl. Als je meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur in en om Bath, bezoek je één van de meer dan 40 musea in de stad. Ook kun je  hier uitstekend eten en vind je op elke straathoek wel een gezellige pub.

Verrassende Highlights in Zuid-Engeland

In het hart van het Dartmoor National Park ligt het sfeervolle hotel The Two Bridges. Dit hotel is in 1794 gebouwd als uitspanning voor koetsen en tegenwoordig is het een hotel waar je fantastische high teas nuttigt. Wanneer je het hotel binnengaat, overvalt de 18e eeuwse sfeer als een weldaad. Na een dag lang ronddolen in The Moors, voel je jezelf de koning te rijk. Vooral de scones met clotted cream en vruchtenjam kun je vast niet weerstaan!

Praktische Tips voor je vakantie naar Zuid-Engeland

Hoelang is het vliegen naar Zuid-Engeland?

Zuid-Engeland is meestal tussen de 1 en 1,5 uur vliegen.

Wat is het tijdsverschil met Nederland van Zuid-Engeland?

Het tijdsverschil van Zuid-Engeland is in de wintertijd 0 en in de zomertijd -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Zuid-Engeland

Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 1 uur en 20 minuten naar Londen. Je kunt ook vliegen op Coventry (vlakbij Birmingham) of via Southampton (ongeveer 130 km ten zuidwesten van Londen) Vanuit daar reis je met de auto of trein naar jouw bestemming in Zuid-Engeland.

Hoe is het openbaar vervoer in Zuid-Engeland?

Wanneer je voordelig wilt reizen, dan kun je het beste de snelbus nemen. Schaf een Tourist Trail Pass aanschaffen wanneer je van plan bent lange afstanden met de bus af te leggen. Vaak krijgen jongeren en ouderen korting. We bevelen je aan om de buskaartjes van tevoren te bestellen.

Londen is een zeer belangrijk knooppunt in het spoorwegnetwerk van Groot Brittannië. Van de diverse stations vertrekken treinen die je naar zuidwest-, zuidoost- en noordelijk Groot Brittannië brengen. Er zijn verschillende dagkaarten beschikbaar. Deze moet je vaak wel aanschaffen voor je in Groot Brittannië aankomt.

Vanuit diverse havensteden in Zuid-Engeland varen veerboten naar Spanje en Frankrijk.