Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Schotland ×
    • Edinburgh ×

Stedentrip Edinburgh

Kronkelige steegjes en een middeleeuws kasteel: Edinburgh is een plaatje! Edinburgh is bij muziek- en theaterliefhebbers vooral bekend om de festivals die elk jaar in de maand augustus door de hele stad plaatsvinden. Maar het is vooral een prachtige oude Schotse stad en de geboortestad van Harry Potter.

Lees meer

Op vakantie naar Edinburgh

Het middeleeuwse kasteel en de steile kronkelige straatjes van Edinburgh hebben menig hart veroverd. Wanneer je door de stad loopt, kijk je jouw ogen uit: vele prachtige huizen, kathedralen, paleizen en monumenten. Het een is nog fraaier dan het ander. Eén ding is zeker: Edinburgh zal je niet snel vergeten. 

In Edinburgh is de veelzijdige vakantieganger op zijn plaats. Je kunt hier vele musea bezoeken en de historische sfeer proeven. En als je toe bent aan wat ander vertier, dan bezoek je één van de vele pubs in Edinburgh, of ga je heerlijk uit eten en daarna naar het theater. Ook kun je in Edinburgh goed shoppen!

Edinburgh ligt in het oosten van Schotland aan de Noordzee. De stad inspireert! Het is de stad van bioloog Charles Darwin die er studeerde, oud-premier Tony Blair, schrijvers Sir Walter Scott (Ivanhoe) Sir Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) zijn er geboren en J.K. Rowling schreef in Edinburgh haar boeken.

Ligging

Edinburgh is de hoofdstad van Schotland. Deze elegante stad ligt aan de oostkust van Schotland, aan de Noordzee.

Bezienswaardigheden Edinburgh

Wat dacht je van drie weken lang dans, opera, muziek en theater van topkwaliteit? Bezoek dan de Edinburgh Festivals in de maand augustus. Door de gehele stad heen vinden festiviteiten plaats en artiesten komen van over de hele wereld. Maar dat is niet alles. In augustus is bovendien het boekenfestival en het jaarlijkse filmfestival.

Edinburgh Castle is een must voor iedereen die Edinburgh bezoekt. Dit middeleeuwse kasteel kun je niet over het hoofd zien en staat midden in het centrum van de stad. Je kunt hier de Schotse kroonjuwelen bekijken en in september is dit de plaats waar het vuurwerkconcert plaatsvindt.

Net buiten de stad ligt de vulkanische berg Arthur’s Seat. Deze berg is ideaal om alle indrukken die je in Edinburgh opdoet even te verwerken. Je hebt hier bovendien een geweldig uitzicht over de stad. Met het pad dat begint bij het Palace of Holyroodhouse kom je helemaal bij de top van de berg.

Verrassende Highlights in Edinburgh

Heb je ooit gehoord van The Heart of Midlothian? Dit hart is in keisteentjes neergelegd op de grond voor de Saint Giles Cathedral. Op deze plek stond vroeger Tolbooth Prison waar nogal wat gevangenen zijn geëxecuteerd. Inwoners van Edinburgh hebben de gewoonte om te spugen in het hart.

Praktische Tips voor je vakantie naar Edinburgh

Hoelang is het vliegen naar Edinburgh?

Edinburgh is meestal tussen de 2,5 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Edinburgh?

Het tijdverschil van Edinburgh is in de wintertijd 0 en in de zomertijd -1 uur.