Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lesbos ×
    • Eftalou ×

In de kleine badplaats Eftalou kom je volledig tot rust. Geniet van de zon op één van de vijf stranden of neem een geneeskrachtig bad in een thermale bron. Tijdens een avondwandeling over het strand zie je een adembenemende zonsondergang. Of wandel naar een authentiek dorpje in het binnenland. Wat je ook doet, na de vakantie voel je je als herboren!

Lees meer

Op vakantie naar Eftalou

Eftalou is een rustige badplaats in het noorden van Lesbos. De plaats ligt ongeveer 71 km van de luchthaven Mytilini en is een goede uitvalsbasis als je de bezienswaardigheden van Lesbos wilt bekijken. 

Eftalou heeft alles in huis voor een ontspannen vakantie. Langs de kust vind je diverse stranden met kristalhelder zeewater. Op de stranden van Eftalou kun je heerlijk zonnen of een duik nemen in het kristalheldere zeewater. Op ongeveer 2,5 km vind je de levendige badplaats Molyvos, met diverse winkels, gezellige terrassen en sfeervolle eetgelegenheden.

In het heuvelachtige landschap kun je lekker wandelen door de groene omgeving met veel olijfboomgaarden. Of je loopt naar één van de meer landinwaarts gelegen dorpjes en maakt kennis met het Griekse leven. De omgeving is zeer geschikt als je uitstapjes wilt maken, zoals naar de rustige badplaats Petra met een opvallend kerkje, of naar de authentieke hoofdstad Mytilini.

Eftalou is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Ligging

Het landschap rond Eftalou is heuvelachtig en groen. De badplaats ligt in een omgeving met voornamelijk landerijen, olijfboomgaarden en dorre akkers. Een aantal wegen in de plaats is onverhard. Boven op een puntige rots ligt een kleine ruïne. Er is een klein thermaal bad op het strand.

Eftalou ligt in het noorden van Lesbos aan een heuvelachtige kuststrook.

Stranden van Eftalou

Eftalou heeft diverse stranden, waaronder één strand met een klein thermaal bad: Het lange Tsipouri-strand (circa 325 m) bestaat uit keien, kiezels, fijn grind en zeewier en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem die met rotsen is bedekt. Op het strand zijn douches en kleedcabines. Op een deel van het Tsipouri-strand is naaktrecreatie toegestaan.

Het Saint Anargirie-strand is een zeer lang strand (circa 1,2 km), dat buiten de plaats doorloopt. Het heeft een vrij snel aflopende zeebodem en is via treden bereikbaar. Het strand bestaat uit vijf kleine keienstranden die aan baaien liggen, die door rotsen van elkaar worden gescheiden. Op het strand zijn douches en een taverna. Op het laatste strandje is naaktrecreatie officieel toegestaan. Op enkele delen van het Saint Anargirie-strand buiten de plaats zijn warmwaterbronnen. Op één van de strandjes vind je een thermaal bad, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Het lange Eftalou 1-strand (circa 300 m) bestaat uit keien, grind, zeewier en kiezels en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Op het strand zijn douches en kleedcabines en een bar-restaurant. Achter het strand is een café-restaurant.

Het Eftalou 2-strand is een smal, maar lang strand (circa 750 m) met keien en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af. Op het strand zijn douches, kleedcabines en toiletten. Op het restaurant vindt u een bar-restaurant, achter het strand een café-restaurant. Het strand heeft de blauwe milieuvlag gekregen. Het water en strand zijn dus schoon.

Het Aphrodite-strand bestaat uit kiezels en keien en heeft een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Je kunt gratis gebruik maken van de ligbedden. Op het strand is een taverna.

Bezienswaardigheden Eftalou

Het Saint Anargirie-strand heeft een thermaal bad, dat tegen betaling toegankelijk is. Dit bad, met een temperatuur tussen de 43 en 46°C, zou een geneeskrachtige werking hebben tegen reuma, artritis en diverse huidziekten. Er is ook een antiek badhuis met meerdere baden.

Landinwaarts vind je het Limonos-klooster. Dit klooster, gebouwd tijdens de Turkse bezetting is het grootste klooster van het eiland. Je kunt er onder andere een bibliotheek bezichtigen met meer dan 2500 waardevolle boekdelen. Er is een museum met onder meer Byzantijnse iconen en 16e eeuwse fresco's.

Molyvos, op circa 2,5 km, is een authentieke badplaats met een middeleeuwse burcht. Je kunt er heerlijk door smalle straatjes slenteren, de monumentale huisjes bewonderen of op een terras bij één van de hoger gelegen restaurants genieten van een prachtig uitzicht.

Verrassende Highlights in Eftalou

De middeleeuwse burcht torent hoog boven Molyvos (circa 2,5 km) uit. Deze burcht is het best bewaarde fort van Lesbos. In de laat-Byzantijnse tijd gebouwd, veroverd en herbouwd in de middeleeuwen. Tegenwoordig is de burcht in gebruik als theater en concertzaal. Vanaf de burcht heb je een adembenemend uitzicht over de kust.

Skala Sikaminias is een plaatje! Dit pittoreske dorpje, dat je per boot kunt bereiken, heeft heerlijke visrestaurantjes, waar de vis elke dag vers wordt aangevoerd. Op de rots staat een wit kerkje, gewijd aan de beschermheilige van de vissers.

Tussen Molyvos en Eftalou ligt Michaelis Donkey Farm, een ezelboerderij. Op deze ezels kun je een excursie maken naar het binnenland van Lesbos. Onderweg stop je bij een typisch Griekse taverna voor een heerlijke lunch. Een onthaaste manier om het prachtige binnenland van Lesbos beter te leren kennen.

Stranden van Eftalou

De meeste eetgelegenheden in Eftalou vind je bij de accommodaties en verspreid over de plaats. Er zijn restaurants waar je de lokale keuken kunt uitproberen, taverna's en pizzeria's. Alle gelegenheden hebben een terras, waar je kunt genieten van een koel Mythos-biertje of een lekkere retsina (harswijn).

Voor meer restaurants en uitgaansmogelijkheden ga je naar de levendige badplaats Molyvos op circa 2,5 km.

Praktische Tips voor je vakantie naar Eftalou

Hoelang is het vliegen naar Eftalou?

Eftalou is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Eftalou?

Het tijdverschil tussen Nederland en Eftalou is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Eftalou

De vliegtijd vanaf schiphol bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Eftalou ligt ongeveer 71 km van de luchthaven Mytilini en de transfertijd bedraagt circa 70 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Eftalou?

In het hoogseizoen rijdt er soms een bus naar Anaxos via de plaatsen Molyvos en Petra.

Vanuit Eftalou kun je gebruik maken van een taxi, deze brengt je onder andere naar Petra, Mytilini en de luchthaven Mytilini.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.