Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Savoie ×

De Savoie, onderdeel van de Rhone-Alpes, is dé streek van geweldige wintersportbestemmingen. Skiërs, langlaufers en snowboarders kennen natuurlijk Les Trois Vallées, Val Thorens en Tignes. Behalve de eindeloze afdalingen kun je in de knusse dorpjes een stap terug in de tijd zetten in één van de vele kathedralen. Probeer ook de helende werking van het bronwater van Aix-les-Bains zelf uit!

Lees meer

Op vakantie naar Savoie

Savoie in de winter

Van alleen Chamonix en Megève, de eerste generatie wintersportplaatsen, is Frankrijk al lang en breed uitgegroeid tot een bestemming voor de echte liefhebber. Zeer uitgebreide skigebieden, lange afdalingen en de groeiende après ski-faciliteiten garanderen je jouw geweldige vakantie. Voor zeer uitgebreide apres skimogelijkheden moet je in één van de bekendere plaatsen van de streek zijn: Val Thorens!

De Savoie ligt in het oosten van Frankrijk, ten noorden ligt het Meer van Genève. De Savoie grenst aan Zwitserland en Italië. De streek wordt ingedeeld in 11 regio’s: Aix-les-Bains & Lac du Bourget, Albertville, L’Ávant-Pays Savoyard, Chambéry, Les Bauges, Le Beaufortain, La Chartreuse, La Combe de Savoie, La Maurienne, La Tarentaise en Le Val d’Arly.

Mooie skigebieden zijn:
- Espace Killy
- Espace San Bernardo
- Les Albiez
- Le Grand Domaine
- Les Trois Vallées
- Les Sybelles
- Paradiski
- Val Cenis
- Valfréjus
- Valloire-Valmeinier

Prachtige wintersportplaatsen zijn:
- La Norma
- La Plagne
- La Rosière
- Le Corbier
- Les Arcs
- Méribel
- Tignes
- Val d’Isere
- Valmorel 
- Val Thorens

Savoie in de zomer


Naast de winterse activiteiten kun je in deze streek ’s zomers ook een geweldige vakantie beleven! Het gevarieerde landschap nodigt je uit tot een schitterende wandeltocht of een bezoek aan één van de vele pittoreske dorpen. 

Ben je geïnteresseerd in de historie van de streek? In Chambéry, de hoofdstad van het departement Savoie, bieden de kathedraal, de Fontaine des Eléphants en het kasteel van de Hertogen je volop mogelijkheden om meer te leren van het verleden. Meer kastelen bekijken? Bezoek dan Aix-les-Bains, ook bekend van het bronwater dat een genezende werking zou hebben. Het monumentale Chatêau de la Roche du Roi – het Koningsrots Kasteel - en het Casino Grand Cercle zijn maar enkele mooie plekken die je in deze plaats kunt bezoeken. 

Heb je voldoende historie in je opgenomen? Trek dan jouw wandelschoenen aan en laat je verrassen door de natuurlijke rijkdom van de streek. Met circa 55.000 hectare gebergtes, 175.000 hectare woud, 12.500 hectare wateroppervlakten en 2200 kilometer kanalen en rivieren zal de Savoie u zeker niet teleur stellen.

Watersporters hebben het met de vele rivieren in deze streek voor het kiezen! Kanoën en raften is uitstekend mogelijk op de Isère, de langste rivier van de streek (circa 286 km). Doe je het liever rustig aan? Pak dan jouw golfclubs en sla een balletje op de baan van Savoie Mont Blanc.

Cultuur Savoie

Kastelen, kathedralen en musea kun je hier bezoeken:

  • In Albertville vind je het Huis van de Olympische Spelen en het Kunst- en Geschiedenismuseum. De plaats ken je ongetwijfeld van de Olympische Winterspelen van 1992. In La Maison des Jeux Olympiques kun je de sfeer van toen nog eens opnieuw beleven. In de historische binnenstad kun je prachtige gevels uit de 17e en 18e eeuw bewonderen en een bezoek brengen aan de Saraceense toren uit de 17e eeuw.
  • Het Kasteel van de Hertogen van de Savoie is niet het enige geschiedkundig pareltje in Chambéry. Wat dacht je van Sainte-Chapelle, een in uitbundige, gotische stijl gebouwde kapel? Het meest bekende bouwwerk is waarschijnlijk de Fontaine des Eléphants, gebouwd in 1838. Je ziet vier olifanten rondom een fontein: niet het mooiste bouwwerk, maar zeker de moeite van het bekijken waard!

Natuur

Ontdek de duizenden hectaren aan bossen, bergen en rivieren:

  • Waar de Mont Blanc karakteristiek is voor de Haute Savoie, speelt het uitgestrekte Vanoisemassief deze rol in de Savoie. Duizelingwekkend hoge toppen (hoogtes van meer dan 3000 m zijn niet uitzonderlijk), de alpiene natuur, de gletsjers en de nationale parken zeggen genoeg!
  • Door de streek zijn talloze fietsroutes uitgezet, die zowel de recreatieve fietser als de energieke mountainbiker zullen aanspreken. Een prachtige route is die om het Meer van Annecy, die je niet alleen dit schitterende meer toont maar ook de prachtige dorpjes en natuurlijk de Savoie-koeien!

Ligging

De streek ligt in het oosten van Frankrijk in de Franse Alpen. Om de streek liggen de departementen Haute Savoie, Ain, Isère en Hautes-Alpes. Het grenst aan Zwitserland en Italië. Het Meer van Genève ligt ten noorden.

Het oppervlak bedraagt circa 6028 km², dit is ongeveer 5x zo groot als de provincie Zeeland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Savoie

Hoelang is het vliegen naar Savoie?

Savoie is meestal tussen de 1,5 en 1,75 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Savoie?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Savoie.

Wat is de route van Nederland naar Savoie

Vanuit Nederland vlieg je in circa 1 uur en 35 minuten naar de Savoie, de aanvlieghaven is Genève. Tevens is Grenoble een aanvlieghaven vanuit Nederland. Vluchten naar Grenoble vertrekken vanaf Rotterdam. De gemiddelde vluchtduur is 1 uur en 35 minuten. De afstand vanuit Utrecht naar de Savoie bedraagt gemiddeld 970 km, afhankelijk van jouw bestemming.

Het wegennet in Frankrijk is van goede kwaliteit. De snelwegen zijn meestal tolwegen.

De skigebieden zijn meestal te bereiken via (sterk)hellende en bochtige wegen. Op deze bergwegen rijden Fransen vaak vrij hard. Winterbanden zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. Bij een ongeval kan het niet gebruiken van winterbanden in winterse omstandigheden leiden tot (mede)aansprakelijkheid. Op sommige bergwegen kunnen sneeuwkettingen of winterbanden verplicht zijn. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.

Hoe is het openbaar vervoer in Savoie?

Er rijden diverse (inter)lokale bussen, onder andere naar Genève en Chambéry. Houd er rekening mee dat een overstap noodzakelijk kan zijn. In vrijwel alle plaatsen rijden skibussen, deze rijden vaak door de hele plaats.

Taxi’s hanteren voor de meeste routes vaste prijzen. Er wordt een nachttoeslag berekend.