Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Disneyland Parijs ×

Vakantie Disneyland Parijs

Disneyland® Paris zal u versteld doen staan. Van piraten en indianen, tot sprookjes en de familie Robinson: verschillende werelden stapt u binnen in dit avonturenpark. Op het park of in de nabije omgeving is er een grote keuze aan prachtige hotels, comfortabele bungalows of mooie campings. Ook de plaatsen in de omgeving van het attractiepark hebben u veel te bieden!

Lees meer

Hoogtepunten Disneyland

De verschillende attracties, thema's, sprookjes- en Disneyfiguren maken de keuze wel heel moeilijk! Aan één bezoek zult u ook zeker niet genoeg hebben om alles te zien. Wie van spanning houdt moet zeker de Indiana JonesTM and the Temple of Peril proberen. U raast in een mijnwerkerskar zo de tempel binnen!

Voor de echte kleintjes zijn er natuurlijk ook volop mogelijkheden. Bezoek het kasteel van Doornroosje, het nagebouwde dorpje van de indiaanse prinses Pocahontas of ga met Peter Pan mee op reis in Neverland!

Fan van survivalen? Dan mag u de boomhut van de familie Robinson niet missen! Hier maakt u een rondgang langs de kamers in de boomhut van de Zwitserse familie, ingericht met spullen die overgebleven waren van het gestrande schip.

Op vakantie naar Disneyland

Parijs is de Lichtstad, de stad van het Louvre, een zeer populaire bestemming voor stedentrips.. Maar op een korte afstand van deze wereldstad vindt u een geheel andere wereld: Disneyland! Perfect voor een vakantie met de kinderen, maar ook de ouders genieten met volle teugen! Waan u in de wereld van sprookjesfiguren en Disney, zoek de spanning in één van de vele uitdagende attracties, geniet van een maaltijd in één van de vele restaurants of verras uw kinderen met een ontbijt met één van de Disneyfiguren!

Disneyland® Paris bestaat uit vijf werelden, allen met een geheel eigen karakter. Main Street U.S.A.®, is de tijd stil blijven staan. Hier stapt u het jaar 1900 in, de tijd dat Walt Disney een kleine jongen was. Victoriaanse huizen, ijscozaken, ouderwetse gaslantaarns op straat en kleurrijke huizen maken het beeld compleet!

Cowboys and indians! Die mogen natuurlijk niet ontbreken in Frontierland®. Bezoek hier ook het spookhuis Phantom Manor, de mijnwerkersstad Big Thunder Mountain en Critter Coral, een dierentuin met dieren uit de prairie.

Verre landen en mysteries van tropische oorden: allemaal te vinden in Adventureland®. Een oosterse bazaar, een gestrande galjoen (denk aan de Black Pearl van captain Jack Sparrow), en de boomhut van de familie Robinson: een wonderlijke mengeling van fantasievolle figuren en verhalen!

Laat uw wensen, en die van de kinderen, uitkomen in Fantasyland®! Dit gelukkigste land van allemaal is de basis voor alle sprookjesverhalen die wij kennen. Hier kunt u met Peter meevliegen naar Neverland, wegvliegen op de rug van Dumbo en een cruise maken langs zingende en dansende poppen.

Discoveryland® is het land van de science fiction.. Hier maakt u een reis door de kosmos en de tijd, kunt u zich laten overdonderen door een 3D film en kunt u uw gordels vastklikken voor een echte Star ToursTM.

Op korte afstand van het park zijn verschillende accommodaties die u een heerlijk verblijf garanderen. 15 minuten lopen en u stapt de wereld binnen van sprookjes, plezier en pret!! Bungalows en hotels, ook allemaal in verschillende thema's, maken de keuze voor u wel heel moeilijk. Davy Crockett Ranch, het Disneyland Hotel, Disney's Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fé, Sequoia Lodge en Newport Bay Club zijn enkele accommodaties die u via D-reizen kunt boeken.

Ligging Disneyland (op het park)

Disneyland® Paris betekent natuurlijk sprookjeskastelen, attracties, restaurantjes en Disneyfiguren. Maar de omgeving van deze sprookjeswereld is ook prachtig. Marne la Vallée ligt in de Île-de-France, wat een prachtige regio is met glooiende heuvels, ontelbare bossen, uitgestrekte velden en een aantal fraaie natuurparken. De rivier de Seine kronkelt traag door het landschap. Grote delen van het platteland van de regio waren vroeger koninklijk grondgebied.

Sport en excursies Disneyland (op het park)

In Disneyland® Paris staan de attracties, de sprookjes en vooral het plezier voorop: - Breng een bezoek aan de 5 werelden die het park rijk is. Main Street U.S.A.®, Frontierland®, Adventureland®, Fantasyland® en Discoveryland® wachten op u. - Wereldstad Parijs heeft vele hoogtepunten die u gezien moet hebben, zoals de Eiffeltoren, Champs-Élysées, de Notre Dame en het Louvre, om maar een kleine greep uit de enorme hoeveelheid beroemde monumenten op te noemen.- Noisiel is de plaats van de chocoladefabriek! Doe alsof u Sjakie bent en volg een rondleiding door deze fabriek.Bezoek ook de groene omgeving: - Bussy St. Georges is misschien wel één van de groenste dorpen in de regio Île-de-France. Het plaatsje heeft talloze fraaie parken en tuinen en lommerrijke pleinen, waar u heerlijk tot rust komt! - Geniet in Champs sur Marne van het 18e eeuws kasteel. Eromheen leveren een fraai aangelegde Franse tuin en een Engels park een gevecht om wie het mooiste is! - Wandel door het oude dorp van Crécy-la-Chapelle of volg de stroming van de kronkelende rivier de Morin. In de omgeving ligt een aantal mooie steden en prachtige plaatsen: - Natuurlijk: Parijs! Deze wereldberoemde heeft alles: musea, kerken, winkels en vele restaurants waar u geniet van een heerlijke maaltijd!- De dorpjes rondom Disneyland bieden u heel veel moois, en uitstekende mogelijkheden voor uitstapjes! Breng een bezoek aan Bussy St. Georges met een prachtig kasteel, Val d'Europe met één van de grootste winkelcentra van Frankrijk, of Noisiel met de prachtig versierde chocoladefabriek! Naast alle attracties, kerken en leuke plaatsen zijn er in de omgeving vele activiteiten mogelijk: - Het is heerlijk om een tocht te maken door de natuurparken van Île-de-France. U vindt er eindeloze wandelpaden, charmante dorpjes en een idyllisch landschap. - Een beetje natuur en leuke activiteiten combineren? In het stadsbos Bois de Vincennes, in het 13e arrondissement van Parijs, is van alles te doen! U kunt naar de dierentuin, een bezoek brengen aan het internationale boeddhistische centrum of bootjes huren en lekker dobberen op het meer. - Eén van de groenste natuurgebieden in het zuidwesten van de regio is het Parc Regianal de la Haute-Vallée de Chevreuse, circa 60 km van Parijs. Charmante dorpjes liggen verspreid in de mooie natuur, met ongeveer 12000 ha bos en circa 250 km aan wandelpaden.

Van Nederland naar Disneyland

Vanuit Nederland vliegt u naar één van de Parijse luchthavens: Roissy-Charles de Gaulle of Orly. Roissy-Charles de Gaulle is de grootste luchthaven. De vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur en 10 minuten.

De afstand van Utrecht naar Parijs bedraagt slechts ongeveer 470 km. In Frankrijk wordt op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol (péage) geheven.

Met de Thalys bent u al in circa 4 uur vanuit Amsterdam in het hart van Parijs. De Thalys komt aan op het Gare du Nord en rijdt 5 keer per dag.

Een busreis vanaf Amsterdam naar Parijs duurt ongeveer 8 uur.

Openbaar vervoer Disneyland

Er rijden regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen in Île-de-France. Kaartjes zijn te koop bij alle stations en diverse kiosken.

Tussen veel plaatsen rijden frequent treinen. De RER (treinverbindingen tussen Parijs en de voorsteden) brengt u in ongeveer 35 minuten van Parijs naar Disneyland® Paris en in ongeveer 30 minuten van Parijs naar Versailles.

Tips van jouw reisadviseuse

Let er op dat in een taxi de meter aan staat of spreek voor het vertrek een tarief af met de taxichauffeur. Een ander advies: met een carnet van tien kaartjes of een 'Paris Visite'-kaart kunt u voordelig en onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Parijs. Ook zijn er voordelige kaarten verkrijgbaar voor Parijs en omstreken, waaronder Disneyland® Paris en Versailles.