Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Cote D Azur ×
    • Grimaud ×

Ben je kunstliefhebber? Dan ben je in Grimaud op de juiste plek! In het schilderachtige dorp vind je vele kunstgalerieën en ateliers. Grimaud is een middeleeuwse stad met een kasteelruïne op het hoogste punt. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de Côte d'Azur. En nu je er toch bent mag een dagje St. Tropez natuurlijk niet ontbreken!

Lees meer

Op vakantie naar Grimaud

Grimaud is een authentiek dorpje aan het zuiden van de Côte d'Azur, ten westen van St. Tropez en Port Grimaud. Met de auto bereik je Grimaud vanuit Utrecht na een rit van circa 1304 km. Het authentieke dorp heeft smalle straatjes, pittoreske huizen met muurschilderingen en gezellige pleintjes, waar je een typische sfeer proeft. Vele kunstliefhebbers hebben Grimaud al ontdekt: het dorp staat bekend om de vele kunstateliers en galerieën. 

De omgeving van Grimaud is zeer gevarieerd: een dagje naar het strand in het dichtbijgelegen Port Grimaud wissel je af met een stevige wandeling door de groene omgeving. Of wil je liever vanaf het terras beroemdheden spotten in het nabijgelegen St. Tropez? 

Grimaud is vooral in trek bij ouderen en families met kinderen.

Ligging

De omgeving van Grimaud is bosrijk en heuvelachtig met akkers en wijnvelden, en daarmee een uitstekend gebied om wandelend of per fiets te ontdekken. De kleine badplaats Port Grimaud ligt ten oosten van het dorp. Iets verderop in oostelijke richting ligt het mondaine St. Tropez.

Grimaud ligt oostelijk aan de Côte d'Azur westelijk van St. Tropez en Port Grimaud. De dichtstbijzijnde stranden liggen in Port Grimaud, op circa 5,5 km. Hier vind je kilometerslange stranden.

Stranden van Grimaud

In Port Grimaud (circa 5,5 km) vind je een zandstrand en een kiezelstrand: Het zeer lange Port Grimaud-strand (circa 1,7 km) bestaat uit zand en fijngrind. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de noordzijde van de plaats en wordt aan een kant begrensd door een rotspier met erachter de jachthaven. Het strand wordt op diverse plaatsen onderbroken door kleine rotspieren en een riviertje met een houten brug. Op het strand staan palmbomen waaronder je in de schaduw kunt zitten. Wil je meer schaduw, dan huur je een parasol met een ligbed. Er zijn douches, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Je kunt een hapje eten en wat drinken in één van de bars/restaurants.

Het Zuid-strand bestaat uit grind en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de zuidkant van de plaats, tussen twee rotspieren met erachter jachthavens. Het strand ligt op een klein schiereiland en wordt omringd door water en jachtboten. Er is slechts één toegangsweg. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Je kunt een hapje eten en wat drinken in de bars/restaurants. Honden zijn op het strand niet toegestaan.

Bezienswaardigheden Grimaud

Bezoek in het dorp Grimaud een indrukwekkende ruïne van een kasteel uit de 11e eeuw. De ruïne ligt op het hoogste punt van het dorp. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

Zien en gezien worden, daar draait het om in het luxueuze St. Tropez (circa 12 km). De imposante haven met grote boten en de 'high society' van Frankrijk zal je versteld doen staan! Met een boottocht naar deze stad hoor je er helemaal bij!

Houd je van het casino? Sainte Maxime, op circa 12 km, is een leuke en interessante plaats om te bezoeken. De plaats heeft een prachtig strand en een mooie promenade waarover je heerlijk kunt flaneren.

Verrassende Highlights in Grimaud

Achter Grimaud rijzen de bergen van het Massif des Maures. Door dit gebergte kun je wandelen, en mountainbiken. Verscholen in de bossen loopt de route langs het plaatsje La Garde Freinet. Dit is een oud Provençaals plaatsje met een authentiek karakter, op circa 10 km van Grimaud.

Stranden van Grimaud

In Grimaud vind je verscheidene restaurants die vooral de Franse keuken serveren. Voor de afwisseling kun je ook naar een pizzeria. Alle restaurants hebben een terras waar je heerlijk buiten zit. Bij de meeste restaurantjes kun je daarna nog nagenieten van een goed glas Franse wijn. In het centrum van Grimaud zijn een paar bars en een tearoom.

Restaurant- en caféhouders proberen je graag over te halen om bij hen te komen eten en drinken. Laat  je hierdoor niet overrompelen, kijk rustig rond.

Praktische Tips voor je vakantie naar Grimaud

Hoelang is het vliegen naar Grimaud?

Grimaud is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Grimaud?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Grimaud.

Wat is de route van Nederland naar Grimaud

De afstand van Utrecht naar Grimaud bedraagt circa 1304 km. In Frankrijk moet je op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol (péage) betalen.

De vliegtijd naar Nice bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 95 km van het centrum.

Hoe is het openbaar vervoer in Grimaud?

Vanuit Grimaud rijdt er vrij regelmatig een bus naar St. Tropez via Cogolin en Gassin. Ook naar St. Raphaël kun je vrij geregeld met de bus via Port Grimaud, Sainte Maxime sur Mer, St. Aygulf en Fréjus.

Tussen het centrum van Grimaud en het centrum van Port Grimaud rijdt in het hoogseizoen een toeristentrein.

Per taxi kun je naar Port Grimaud, Cogolin, Sainte-Maxime sur Mer, Gassin en natuurlijk St. Tropez.Tip: Gaat je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.