Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Bretagne ×
    • Dol De Bretagne ×

Vakantie Dol De Bretagne

Dol-de-Bretagne is een goed bewaard gebleven, typisch Bretons dorpje. In de middeleeuwse straatjes van het centrum, gedomineerd door de indrukwekkende gotiek van de St. Samson-kathedraal is het goed toeven. De directe omgeving van Dol is zeer de moeite waard: ruige kusten met mooie stranden, vervallen kastelen en verstild platteland: rond Dol vind je het allemaal.

Lees meer

Op vakantie naar Dol De Bretagne

Dol-de-Bretagne, ook wel Dol genoemd, ligt in het noordoosten van Bretagne, op ongeveer 780 km van Utrecht. Het is één van de oudste plaatsjes in Bretagne. Dol ligt vlakbij Saint-Malo en circa 28 km ten westen van de Mont Saint-Michel. Het dorp heeft zijn bekendheid te danken aan zijn bijzondere, gotische kathedraal, de St. Samson. De charmante straatjes van Dol zijn schilderachtig en verlenen het dorp een unieke charme, maar ook het omringende landschap is adembenemend.

Dol-de-Bretagne is dankzij zijn centrale ligging een uitstekend vertrekpunt voor enkele mooie excursies. De wereldberoemde abdij van Mont Saint-Michel, de steden Rennes (circa 67 km), Saint-Malo (ongeveer 28 km) en Cancale (circa 23 km) zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt ook de prachtige kastelen van Bretagne bezichtigen of u verbazen over de menhirvelden in de nabije omgeving.

De Bretonse kust vind je op slechts enkele kilometers van Dol-de-Bretagne. Hier kun je heerlijk uitwaaien, door de branding slenteren of genieten van de ondergaande zon. Je kunt zonnebaden op één van de nabijgelegen stranden. Deze facetten maken Dol tot een populaire gezinsbestemming.

Excursies Dol De Bretagne

In en om Dol de Bretagne zijn uitstapjes mogelijk: Cancale ligt op circa 20 km afstand van Dol-de-Bretagne. Het is een stad vol traditie en bekend om de mosselen, en heeft een zeer gezellig centrum. Zie voor meer ideeën en mogelijkheden de informatie over Bretagne.

Ligging

De omgeving van Dol-de-Bretagne bestaat vooral uit golvend boerenlandschap. In de buurt ligt een aantal kleine plaatsjes, zoals Roz-Landrieux, Landal, Le Tronchet en Mont-Dol. Ook de havenstad Saint-Malo ligt dichtbij.

Hoewel Dol-de-Bretagne nu niet aan de kust ligt, lag het dat vroeger wel. Door de jaren heen is het landschap zo veranderd dat je eerst een klein stukje moet reizen om bij het strand te komen. In ongeveer 10 tot 20 autominuten ben je bij het strand van Cherrueix. De grotere zandstranden zijn te vinden bij Cancale, op een half uur rijden.

Bezienswaardigheden Dol De Bretagne

In de plaats Dol-de-Bretagne zelf kun je een bezoekje brengen aan het museum 'Musée Historique de Dol-de-Bretagne'.

De Mont Saint-Michel ligt op circa 29 km afstand en is één van de grootste trekpleisters van Frankrijk. Het is een rotspartij in zee waar in het jaar 1000 begonnen werd met de bouw van een kathedraal en een immens klooster op de top van deze rots. Later ontstond rond deze gebouwen, iets lager op de rots een heus stadje. De Mont Saint-Michel is een absolute aanrader bij een verblijf in Dol-de-Bretagne.

De stad Saint-Malo, op circa 28 km, is ook zeer aan te raden. Dit was in vroegere jaren de thuishaven van vele piraten die het nauw tussen Frankrijk en Engeland zo gevaarlijk maakten. Een voettocht over de stadsmuren van deze vesting of door de vele gezellige winkelstraatjes moet je beslist eens maken. Ook kun je hier van het strand genieten.

Verrassende Highlights in Dol De Bretagne

Dol-de-Bretagne wint de laatste tijd erg veel aan populariteit bij golfers. Het is erg leuk om hier een aantal golflessen te nemen.

Verder staat Bretagne bekend om zijn vele kastelen. In de buurt van Dol-de-Bretagne ligt onder andere het Château de Combourg et Parc (circa 17,5 km), waar de bekende schrijver, dichter en politicus François-René de Chateaubriand zijn jeugd heeft door gebracht. Ook vind je in de directe omgeving het Château de Montmuran, dat nog steeds wordt bewoond en Château de Landal, één van de vele vervallen kastelen in Bretagne.

Stranden van Dol De Bretagne

In het centrum van Dol-de-Bretagne zijn meerdere restaurantjes te vinden. Je kunt hier heerlijk Bretons eten en zoals in zoveel Bretonse restaurants staat hier veel vis op het menu. Ook uitgaan kan hier, op kleine schaal, bij de diverse bars. Als je meer mogelijkheden wilt om uit te gaan, dan is Rennes de uitgelezen plek!

Geniet van de lokale gastronomie: galettes (traditionele koekjes) vergezeld van een glaasje cider (drank gemaakt van vruchten, vooral appels) zijn echt Bretons. Bretagne is een traditioneel ciderland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Dol De Bretagne

Hoelang is het vliegen naar Dol De Bretagne?

Dol De Bretagne is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Dol De Bretagne?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Dol De Bretagne.

Wat is de route van Nederland naar Dol De Bretagne

De afstand van Utrecht naar Dol-de-Bretagne bedraagt circa 780 km. In Frankrijk betaal je tol op verschillende belangrijke doorgaande wegen.

Per trein is Dol de Bretagne, via Parijs en Rennes, in circa 8 uur te bereiken.

Hoe is het openbaar vervoer in Dol De Bretagne?

Vanuit Dol-de-Bretagne is het mogelijk om naar plaatsen in de omgeving te reizen per bus. Ook is er een treinstation.Tip: Gaat je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.