JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Azoren in 2 Weken - D-reizen

4 schitterende eilanden

Ontvang de beste tips voor de Azoren

Maak kennis met eilandhoppen!

ja! ik wil een afspraak

Rondreis Azoren in 2 weken

Wil je in 2 weken de mooiste eilanden van de Azoren bezoeken met een rondreis? Laat je dan inspireren door deze voorbeeldreis waarbij je de eilanden São Miguel, Terceira, Pico en Faial verkent. Hop van eiland naar eiland en maak kennis met alle gezichten van de Azoren! Dit is een reis vol hoogtepunten, van walvissen spotten tot over kraterranden lopen. Weet dat dit een voorbeeld is om je een idee te geven van een rondreis naar de Azoren. Wij ontvangen je graag in één van onze reisbureaus tijdens een persoonlijk adviesgesprek om je te vertellen over alle mogelijkheden!

Ontvang advies op maat

Eilandhoppen naar de Azoren voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Azoren. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Schitterend São Miguel

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Je rondreis naar de Azoren begint! Op een klein uurtje rijden van Ponta Delgada ligt volgens velen de mooiste plek van São Miguel: Caldeira das Sete Cidades. Een andere toffe plek op São Miguel is Furnas. Dit stadje ligt op een slapende vulkaan waardoor de bodem geothermische activiteiten vertoont. Dit resulteert in geisers, warmwaterbronnen en thermale baden. Rondom São Miguel zwemmen veel walvissen. Je kunt met een bootexcursie de open zee op om deze grote zeedieren van dichtbij te bekijken. Terug aan wal kun je lekker ronddwalen in het historische centrum van Ponta Delgada.  

Betoverend Terceira

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Met een binnenlandse vlucht ga je naar het eiland Terceira. Hier staat er een nieuwe huurauto voor je klaar. Als je van leuke steden en cultuur houdt, dan is Angra do Heroismo een plek waar je wilt zijn. De hoofdstad is een fijne verzameling van pittoreske pleinen, witgekalkte huizen met rode dakpannen en kerken. Verder vind je op het eiland hoge kliffen, glooiende heuvels met loslopende koeien en slaperige dorpjes. De krater Caldeira de Guilherme Moniz en de grotten van Algar do Carvão zijn zeker een stop waard. Nog even aan het strand liggen kan bij Praia da Vitoria.

Vulkanisch Pico

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Van Terceira vlieg je door naar Pico. Pico is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan in het hart van het eiland. Met een hoogte van 2351 meter is dit de hoogste berg van Portugal. Waar je ook op het eiland bent, bijna overal zie je de Ponta do Pico vulkaan boven alles uitsteken. Met de huurauto kun je verschillende plekken op het eiland ontdekken, zoals veel wijngaarden. Vergeet ook niet om de hoofdstad Madalena en knusse dorpjes zoals Sao João en Lajes de Pico te bezoeken.

Fantastisch Faial

Verblijf 2 dagen aanbevolen

Met een bootovertocht vaar je naar het naastgelegen eiland Faial. Na aankomst pik je je huurauto op en bewonder je Horta, vernoemd naar de Hortensia bloemen die je overal op het eiland tegenkomt. Loop ook zeker naar de jachthaven waar je zeilers van over de hele wereld aantreft. Je mag het eiland niet verlaten zonder de Cabeço Gordo vulkaan te hebben gezien. Met een wandeltocht onder begeleiding van een gids kun je naar de kraterrand. Vervolg je rondrit naar Capelinhos. De landschappen van Capelinhos zijn droog en bergachtig en doen je wellicht denken aan de maan.

Terug naar São Miguel

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Via een binnenlandse vlucht ben je weer terug op het eiland waar je rondreis op de Azoren begon. Je verblijft in Ponta Delgada. Vanuit Ponta Delgada kun je naar Mãe de Deus, een prachtige witte kerk vanwaar je een magistraal uitzicht hebt over Ponta Delgada. In het pittoreske centrum zijn de stadspoorten ‘Portas da Cidade’ aan een mooi plein erg bijzonder. Je kunt ook op zoek gaan naar street-art kunstwerken verspreid over de hele stad of sla nog wat laatste souvenirs in bij de winkelstraten. Of ga walvissen en dolfijnen spotten met een bootexcursie!

Terugvlucht

Helaas! Je rondreis op de Azoren zit erop! In 2 weken tijd heb je 4 prachtige eilanden van deze Portugese archipel bezocht. Je vertrekt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. In het vliegtuig kun je nog lekker nagenieten van alle hoogtepunten die je hebt meegemaakt!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Azoren

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Ieder mens is uniek, met specifieke reiswensen. Daar hoort een unieke rondreis bij die geheel aan jouw verwachtingen voldoet. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak maak je een verre rondreis naar Azoren? Dan wil je toch een reis die op jouw lijf geschreven is? Wij geloven erin dat wij je een op maat gemaakte rondreis kunnen bezorgen met een persoonlijke benadering. Deze rondreis is dan ook een voorbeeld om je een idee te geven, want in onze reisbureaus vertellen wij je graag over alle mogelijkheden. Onze deskundige reisadviseurs kunnen niet wachten om jouw wensen te horen, advies te geven en de beste tips te delen. Hieruit ontstaat een rondreis op maat die een herinnering voor het leven is!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging


Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak