JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis Lapland boeken? De beste routes op D-reizen.nl

Op sneeuwscootersafari!

Profiteer van onze expertise

Ontvang gratis advies

plan een adviesgesprek

Rondreis Lapland

De reis waarbij je in een totaal andere wereld komt. Een Lapland reis kent ontelbaar veel magische momenten. Jij op een huskyslee door de uitgestrekte wildernis of kijkend naar het noorderlicht en de ontelbare sterren in de lucht. Of wat dacht je van slapen in een iglo? Wacht niet langer en ga voor een rondreis naar Lapland! Je kunt ook jouw vakantie naar Lapland snel, eenvoudig en voordelig boeken met onze beste deals.

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Lapland voor 1 week

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 1-weekse rondreis naar Lapland. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Ylläsjärvi

Je komt aan op de luchthaven van Kittilä in Fins Lapland. Een transfer brengt je naar je knusse hotel in Ylläsjärvi, gelegen in één van de grootste nationale parken van Finland. Check rustig in, pak je koffer uit en ontvang informatie over de komende week. Vanuit dit hotel ga je namelijk allerlei gave excursies maken in Lapland. Ontdek met een eerste wandeltocht de natuurpracht!

Laino Snow Village

Dit is de eerste volle dag in Fins Lapland! Met een sneeuwscooter reis  je in 1,5 uur door een prachtig wit landschap naar Lainio Snow Village. Dit is één van de meest unieke hotels ter wereld. Waarom? Het hotel is helemaal gemaakt van sneeuw en ijs. In dit ijshotel is vrijwel alles van ijs, van het restaurant tot aan de kamers. Bewonder de ijssculpturen en borrel gezellig bij de ijsbar. Met een mooie sneeuwscooterrit keer je weer terug bij je eigen hotel.

Sneeuwscootersafari

Je stapt wederom op de sneeuwscooter. Ditmaal voor een rit door het sneeuwlandschap naar Ylläs Fell. Deze fell (dit is Fins voor een berg) is één van de hoogste van Finland. Trotseer deze enorme hoogte waarna je als cadeau een waanzinnig uitzicht meemaakt. Vanaf de top kun je zelfs Zweden zien liggen. Door de heuvelachtige bossen keer je met de sneeuwscooter terug naar Ylläsjärvi.

Rendiertocht

Na dagen met een moderne sneeuwscooter is het vandaag tijd om Lapland op traditionele wijze te verkennen. Namelijk met een rendiertocht. Wist je trouwens dat in dit deel van Lapland meer rendieren dan mensen leven? Het is een fantastisch gevoel om met de rendieren door de sneeuw te scheuren!

Sneeuwschoenwandeling

Wandelen door de sneeuw kan best lastig zijn als er een dik pak sneeuw ligt. Daarom kun je vandaag met sneeuwschoenen wandelen door het Lapse landschap. Dit maakt het een stuk makkelijker waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur. Onderweg maak je onder begeleiding van een gids een kampvuur en kun je even rusten. Ook vertelt de gids over de bijzondere dieren die in Lapland leven. Trek de sneeuwschoenen aan en geniet met volle teugen!

Ice Floating

Ken je het fenomeen ‘Ice Floating’ al? In een warm en waterdicht neopreen pak, die je beschermt tegen de kou, ga je het water van een bevroren meer in. Je drijft op je rug in een wak tussen het ijs. Een unieke belevenis waarbij je één raakt met de natuur. Na afloop staat er een warm drankje voor je klaar. 

Huskysafari

Eerder in deze reis heb je al een tocht met rendieren mogen maken. Vandaag is dat ook mogelijk met huskey’s. Met deze sleehonden gaat het nog een tikkeltje sneller. Dat wordt een spektakel! Een herder wacht je al op bij de huskyboerderij voor uitleg over de besturing van de slee en hoe je de husky’s instructies geeft. Als je dit weet ben je klaar voor vertrek!

Terugvlucht

Het einde van deze rondreis door Lapland is aangebroken. Je wordt terug naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Nederland. Geniet in het vliegtuig nog lekker na van alles wat je in Fins Lapland hebt meegemaakt!

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar Lapland moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak