JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Jordanië in 2 Weken - D-reizen

Toproute met alle highlights

Gratis advies tijdens een afspraak

Ontdek de beste Jordanië tips!

plan een adviesgesprek

Rondreis Jordanië in 2 weken

Beleef het sprookje van 1001 nachten met een rondreis door Jordanië van 2 weken! Je reis staat in het teken van geschiedenis, afgelegen woestijnen, bijzondere zeeën met kleurrijke koraalriffen, grote kastelen en oude steden. Per huurauto reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt en ontdek je hoe uniek dit land is. Wanneer je, volgens velen, de mooiste bezienswaardigheid van Jordanië hebt gezien (Petra) ben je verknocht. Je sluit Jordanië in je hart belooft jezelf om er ooit nog eens terug te keren. Maak een afspraak in één van onze reisbureaus voor persoonlijk advies over jouw rondreis naar Jordanië!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar Jordanië voor 2 weken

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een 2-weekse rondreis naar Jordanië. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Amman

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

De eerste dagen van je reis verblijf je in de hoofdstad. Amman is gebouwd op heuvels en heeft een modern en een traditioneel Islamitisch centrum. Ontdek ze allebei, evenals de citadel en het amfitheater. Trek ook zeker een dag uit voor Mount Nebo. Vanaf deze berg zag Mozes het Beloofde Land. Verder kun je in de omgeving allerlei 7de -eeuwse woestijnkastelen bewonderen. Bovendien ligt vlak bij Amman de antieke stad Jerash. Echt een aanrader met ruïnes van oeroude tempels.

Petra

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Met je huurauto rijd je met de Kings Highway via het Shobak kasteel naar één van de 7 wereldwonderen: Petra. Vele eeuwen geleden was dit de hoofdstad van de Nabateeërs, een Arabisch volk. Zij leefden in rotswoningen, grotendeels uitgehakt in de rotswanden. Pas in 1812 werd deze rood roze stad per ongeluk gevonden door een ontdekkingsreiziger. In Petra kun je de 1,2 kilometerslange kloof Siq lopen. Aan het einde van de kloof kom je uit bij Al Khanzneh, beter bekend als ‘de Schatkamer’. Dit is het bekendste bouwwerk van Petra. Bekijk ook zeker Al Dayr ‘het Klooster’ en de Koningsgraven.

Wadi Rum

Verblijf: 1 dag aanbevolen

Wadi Rum is dé woestijn van Jordanië. Met een jeeptour met 4WD scheur je over de spectaculaire zandlandschappen. Je stopt op mooiste plekken zoals de Khasali Canyon met oude rotstekeningen en bij natuurlijke bruggen. Vooral bij zonsondergang is de Wadi Rum woestijn prachtig, want de rotsen vormen dan een waar kleurenspektakel. Als je wilt kun je overnachten in de woestijn op een traditionele manier in een tent van een bedoeïenenkamp. Vlak voor het slapen gaan beleef je een magisch moment onder een sterrenhemel zoals je die nog nooit zag!

Aqaba

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

Je laat de woestijn achter je en verruil deze voor de Rode Zee. Helemaal in het zuiden van Jordanië ligt Aqaba. Deze badplaats is een heerlijke plek om even bij te komen van de indrukken tot dusver. In één van de vele luxe resorts is het heerlijk vertoeven. Ga zeker in Aqaba naar het strand en duik of snorkel de Rode Zee in. De onderwaterwereld is hier echt adembenemend met bijzonder gevormde koraalriffen en kleurrijke vissen. Terug op het droge kun je in Aqaba fijn winkelen en van de zon genieten. 

Dode Zee

Verblijf: 2 dagen aanbevolen

Na dagen vol zon, zee en strand stap je weer in je huurauto. Je reist naar de Dode Zee via de Dead Sea Highway. Je kunt onderweg een tussenstop maken bij Wadi Mujib. Dit is een vallei vol unieke kloven waar je een avontuurlijke hike kunt beleven. Hierna vervolg je je route naar het extreem zoute meer dat de Dode Zee heet. Net als vele anderen kun je je hier insmeren met modder dat een geneeskrachtige werking heeft. Ervaar bovendien hoe het is om te blijven drijven in de Dode Zee, een bijzonder natuurfenomeen!

Terugvlucht

Wat is de tijd voorbij gevlogen! In 2 weken tijd heb je het mooiste van dit land in het Midden-Oosten mogen zien. Je levert je huurauto weer in op de luchthaven van Amman en vliegt terug naar Nederland. Deze reis vergeet je niet gauw meer!

Routekaart voor deze 2-weekse rondreis door Jordanië

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Iedere reiziger heeft zijn eigen wensen. Zeker bij het maken van een ‘once in a lifetime’ rondreis is het belangrijk om een reis te beleven die helemaal bij jou past. Daarom geloven wij in maatwerk en een persoonlijke benadering bij het samenstellen van een rondreis naar Jordanië. De voorbeeldreizen die je op onze website ziet zijn ter inspiratie. Weet dat je op basis van jouw wensen een rondreis helemaal op maat kunt samenstellen. Daarvoor nodigen wij je graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek in één van onze reisbureaus. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren wij graag naar jouw verwachtingen van de reis en delen wij onze bestemmingsexpertise met jou. Zo komen we samen tot een onvergetelijke rondreis!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak