JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis naar Cycladen in Griekenland - D-reizen

Ontdek parels van eilanden

De mooiste stranden van Paros

Laat ons jouw reis samenstellen

Ja! Ik wil een afspraak

Rondreis Eilandhoppen Cycladen

Als je wilt eilandhoppen, dan is de Cycladen één van de mooiste regio’s daarvoor. De Cycladen is een groep kleine eilanden ten noorden van Kreta en ten zuiden van Athene. Deze rondreis gaat naar parels van eilanden zoals Paros, Naxos én het wonderbaarlijke eiland Santorini die bij velen op de netvliezen staat. Met de boot hop je van eiland naar eiland en beleef je nieuwe avonturen. Dit is voorbeeld van hoe eilandhoppen bij de Cycladen in Griekenland eruit kan zien. Wij kunnen een rondreis naar de Cycladen helemaal op maat voor je samenstellen zodat jij jouw unieke reis ervaart. Wij verwelkomen je graag voor een adviesgesprek in één van onze reisbureaus!

Ontvang advies op maat

Voorbeeldreis naar de Cycladen

Onderstaande reis is een voorbeeld om je een idee te geven van een rondreis naar de Cycladen. Op basis van jouw wensen kunnen wij een rondreis helemaal naar jouw verwachtingen samenstellen. 

Aankomst Paros

Het eilandhoppen op de Cycladen kan eindelijk beginnen! Je landt op de luchthaven van Mykonos waarna een transferbus je naar de haven brengt. In de haven wacht een boot op je die je naar het eiland Paros zal vervoeren. Een chauffeur zet je af bij het hotel waar je op Paros verblijft. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je in de avond nog lekker dineren bij een gezellige taverne.

Paros

Verblijf: 3 dagen aanbevolen

Vul deze dagen naar wens in met een boottrip naar het nabijgelegen eilandje Anti-Paros of het stadje Parikia met een Venetiaans kasteel. Mis zeker niet de pittoreske Naoussa met overwegend witte gebouwen en een gezellige haven. Maak ook zeker tijd vrij voor zwemmen, zonnen en watersporten bij de mooie stranden van Paros. Tot de mooiste behoren het strand van Santa Maria, Kolymbithres Beach en Monastery Beach.

Paros - Naxos

Je laat Paros achter je en vertrekt vanuit de haven van Parikia met de boot naar het volgende eiland van deze reis: Naxos. Dit is het grootste eiland van de Cycladen waar je aankomt in de havenplaats Chora. Vlak voordat je aanmeert op Naxos word je verwelkomt door hét symbool van het eiland: de Portara. Dit is een grote marmeren poot op het schiereiland Palatia. Dit moest ooit, eeuwen geleden, de deur naar de tempel van Apollo worden maar deze is nooit afgemaakt.

Naxos

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

Ontdek de uithoeken van Naxos! De belangrijkste plaats van het eiland is Naxos-Stad met een schitterend Venetiaanse kasteel. Trek ook zeker richting de Tragea-vallei waar je een roadtrip kunt maken langs traditionele dorpen zoals Filoti en Halki. Voor het bekijken van meer historische dorpjes kun je naar Vivlos met haar oude windmolens en het dorpje Apirathos dat bekend staat om haar inwoners in klederdracht. Wissel historie en cultuur af met relaxen op de mooie stranden van Naxos, zoals het strand Plaka.

Naxos - Santorini

Vandaag hop je weer naar een nieuw eiland van de Cycladen. Santorini is de kers op de taart als gaat om deze eilandengroep. Vanaf de boot zie je in de verte al dit vulkanische eiland boven zee uittorent. Het eiland van de laatste dagen van je rondreis door de Cycladen spreekt misschien wel het meeste tot de verbeelding. De spierwitte dorpjes tussen het donkere vulkanische gesteente vallen erg op. Vooral de witte kerken met blauwe koepels zie je vaak terugkomen in reclames en op social media.

Santorini

Verblijf: 4 dagen aanbevolen

Wil je graag mooie dorpen zien? Fira, Oia en Imerovigli mag je absoluut niet missen. In deze plaatsen tref je schitterende geplaveide straten aan die worden geflankeerd door koepelkerken en authentieke witte huizen. Plof neer bij een taverne met uitzicht op de Middellandse Zee en laat de romantiek verder zijn werk doen als de zonsondergang zijn intrede doet. Geschiedenisliefhebbers moeten zeker naar de ruïnes van de antieke stad Thera en musea over de vulkanische oorsprong van Santorini. Even helemaal niets doen? De zwarte stranden wachten op je komst!

Terugvlucht

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan deze rondreis door de Cycladen. Per transfer reis je naar de luchthaven van Santorini vanwaar je weer terug naar Nederland vliegt. Met veel nieuwe ervaringen op verschillende eilanden kun je terugkijken op een geweldige reis in de Cycladen!

Routekaart voor deze rondreis naar de Cycladen

Dit is een voorbeeldreis. Laat je rondreis op maat samenstellen!

Een rondreis naar de Cycladen moet een onvergetelijke ervaring worden. Krijg je bij het zien van deze voorbeeldreis al helemaal zin in een reis naar deze bestemming? Plan dan een adviesgesprek met één van onze deskundige reisadviseurs! Tijdens een vrijblijvende afspraak luisteren wij graag naar jouw wensen en delen wij de beste tips voor een route, excursies en overnachtingen. Je kunt namelijk jouw rondreis helemaal op maat laten samenstellen. Zo beleef je een reis die compleet aan jouw verwachtingen voldoet. Weet dus dat deze voorbeeldreis er is om je een idee te geven. Wil je de voorbeeldroute een tikkeltje anders? Met een afspraak in één onze reisbureaus ontdek je dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Maak een afspraak

Je profiteert dan van: 

  • Gespecialiseerd advies voor jouw bestemming
  • Persoonlijk contact
  • Unieke tips voor jouw rondreis
  • Maatwerkmogelijkheden
  • Financiële zekerheid met ANVR/SGR
  • Totale ontzorging

Er is altijd een D-reizen reisbureau bij jou in de buurt! 

maak een afspraak