JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Reizen met coronamaatregelen te doen of niet?

Reizen met coronamaatregelen: ''Even wennen, maar prima te doen''.

Diverse reisadviseurs van D-reizen maakten deze maand inspectiereizen naar het Griekse Zakynthos en het Spaanse Mallorca. Doel van de reizen: zélf ervaren wat het ‘nieuwe reizen’ met coronamaatregelen inhoudt en ontdekken hoe het er op deze twee populaire zonbestemmingen aan toe gaat.“Vliegen met een mondkapje op is natuurlijk even wennen, maar het is allemaal prima te doen. Op de luchthavens en in de accommodaties is alles goed geregeld en toeristen worden overal met open armen ontvangen. Hierdoor hadden wij direct weer het vakantiegevoel te pakken”, aldus de reisadviseurs bij terugkomst.

Dat het nieuwe reizen wel wat aanpassingen met zich meebrengt, wordt duidelijk op Schiphol, waar het dragen van een mondkapje verplicht is. Daarnaast wijzen speciale vloerstickers reizigers er op om 1,5 meter afstand te houden. Het inchecken en boarden gebeurt in kleine groepjes en verloopt soepel en snel. Tijdens de vlucht mag het mondkapje niet af en wordt passagiers gevraagd niet in de gangpaden te gaan staan. Na de landing verlaten de passagiers in fases, rij voor rij, het toestel. 

Gezondheidsverklaring

Zowel op Zakynthos als op Mallorca moet iedere vakantieganger in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring omdat hier op de luchthaven naar gevraagd kan worden. De verklaring is eenvoudig voor vertrek online in te vullen. In de accommodaties is alles erop gericht om gasten een zo aangenaam en prettig mogelijk verblijf te bieden. Er zijn uiteraard wel de nodige voorzieningen getroffen. Zo staan er bij de entree desinfectiezuilen of zeepdispensers, worden de kamers extra goed schoongemaakt en draagt het personeel handschoenen en mondkapjes. Bij sommige accommodaties kun je in het restaurant bij het buffet zelf eten pakken of regelen de koks dit voor je. Verder kunnen gasten gebruikmaken van het zwembad en de ligbedden, die logischerwijs wel wat verder uit elkaar staan. 

Restaurants en stranden

Hoewel het nog erg rustig is op Zakynthos en Mallorca openen steeds meer restaurants, winkels en barretjes hun deuren en komt het toerisme weer langzaam op gang. Ook op de stranden is het nog niet echt druk, maar dat is geen straf; je hebt juist nu alle ruimte voor jezelf. Een aantal reisadviseurs greep de mogelijkheid aan om met een huurauto op pad te gaan om de bekende toeristische trekpleisters van de eilanden te bezoeken, zoals de hoofdstad, kleine haventjes, gezellige dorpjes of mooie baaien. Ook dat kan in deze tijd prima, zo bleek. 

Conclusie: bij het ‘nieuwe reizen’ staat niets een fijne vakantie in de weg!