JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Tokio, high-tech stedentrip! Tips & inspiratie - D-reizen

Stedentrip Tokio - tradities tussen de wolkenkrabber

Start of eindig jouw rondreis door Japan in het moderne Tokio! Deze wereldstad combineert rijke geschiedenis met high-tech shopping en design. Wij brengen je graag alvast in de Japanse stemming.

Ja! Ik wil naar Japan ►


Senso-ji de 1400 jaar oude toptempel van Tokio

Je hoeft geen historieliefhebber te zijn om je ogen uit te kijken bij Senso-ji. Deze tempel stamt uit het jaar 645 en is daarmee de oudste én beroemdste tempel van Tokio. Boek een rondleiding en laat je op deze magische plek betoveren door de authentieke Japanse architectuur. Op het terrein vind je bovendien de heilige Asakusa Shrine en een pagode van wel vijf verdiepingen hoog. De indrukken die je hier opdoet, blijven je je leven lang bij!

Weetje: in de naastgelegen schatkamer van de Senso-ji tempel vind je een groot wierookvat. Japanners geloven dat je gezond blijft door de wierookdampen in te ademen.



Je geld laten rollen in Ginza

De wijk Ginza is zowel overdag als ‘s avonds the place to be! Overdag kun je winkelen in de talloze warenhuizen en winkelketens van beroemde ontwerpers. Dior, Armani, Gucci en Louis Vuitton: je kunt ze hier allemaal vinden! Ook voor wie liever niet veel geld wil spenderen is deze luxe wijk bijzonder om te ontdekken. Blijf hier tot in de avonduurtjes, want pas dan wordt de stad verlicht door de vele lichtreclames. Dit beeld mag je zeker niet missen!

Weetje: in Ginza betaal je al gauw 10 miljoen Japanse yen per vierkante meter. Dat is omgerekend 73.000 euro ... dan snap je wel waarom hier vooral hele dure merken te koop zijn!


Even tot rust komen in turbulent Tokio

Wil je even aan het drukke stadsleven van Tokio ontsnappen? Breng dan een bezoekje aan het Uenopark in het centrum van Tokio. Het is een echte droomplek om heerlijk tot rust te komen onder een van de 1000 bloesembomen die in de lente prachtig in bloei staan. Het openbare park heeft bovendien vele attracties te bieden waaronder oude tempels, musea en zelfs een dierentuin.

Weetje: het park ligt op een locatie waar de Kan’ei-ji tempel stond. Deze tempel werd gebouwd om vanuit het noordoosten het Edokasteel te beschermen. Volgens bijgeloof is dit een ongeluksrichting.
Rondreis op maat naar Japan

Tokio is hét startpunt van een droomreis op maat door het prachtige Japan. Samen met jou stellen we graag jouw eigen rondreis door Japan samen. Kom langs in één van onze reisbureaus of neem eens contact op via mail, telefoon of sociale media. Dan vertellen we je alles over de de mogelijkheden voor jouw vakantie naar Japan.

Neem contact met ons op