JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
8 mooiste plekken van Bretagne – D-reizen

Mooiste plekken van Bretagne

Bienvenue en Bretagne! Van riddertje spelen in middeleeuwse kastelen tot pootje baden in schilderachtige baaien, in deze veelzijdige regio van Frankrijk kan het allemaal. Klaar om weg te dromen? We nemen je graag mee naar de 8 mooiste plekken van Bretagne!

Alle Bretagne vakanties

Natuur & bezienswaardigheden in Bretagne

Belle-Ile-en-Mer

Schattige vissersplaatsjes, een grillige kustlijn, stranden om bij weg te dromen en kristalhelder zeewater dat uitnodigt voor een duik. Je vindt het op Belle-Ile-en-Mer. Deze naam betekent ‘prachtig eiland in zee’ en daar is niets aan gelogen!Belle-Ile-en-Mer

Côte de Granit Rose

Verblijf je aan de noordkust van Bretagne, dan zie je het leven plots door een roze bril. Het heet niet voor niets de Côte de Granit Rose, oftewel “kust van roze graniet”! Dit bijzondere stukje kustlijn leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen en is dan ook één van de meest fotogenieke en mooiste plekken van Bretagne.Côte de Granit Rose

De megalieten van Carnac

Groot, groter… mega? De megalieten van Carnac zijn mega bijzonder én mega oud. De menhirs (grote, rechtopstaande stenen) staan er waarschijnlijk al sinds 4500 voor Christus en behoren daarmee tot de oudste bouwwerken van Europa. Rondom het knusse dorpje Carnac zijn de menhirs er op meerdere plekken te bewonderen, maar de meest indrukwekkende verzameling vind je bij Alignement du Menec. Hier staan meer dan 1000 stuks, keurig in een rij.

OP VAKANTIE IN CARNAC?Carnac

Parc naturel régional d'Armorique

Klaar om de betoverende landschappen van Parc naturel régional d'Armorique te ontdekken? Het is een hele mond vol, maar het is dan ook een zeer veelzijdig stuk natuur, die je kunt bezoeken tijdens een autovakantie Bretagne. Met glooiende heuvels, woeste kliffen langs de kustlijn en kleurrijke, geurige wilde bloemen. Wandelaars en fietsliefhebbers bloeien hier helemaal op!Parc naturel régional d'Armorique

Mooie stadjes in Bretagne, Frankrijk

Dinan

Je moet even met je ogen knipperen… Een seconde geleden was je nog in de 21e eeuw, maar plots lijkt het alsof je in een andere tijd bent beland. Geen zorgen hoor, je bent simpelweg de stadsmuren van Dinan gepasseerd!

Wanneer je ronddwaalt door de smalle straatjes, tussen de kerken, oude kloosters en langs wel 115 typische vakwerkhuizen, is het niet moeilijk om je in de Middeleeuwen te wanen. En het stadje bestaat al veel langer dan de Middeleeuwen – naar het schijnt was het in de oudheid al bewoond. In het kasteel Château de Dinan zit een museum, waar je meer te weten komt over de historie. De oude binnenstad van Dinan is werkelijk prachtig. En de rivier die door het stadje stroomt, maakt het plaatje alleen maar sprookjesachtiger!Dinan

Dol de Bretagne

Tijdens een dag in het charmante Dol de Bretagne, kan een bezoekje aan het middelpunt van het stadje niet ontbreken: de gotische Saint-Samson kathedraal. Verder kun je in Dol de Bretagne heerlijk door de pittoreske straatjes dwalen, een oude windmolen en de 9-meter hoge menhir van Champ-Dolent bewonderen én biedt het stadje een goede uitvalsweg voor een tour naar Mont Saint Michel.

VAKANTIE IN DOL DE BRETAGNE?Dol de Bretagne

Saint Malo

Een ander historische pareltje dat Bretagne in Frankrijk rijk is, is Saint Malo. Ooit was Saint Malo een echte piratenstad. Een hint aan deze tijd kun je terugvinden in de haven, daar ligt een replica van het schip van Surcouf, de meest beruchte piraat. Gelukkig hoef je je anno nu geen zorgen meer te maken over piraten en kun je lekker door de slingerende straatjes slenteren, relaxen op het strand, heerlijke visgerechten proeven en genieten van het uitzicht terwijl je over de stadsmuren wandelt. De ligging van Saint Malo, op een schiereiland, maakt het echt een fotogeniek plaatje!

OP VAKANTIE IN SAINT MALO?Saint Malo

Quimper

Laat je betoveren door authentieke Bretonse sferen in Quimper! Hier beleef je Bretagne namelijk op zijn best. Het karakteristieke, schilderachtige stadje is al eeuwenoud en je kijkt overal je ogen uit. Van gotische kathedralen tot kleurrijke vakwerkhuizen. Stop op een sfeervol plein om een lekkere crêpe te eten, wandel gezellig langs de kade van de Oder en breng vervolgens een bezoek aan het kunstmuseum. Of duik nóg verder de geschiedenis van de regio in, in het Musée de Bretagne. In Quimper hoef je je niet te vervelen!QuimperBen je geïnspireerd geraakt door deze mooie plekken in Bretagne? Bezoek de mooiste bezienswaardigheden zelf op eigen tempo – de tijd heeft hier stilgestaan, dus geen haast! – tijdens een autovakantie naar Frankrijk. Je hoeft dan alleen nog maar je accommodatie(s) uit te kiezen!