JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
De Kanaaleilanden- Vijf verrassende eilanden

Ontdek de Kanaaleilanden

Niet aan de andere kant van de wereldbol, maar verrassend dichtbij. Op slechts anderhalf uur vliegen vind je in de Golf van Saint-Malo de Kanaaleilanden. Vijf eilanden met een verrassende mix van Britse traditie en Franse charme.

Vul jouw vakantie in zoals je wilt: volledig ontspannen, maak een pittige wandeling of slenter door de pittoreske straatjes. De Kanaaleilanden zijn voor elke vakantieganger geschikt.

Herm

Een stukje hemel op aarde: Kanaaleiland Herm komt héél dichtbij. Openbaar vervoer, fietsverhuur of zelfs een hond zul je op het kleinste Kanaaleiland (1,3 km²) niet vinden. En vanzelfsprekend zijn de faciliteiten op dit kleine eiland minimaal. Zo vind je hier maar één hotel, één pub, één tennisbaan en twee winkels. Geniet van de oase van rust, mooie stranden, rotsen en klifpaden.

Tip: Vanuit het grotere Kanaaleiland Guernsey zijn er dagelijks meerdere mogelijkheden om de overtocht (ca. 20 minuten) naar Herm te maken.Guernsey

Het op één na grootste Kanaaleiland Guernsey is een Brits eiland vol romantiek mét Franse aspecten. Dit zie je vooral terug in hoofdstad(je) St. Peter Port met de mediterrane sfeer, kleurrijke markten en vele winkels. Dit is ook 'the place to be' voor wandelaars en natuurliefhebbers met de indrukwekkende rotspartijen, magnifieke vergezichten, geheime klifstranden en mooie bloemen.

Tip: Restaurant Dix-Neuf in hartje St. Peter Port is een aanrader voor lunch, diner of gewoon een drankje op het terras. Alderney

Het veel kleinere broertje van Jersey en Guernsey is Kanaaleiland Alderney. Vogelaars kijken hun ogen uit met de vele bijzondere vogels, waaronder de papegaaiduikers, stormvogels, aalscholvers en bontbekplevieren. En ook voor de ongewone vogel 'blonde-haired egel' is Alderney de thuisbasis.

Geen vogelliefhebber? Geen probleem! Met de spectaculaire natuur, rijke geschiedenis en talloze andere activiteiten waaronder vissen, fietsen en varen is er nog genoeg te doen!

Tip: Via georganiseerde wandelingen / rondleidingen komt de cultuur en erfgoed van het eiland tot leven.Sark

Ontdek de ongerepte natuur op Kanaaleiland Sark. Dit bijzondere eiland ligt op een rotsplateau op ca. 115 meter boven zeeniveau. Voor de actieve vakantieganger, fanatieke wandelaar en natuurliefhebber is dit eiland absoluut de moeite waard!

Wat dacht je van heuvels vol Blue Bells en het prachtige uitzicht vanaf de natuurlijke brug ‘La Coupé’ tussen Sark en Little Sark? Vanuit Guernsey ben je per boot in 40 minuten op Sark, wanneer je hier verblijft zal jouw koffer bij aankomst per tractor naar het hotel gebracht worden. En nu hoor ik je denken en hoe kom ik bij het hotel? De benenwagen is je beste vriend op dit eiland!

Tip: Door de ongerepte natuur vol ongeplaveide wegen en minimale verlichting zijn stevige wandelschoenen en sportieve kleding een must! Jersey

Dit is het grootste en meest zuidelijk gelegen Kanaaleiland. Kenmerkend voor Jersery is het woeste landschap met kliffen, idyllische inhammen en prachtige baaien. Door het gunstige klimaat geniet je hier van vroege lentes, lange zwoele zomers en zachte winters. Aanraders zijn de spectaculaire grot Devil’s Hole en de vuurtoren van Jersey.

Tip: Het Corbiere Point bij de vuurtoren van Jersey geeft een adembenemend uitzicht.

Een stukje historie vind je terug in de Jersey War Tunnels waar een ondergronds hospitaal uit de 2e wereldoorlog is omgetoverd tot een aangrijpend museum. Maar er is ook genoeg tijd voor ontspanning: zonnen, zwemmen, zeilen, hier kan het allemaal!

Tip: In augustus is de ‘Battle of Flowers’, dit is een grote bloemencorso waar je wordt overspoeld met de mooiste bloemen van het eiland. 
Maak vrijblijvend een afspraak

Heb je een vraag of interesse in een vakantie naar de Kanaaleilanden? Neem contact met ons op en laat een vakantie op maat maken door jouw Persoonlijke Reisadviseur.

Maak vrijblijvend een afspraak