JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Macedonië – Met de auto naar Macedonië – D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Macedonië

Het is een pareltje in het Balkan-gebied, vol van adembenemende berglandschappen, schilderachtige wateren en traditionele dorpen: een autovakantie naar Macedonië laat je kennismaken met dit ongerept stukje Europa. Sleutels gepakt? Ga met de auto naar Macedonië en rijd naar het zonnige zuiden!

Autovakantie Macedonië

Waarheen voor een autovakantie in Macedonië?

Wil je een verrassende vakantie beleven? Dan is het tijd voor een vakantie naar Macedonië! Dit land bevindt zich boven Griekenland en behoort tot de zogeheten Balkan-landen. Hoewel de meesten niet meteen aan een autovakantie naar Macedonië denken, is dit land juist erg geschikt voor een mooie trip! Dit relatief onontdekte pareltje in de Balkan staat namelijk bekend om de fenomenale natuur: bergachtige landschappen die zich afwisselen met idyllisch, groenrijke rotspartijen en schilderachtige wateren. Het bekendste watergebied is natuurlijk het Meer van Ohrid: een paradijselijk stukje natuur waar het historische stadje Ohrid je een panoramisch uitzicht over het bergachtige landschap laat zien. Naast het eeuwenoude centrum vind je hier ook hét Middeleeuwse icoon van Ohrid: de Church of St. John Kaneo. Houd je van rust en natuur? Of, houd je van het bruisende stadsleven in Skopje? Ontdek het prachtige Macedonië! Of, laat je inspireren door deze prachtige bestemmingen.

Kroatië

Ontspan aan de Adriatische Zee

Ontdek het eeuwenoude Dubrovnik

Bezoek het sprookjesachtige Plitvice

ontdek kroatië

Wat nodig voor een autovakantie naar Macedonië?

Ga je met de auto naar Macedonië? Dan is het fijn als je weet wat de nationale regels zijn. Hieronder vind je wat praktische tips:

  • In principe is Macedonië vrij van milieuzones waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.
  • In Macedonië wordt tol geheven: hierdoor vind je diverse betaalde toltrajecten, zoals de autosnelwegen. Wanneer je contant betaalt, is dit zowel in Macedonische denars als euro's. Wel ligt het eurotarief zo'n anderhalf maal hoger.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Macedonië met de auto, zoals een trip naar Ohrid? Wij helpen je graag  met het vinden van een passende vakantie: van fijne hotels met zwembad tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.